Wordt Belgie een totalitaire staat?

Eerst even zien hoe het er aan toegaat in de US: (video dateert van 2011)

In België is dit ook aan het gebeuren. Athans volgens Brecht Arnaert.
In november 2011 schreef hij het volgende:
Op dinsdag 10 januari stond in De Standaard te lezen dat Di Rupo-I Artikel 195van de Grondwet voor één legislatuur buiten spel zal zetten. Voor wie geen kaas gegeten heeft van constitutioneel recht: Artikel 195 is een provisie die stelt dat geen grondwetswijziging mag worden doorgevoerd zonder het uitschrijven van nieuwe verkiezingen. Dit om te voorkomen dat een regering – die zich net moet houden aan die grondwet – autocratisch zou worden en de grondwet zou herschrijven naar eigen goeddunken.
Verder schrijft hij:
“Ik gebruik het woord totalitair niet lichtzinnig. Dit regime heeft er namelijk alle, maar dan ook alle trekken van mee: propaganda (cf.de enorme desinformatie georganiseerd door onze Vrij Rode Televisie en de censuur van lezersreacties op de fora van onze kranten, de “verpulping” van Radio 1 én zelfs Klara!), politieke processen en opiniedelicten (cf. het CGKR en het proces tegen het Vlaams Blok), broodroof voor wie de officiële ideologie niet volgt (cf. het ontslag van Herman De Bode bij McKinsey, van Frank Thevissen bij de VUB, en de uitrangering van Roger Van Houtte bij de Gazet Van Antwerpen), een gepolitiseerde justitie (cf. Fortis-dossier en de miraculeuze onschuldvan Leterme), een cultureel hegemonisch apparaat (cf. De Koning Boudewijn Stichting en de vele propagandaprojecten die zij steunt, waaronder Belgavox), het propageren van individuele zelfopoffering voor het groter geheel (cf. de openlijk geroemde compromisbereidheid van deze onderhandelaars), en instituties voor het kanaliseren van het ongenoegen van de bevolking (cf. onze volstrekt machteloze volksvertegenwoordiging, zie daarvoor mijn bijdrage in het boek De Vlaamse Republiek). Voor wie nog overtuigd moest worden van het feit dat België een totalitaire staat is: ziedaar uw bewijs. “
Voor het volledige artikel verwijs ik u naar zijn website.
Zopas is in Knack een opiniestuk verschenen waarin Dirk Voorhoof, Professor Mediarecht aan de UGent, waarschuwt voor een rondzendbrief die cyberhaat moet aanpakken:
Geleidelijk, geruisloos, zonder veel maatschappelijk protest knabbelen de wetgever, de rechtspraak en nu ook deze rondzendbrief verder aan het grondwettelijk principe van de vrijheid van meningsuiting op het internet. Sommige beperkingen op die vrijheid zijn zeker legitiem, maar ze moeten wel strikt geformuleerd worden en zuinig worden toegepast, met een scherpe rechterlijke controle. En laat dát nu net het probleem zijn. Recente rechtspraak past al heel soepel de notie ‘belaging’ of stalking toe op bepaalde boodschappen op het internet. Het Hof van Cassatie moet zich binnenkort uitspreken of dat wel kan, en zelfs als Cassatie het licht op groen zet, dreigt straks het Europees Hof voor de Rechten van de Mens deze overheidsinmenging strijdig te verklaren met artikel 10 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.
Is er iemand die je dit ooit verteld heeft? Na het lezen van beide artikels heb ik zo de indruk dat ons land meer en meer op een dictatuur gaat lijken. Ik kan mij niet inbeelden dat er ook maar iemand is die hiervoor gestemd heeft. Of zou dit allemaal draaien om geld, macht en controle? Dit moet haast verkeerd aflopen.
Op deze blog mag je naar hartelust reageren. Maar hou het wel beleefd. Wil je ons persoonlijk aanspreken dan kan dat per email.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: