Wie zat er achter de moordraid in Torhout op 15 juli 2011?

Foto: Focus-WTV

Op die bewuste avond werd de Torhoutse Stationsstraat opgeschrikt door een moord. HLN online schrijft: “Tijdens de nacht van 15 op 16 juli 2011 scheurde de Oostendse hiphopbende RAW13 in een pick-up door de uitgaansbuurt van Torhout. Bij die raid vielen een dodelijk slachtoffer en twee zwaargewonden. Kevin Derveaux wordt ervan verdacht messteken te hebben toegebracht aan het dodelijk slachtoffer. Ook Jacky Labaere uit Lichtervelde zit nog steeds in voorhechtenis voor zijn aandeel.”

Een maand later lezen we op de website van Het Laatste Nieuws: “Torhout neemt maatregelen na dodelijke steekpartij.”

Een jaar later krijgt Torhout een politie-inspecteur voor de uitgaansbuurt en speciaal voor de stationsbuurt.

Focus-WTV kopt: “Vier leden van RAW13 naar KI verwezen voor dodelijke steekpartij in Torhout.”

Onlangs vond het assisenproces plaats in Brugge.

Als je door de Stationsstraat loopt, valt het op dat er enkele cafés (The Other Side en The Fox) verdwenen zijn. Verder zijn er een aantal camera’s bijgekomen. Ook is het er opmerkelijk rustiger geworden. Misschien was dat alles ook van in het begin de bedoeling.

Na wat plaatselijk onderzoek gedaan te hebben, ben ik tot deze conclusies gekomen:

Er waren al plannen van het stadsbestuur onder leiding van burgemeester Norbert De Cuyper (CD&V) om van de Stationsstraat een rustige toegangsweg te maken van het station tot aan de toekomstige autovrije markt en de winkelstraten daarrond. “Probleem” echter was en is nog altijd dat de uitgaansbuurt bij uitstek in de weg stond en staat. Daarbij kwam ook nog dat de gebroeders Callewaert regelmatig amok maakten, zonder dat er ook maar enige controle was door de ordediensten. Dus er was ook een “onveiligheidskwestie”. Er moest dus iets gebeuren.

En toen gebeurde er iets. Dat “iets” kan je hierboven lezen.

Een lezer wist mij te vertellen (dank!) dat de leden van RAW13 alle horecazaken die weg moesten bezochten om amok te maken. In het café Apropos waren er schermutselingen geweest met de beruchte gebroeders Callewaert. Na wat klappen links en rechts beloofden de amokmakers (RAW13) terug te komen. Ze zouden 500€ gekregen hebben om amok te gaan maken in een Izegems café. Bij vertrek was goed zichtbaar dat er wapens in de wagen lagen. Een of meerdere leden van RAW13 zou betaald geweest zijn om de Callewaerts uit de weg te ruimen. Er werd verwacht minimum 1 dode te maken. Echter de gebroeders Callewaert hadden schrik en kwamen dus niet opdagen. Dus werd het iemand lukraak. De politie zou de telefoon afgelegd hebben en de lichten uitgedaan toen de vader van het slachtoffer naar het bureau reed. Ze zouden opdracht gekregen hebben om te wachten. Van wie? De burgemeester misschien? Daarna werden de leden opgepakt.

Ook werd mij verteld dat het bouwbedrijf Gryson alle cafés zou opkopen om er appartementen te zetten, wat bij mijn weten nog niet gebeurd is. Dit zou het stadsbestuur wel heel goed uitkomen.

Het valt wel op dat het hele camerasysteem van ca 51000€ al op 8 september besteld is. Dat is nog geen twee maanden na de moordraid. Zijn de stadsdiensten dan niet gesloten in juli en/of augustus? Een gemeenteraad of een schepencollege is er ook al niet tijdens de maanden juli en augustus. Hoe kan die installatie dan al zo snel besteld zijn? Voor een dergelijk bedrag wordt er normaliter een aanbesteding zonder bekendmaking uitgeschreven, meestal bij 3 firma’s. En in dit geval werd meteen overgegaan tot bestelling. Dit lijkt mij wel heel snel.

Tijdens opmaak van dit artikel heb ik vernomen dat de beslissing daartoe op 7 september genomen werd. Enkele weken later werd dit bekend gemaakt op de gemeenteraad.

Zo zie je maar. Het Torhoutse stadsbestuur met in het bijzonder de burgemeester en “zijn” CD&V zijn blijkbaar niet vies van zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Het moge duidelijk zijn dat we hier te maken hadden met een false flag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: