WOIII mogelijks afgewend

Onderstaand opiniestuk is geschreven door de Nederlander Norbert Pols en verscheen oorspronkelijk op Facebook.

“Ik moet er zelf nog even van bijkomen maar wat een ongekende wending in de burgeroorlog in de Oekraïne. Putin heeft een permanent vredesverdrag weten te onderhandelen in de Oekraïne. Daarmee lijkt Putin de burgeroorlog in de Kiem gesmoord te hebben, terwijl het westen alleen maar oorlog in gedachten had. In het westen is dit nieuws stilletjes aan ons voorbij getrokken en ik ben zelfs laat met mijn reactie hierop.
Een derde wereldoorlog leek een zekerheid omdat het westen de regering van Kiev in de zak leek te hebben. De EU heeft er geld ingepompt en met de ontvangst van dat geld waren de mannetjes die regeren enige loyaliteit aan het westen verschuldigd. Meteen zijn er ook afspraken gemaakt over het verbouwen van GMO’s en schaliegas winning. Maar, dan moest Shell eerst weer veilig in Donetsk kunnen opereren. Daarmee waren de politieke doelen van zakelijk belang en dan mogen we ons opnieuw de vraag stellen; “Wat is er gebeurd met MH-17?”
Het lijkt onwaarschijnlijk, omdat het bijzonder onfatsoenlijk is, het lijkt onwaarschijnlijk om dat het een enorme misdaad is maar, het is al veel vaker gebeurt en misschien ook nu wel. Misschien is MH-17 wel geofferd voor een politiek en zakelijk belang. Misschien wist onze jankende Ome Frans wel dat MH-17 door westerse invloeden geofferd was terwijl hij zat te janken bij de VN. Ook Ome Frans wilde niets liever dan oorlog, hij was bereid om de levens van duizenden of meer te offeren voor ‘onze’ 200 slachtoffers. Hij heeft een goede aanzet gegeven tot een flinke oorlog, als de Russen daarin betrokken zouden raken en dat lijkt allemaal met voorbedachte rade.
Het is maar zelden dat ik zo’n tevreden gevoel van rust over me heen krijg en de zet van Putin en Kiev maakt dat we misschien de volledige waarheid zullen gaan ervaren. Misschien speelt Putin eindelijk die lang bewaarde kaart over 9/11 samen met de waarheid over MH-17. Onze ‘leiders’ zullen dat tegenspreken en moeten liegen als brugman om weer controle te krijgen over de ‘waarheid’. Misschien leidt dit bestand tot het wereldkundig maken van de waarheid achter de westerse macht en gaan we dat gezamenlijk te lijf.
Wie weet, het spel is nog niet gespeeld maar, de geringe aandacht in het nieuws over dit bestand, zegt heel veel over hoe het westen over dit nieuws denkt. De vrede schaadt de westerse zaak en, alleen over dat feit mogen we eens diep nadenken.
Met dat idee, kunnen we naar het Gaza conflict kijken en de opkomst van ISIS. We kunnen nog eens naar de gebeurtenissen in Irak, Afghanistan, Libië, Syrië of Soedan en Mali kijken. Misschien kunnen we zien dat ons geliefde westen met zijn woorden over het brengen van democratie een psychopathische tiran is. Misschien moeten we daar de oorzaak van bekijken en eens nagaan wie nu eigenlijk aan deze touwtjes trekt.
Dan reist de vraag wat we moeten doen met Jongens zoals Mark Rutte, die dan wellicht een bewezen psychopaat is. Een jongen die is meegegaan in het proberen aan te jagen van een oorlog waar misschien miljoenen of zelf Miljarden slachtoffers bij hadden kunnen vallen.
Misschien zit de wereld anders in elkaar dan door dit soort jongens is voorgedragen. Een illusie die in stand werd gehouden door jongens zoals Pauw en Witteman. De geschiedschrijvers kunnen we ontslaan en we zullen een hoop overnieuw moeten doen omdat we nieuwe generaties zullen moeten onderrichten over wat er zich de laatste 300 jaar op deze wereld heeft afgespeeld. We zullen koningshuizen moeten onteigenen van hun bezittingen en daarvoor een eerlijke verdeling moeten bedenken. We zullen de mensen die alles bezitten moeten vragen of zij zonder geld nog wel door willen leven terwijl de wereld misschien is bevrijd van de grootste tirannie die ze ooit gekend heeft.
In potentie zou dit zich allemaal uit deze situatie kunnen ontwikkelen, al wil ik een ruime slag om de arm houden. Meestal verandert onze koers zich niet zo snel, iets dat Isaac Newton al heeft aangetoond in zijn wetten over massatraagheid. De meeste mensen ontgaat namelijk alles, zeker als er geen plaatjes bij zijn en welk plaatje past nu het best bij deze overwinning van Putin op het westen?
De meesten zullen pas veel later horen dat er geen oorlog komt, ze zullen hun schouders ophalen en misschien iets mompelen over de “Johan Cruyff Schaal”. Misschien zal het de redding zijn van Mark en Ome Frans, al is de laatste al bezig met een evacuatie plan richting Brussel.
Vooralsnog heeft Putin deze slag gewonnen en naar mijn inzichten is dit een hele grote. Ik kan niet wachten op het nieuws van morgen maar, ben bang dat ik in de Telegraaf alleen maar stilte zal lezen. Misschien dat ze met die stilte de storm kunnen tegenhouden maar, ik hoop dat uiteindelijk al het schokkende nieuws dat complotdenkers al 15 jaar geleden kenden ooit in de geschiedenis boekjes wordt opgenomen. Misschien gaan we vooruit als mensheid, als we in staat zullen blijken het vreselijke gedrocht dat ons financiële systeem is te kunnen afwerpen. Misschien kunnen we dan met zijn allen voor de kudde zorgen zonder dat iemand daar minder van wordt …”

16 gedachten over “WOIII mogelijks afgewend

 • 6 september 2014 om 10:58
  Permalink

  Maar goed dat Poetin zo goed is opgeleid. Spionnen zijn koele schakende personen en daar kan Brussel en den Haag nog iets van leren. Zelfbeheersing en de-escalatie.
  Ik dank u voor uw zelfbeheersing geachte heer Poetin.

  Beantwoorden
  • 6 september 2014 om 20:03
   Permalink

   Weet u het beter misschien?

   Beantwoorden
   • 9 september 2014 om 11:54
    Permalink

    Dat is dan het bewijs dat ik goed bezig ben. Dank voor de bevestiging.

    Beantwoorden
 • 7 september 2014 om 21:23
  Permalink

  Thijs gelooft liever dat zooitje wat in Denhaag zit en de media die miljoenen in een ilussie doet geloven. De Illuminatie zijn ook pshygopaten en kijken niet naar een mensen leven meer of minder

  Beantwoorden
 • 8 september 2014 om 23:03
  Permalink

  Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  EEN OVERTUIGEND BEWIJS DAT PUTIN NIET ALLEEN DE STERKSTE VAN DE 3 (VS, EU, USSR) IS, MAAR OOK DE SLIMSTE!

  Beantwoorden
  • 10 september 2014 om 13:59
   Permalink

   Jij loopt nog ’n hoop achter in ieder geval. Ga op onderzoek uit (en laat je niet leiden door de corrupte NOS) voordat je dit soort kleuterschool-reacties plaatst.

   Beantwoorden
 • 9 september 2014 om 14:55
  Permalink

  Oh,wat hoop ik dat dit waar is,dat Putin echt die W111 heeft afgewend,ik zal het overal rondbazuinen.
  Ik ben wel heel bang dat die hufters in Kiev misschien toch weer oorlog gaan voeren en dan de Vrijheidstrijders weer de schuld geven,dat doen ze immers de hele tijd.
  Ik ben fan van Putin vanaf het eerste uur,er gaat veel rust uit van deze man,hadden wij hem maar aan het hoofd van ons land,maar wij hebben die drol en die liegende oranje kliek.

  Beantwoorden
  • 10 september 2014 om 19:02
   Permalink

   Weer zo’n “fan” van dictators. Waar was die goeie ouwe tijd met al die sterke leiders toch gebleven? Stalin, Mao, Hitler, Franco, Mussolini, dat waren nog eens tijden hè Lucie? Wat een feest wat dat toen!!!

   Beantwoorden
   • 10 september 2014 om 19:16
    Permalink

    Ben jij fascist/nazist misschien? Het mag duidelijk wezen dat je grote voorstander bent van mainstream media. Blijkbaar weet je nog niet wat er werkelijk speelt op deze planeet. WAKKER WORDEN. Niets is wat het lijkt.

    Beantwoorden
 • 10 september 2014 om 13:16
  Permalink

  Prima stuk. Ik kan me er goed in vinden. Het enige dat ontbreekt is op welke manier de bilaterale relaties tussen het westen en Rusland hersteld zullen worden. Het is Obama/VS om te doen om die relaties te frustreren en de EU via chantage aan zich te binden en onderworpen te houden, terwijl een grote meerderheid in de EU normale vreedzame relaties met Rusland wil onderhouden. Amerika doet er alles aan om dat te voorkomen want dat is tegen hun ambitie om de wereld te domineren en ieder land tot een marionet of slaaf (zoals Nederland ea) van hun te maken. President Putin staat dat niet toe en nu verkeert de meerderheid van EU bevolking in een spagaat die ze alleen met de hulp van President Putin zullen weten te overwinnen. Dat weten ze, en daar wachten ze op. Pres Putin heeft al menige overwinning op Obama geboekt en ook Ukraine zal hij weten te winnen van de VS,EU & NAVO. Drs. Ing. Lutalo Abuke, Leendert Callender (politiek analist) http://www.Facebook.com/LeendertCallender

  Beantwoorden
 • 10 september 2014 om 22:04
  Permalink

  Hahaha, die Ruben! Ben ik een fascist? Nee, natuurlijk niet, ik zei toch al dat ik GEEN fan ben van dictators! Hoe kan ik dan een fascist zijn?
  En de “mainstream media” bestaan niet, dat is een verzinsel van de alu-hoedjes en complot-denkers.
  “Niets is wat het lijkt.” Hahaha, wat een kolder! De meeste dingen zijn altijd gewoon wat ze lijken. Een beroemd spreekwoord zegt:
  “If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck!”
  En dat is een waarheid als een koe! ;-)))

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: