Wie heeft belang bij conflict… Altijd de hamvraag.

Geschreven door de beheerder van The Money Crisis
Immer dalende handelsinvloed van de US$ en waardeverlies t.a.v. de belangrijkste munten in de wereld waar tegen de US$ gewogen wordt, is een feit.
De ogenschijnlijke zéér hoge waarde t.a.v. de euro en yen verblindt. Op geoschaal verliest de US$ waarde en invloed. De handelsboycot n.a.v. MH17 heeft de Ruble snel veel waarde laten verliezen t.o.v. de US$, maar veerde vlot weer op. Zo’n snel herstel van een munt is ongekend.
Daarnaast vindt continu méér bilaterale wereldhandel en ontwikkeling plaats via andere settlements dan de US$, de wereldbank, Asian Development Bank, het IMF en de BIS, b.v. d.m.v. tegenprestaties, gebruik van eigen munten en de BRICs begonnen tijdens het WC voetbal 2014 een alternatief voor de wereldbank en het IMF. Die ontwikkelingen verschijnen nauwelijks in ons nieuws.
Dit machtsverlies is een recept voor geforceerde machtsuitbreiding van de VS via de EU, IMF en Nato. En dit is volop gaande. De periferie is het speelveld zoals Oekraïne, en Griekenland werd deze week door Putin gevraagd deel te nemen aan BRICs. Argentinië heeft de handen inmiddels ook geschud en Brazilië zit al in BRICs.
De VS en EU raken geïsoleerd en hebben belang bij hernieuwde dominantie (TTIP is daartoe een nieuw middel). Zuid-Amerika zijn ze kwijt, hetgeen mede hernieuwde belangstelling voor Cuba verklaard. Iran en Syrië zijn pro-Rusland en Libië was dit vóór de machtswissel, alsook Egypte had meer met Rusland en leverde Gas via de trans-arabische lijn om Israel heen, over Syrië. Dit veranderde in Egypte na machtswissel (sinds blokkeert ook Egypte Gaza).
De EU zit in een split, maar de gehele financiële structuur hangt aan de BIS. Merkel lonkt naar Rusland en heeft eerder voor grote bedragen Chinese Yuans gekocht ter bevordering van handel met China via de Kommerz Bank.
Grootste verstoorder van de post-Berlijnse-muur-macht zijn China en Rusland. Libië en Egypte waren een doorn in het oog en snel te destabiliseren. Syrië en Iran zijn dit nog steeds, maar bieden weerstand. Het verklaart contracting van Al-Qaida tegen Assad in het budget van 500 miljoen US$ zoals destijds bekend gemaakt door Obama. IS, AQAP en Boko Haram vormen de shock and awe waar Al-Qaida faalt.
Iran terug in het pro-westerse kamp krijgen is een al-oude wens sinds het westen invloed verloor na de val van de pro-westerse Sjah in 1979 wiens familie in het zadel geholpen werd in 1921 door hulp van GB, Nederland en Frankrijk. De Sjah werkte daar voor op de Nederlandse ambassade. Na de val werden alle westerse oliemaatschappijen (waaronder Shell en BP) genationaliseerd. Die eigendommen wil men graag terug.
Tenminste Iran en Rusland worden continu verketterd door de VS/EU, terwijl Saoedi-Arabië en dat Arabische schiereiland de grootste American Industrial Complex en gecontracteerde uitvalsbasis vormen van extreme vreselijkheden van Al-Qaida, AQAP, IS, etc.
The world’s a stage… zei Shakespeare.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: