Wetenschap toont aan: je kunt je DNA veranderen!

Door Guido J.  Een artikel van , niet echt recent meer, maar toch word dit soort nieuws met de dag actueler.
De wetenschap staat op de drempel van een enorme shift rondom het begrip ‘erfelijkheid’. De ontdekking van wat nu ‘epigenetics’ heet, de epigenetica, of de verborgen invloed op de genen, kan elk aspect van onze levens gaan beïnvloeden..! In de kern van dit nieuwe veld ligt het simpele maar even controversiële idee, dat genen beschikken over een ‘geheugen’. Dat de levens van je voorouders, in de zin van het eten dat ze nuttigden, de lucht die ze inademden, en zelfs de dingen die ze zagen, een direct effect op jou kunnen hebben. Tientallen jaren later, en ondanks het feit dat je deze zaken zélf niet hebt doorgemaakt. En natuurlijk ook omgekeerd: dat alles wat jij doet een effect heeft op jouw kleinkinderen…We staan zelf aan de basis van onze eigen programmering.. Hoe verwonderlijk.. Een 'zichzelf programmerend' DNA.. Het DNA als opslagplaats van onze realiteit..!
De oude gedachte is dat ons DNA al onze over-erfbare informatie in zich draagt en dat niets wat een individu doet in zijn leven, overgaat op diens kinderen. Voor téveel wetenschappers echter, berust epigenetica op een soort ketterij, die de vraag naar boven brengt of ons beeld van het DNA en de ontwikkeling ervan, nog wel klopt, als hoeksteen van de moderne biologie. Epigenetica voegt een compleet nieuwe laag toe óver het DNA heen. Het is het idee dat er een controlesysteem bestaat in de genen, dat deze ‘aan’ en ‘af’ kan zetten. Epigenetica dat de zaken die mensen beleven, zoals voeding en stress, deze ‘aan’- en ‘uit’-knoppen kunnen bedienen en zelfs kunnen zorgen voor erfelijke effecten in mensen.
Hoever dit gaat kun je in onderstaand artikel lezen, het DNA blijkt binnen de ‘zachte’ wetenschappen al lang in staat om te veranderen. Maar ook in de ‘fysieke’ werkelijkheid blijkt epigenetica een heel realistisch idee, waarvoor bewijs ná bewijs wordt geleverd door de wetenschap.

Wetenschap toont aan: je kunt je DNA veranderen!

2013 © Carolanne Wright (NaturalNews)

vertaling © 2013 Guido Jonkers – WantToKnow.nl/.be

Als je denkt dat je bent overgeleverd aan de nukken en gratie van je DNA, dan hebben we groot nieuws voor je: dat ben je NIET! Volgens de wetenschap die epigenetics bestudeerd, blijkt dat stamcellen en zelfs ons DNA kan worden veranderd door magnetische velden, de hartcoherentie, een positieve mentale staat en intentie. Topwetenschappers over de hele wereld zijn het erover eens: het determinisme is een theorie die keihard onderuit is gehaald.

Buig die genetische slachtoffer-mentaliteit om..!
Het DNA waar je mee geboren bent, is niet de enige bepalende factor rondom je welzijn en gezondheid. Dr. Bruce Lipton is stamcel-bioloog en bespreekt het belangrijkste verschil tussen genetische determinisme en epigenetics, in een interview met het tijdschrift ‘SuperConsciousness’.
“Het verschil tussen die twee is significant, omdat het fundamentele geloof dat we omschrijven als genetisch determinisme, letterlijk betekent dat onze levens, die gedefinieerd worden als fysieke, psychologische en emotionele gedragseigenschappen, gecontroleerd worden door de genetische codes. Dit soort geloofssystemen geeft volop voedsel aan mensen om zich slachtoffer te gaan voelen, optieloos gevangen in je eigen DNA..
Over de wijze waarop ons DNA werkt als motor van al onze fysiek-menselijke frequenties is nauwelijks een voorstelling van te maken..Want als de genen onze levensfuncties controleren, dan worden onze levens gecontroleerd door zaken die buiten onze mogelijkheden liggen, om deze levens(functies) te veranderen. En natuurlijk leidt dit naar het versterken van het gevoel van de ‘slachtofferrol’ en dat ziekten en aandoeningen, die vaak in families voorkomen, doorgegeven worden via onze genen, die geassocieerd worden met deze aandoeningen. Maar laboratoriumonderzoek toont keihard aan dat dit NIET WAAR IS..”
Deze theorie van Bruce Lipton wordt steeds vaker bevestigd in nieuw onderzoek. Carlo Ventura (M.D., Ph.D.) is professor en onderzoeker aan de Universiteit van Bologna in Italië. Dr. Ventura heeft aangetoond via lab-testen dat het DNA van stamcellen gewijzigd kan worden, door de invloed van frequenties uit magnetische velden/bronnen.
“Het is een soort tijdmachine. Je programmeert als het ware achteruit met deze cellen, naar een bepaalde staat waarin elke mogelijke beslissing op de een of andere manier nog mogelijk is; zelfs de beslissing om virtueel elke mogelijke organische cel te worden. Denk eens aan de waanzinnige potentie van deze ontdekking!”
Dr. Ventura voegt daaraan toe dat het twee wetenschappers en Nobelprijswinnaars zijn, die ontdekt hebben dat ‘volwassen niet-stamcellen kunnen epigenetisch ‘achteruit’ geprogrammeerd worden, naar een staat waarin zij aan de basis kunnen staan van zenuwcellen, bloedvatcellen, skelet-spiercellen of insuline-producerende cellen…”
Lees hier verder …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: