Wereldeconomie staat op het punt om in te storten.

In de online editie van de krant De Morgen lezen we dit:
“De Belgische economie, ook al heeft ze de crisis vrij goed weerstaan, bevindt zich op een scharnierpunt. Als we geen maatregelen nemen riskeert het Belgische sociaal model op lange termijn in gevaar te komen”, zo heeft Luc Coene, gouverneur van de Nationale Bank van België (NBB), gewaarschuwd in de marge van de presentatie van het jaarverslag van de NBB.
Luc Coene beweert hier eigenlijk dat de crisis voorbij zou zijn. Maar als je kijkt naar de faillissementscijfers en de werkloosheidscijfers zie je toch wel wat anders. Ook de enorme winkelleegstand in verschillende kleinere steden verraadt dat de crisis alleen maar erger wordt. De toekomst is dus vrij somber.
Het wordt erger dan dat. Kijk even wat er in de USA aan het gebeuren is.
Tegen 7 februari (= vorige week) of ten laatste eind deze maand moet men een oplossing hebben voor de schuldenlimiet die nu op meer dan 17 biljoen $ staat. Er is heel weinig kans dat die limiet verhoogt wordt, wat uiteindelijk toch gebeurde. Tot nog toe was het antwoord van de Federal Reserve (wat even federaal is als Federal Express) om elke maand 80 miljard $ in de economie te pompen in de vorm van goedkope en makkelijke leningen aan de banken en andere multinationals. Dat heet quantitative easing. Ondertussen zit men aan QE5. Dat gebeurt net zolang tot de schuldeisers de kraan dichtdraaien. Wat ook kan gebeuren is dat de dollar crasht zoals gebeurde in 1929 met als gevolg dat de economie in elkaar stuikt. Dit zou volgens Grady Means rond de 4de maart kunnen gebeuren. Dat schreef hij al in oktober 2012 in de Washington Times.
En dat resulteert dan in een onmiddellijke meltdown van het Amerikaanse financiële en economische systeem, en dus hyperinflatie.
En de gewone Amerikaan van Main Street is er de dupe van. Miljoenen mensen hebben job en huis al verloren in de afgelopen 5 jaar. En als recente berichten kloppen dan is er over enkele jaren geen middenklasse meer. Meer werklozen betekent ook een veel lager inkomen en dus minder geld om te consumeren. Wat dan weer leid tot meer faillissementen. Meer en meer mensen worden dan voor alles van voedsel tot onderdak afhankelijk van de overheid. Het land stevent op ieder niveau af op een ineenstorting van nooit geziene omvang.
Volgens Jeff Thomas van Casey Research is het niet moeilijk om te voorspellen wat men mag verwachten:
“The number of people whose eyes have been opened seems to be growing, and many of them are asking what the collapse will look like as it unfolds. What will the symptoms be?
Well, the primary events are fairly predictable: they would include major collapses in the bond and stock markets and possible sudden deflation (primarily of assets), followed by dramatic inflation, if not hyperinflation (primarily of commodities), followed by a crash of several major currencies, particularly the euro and the US dollar.”
Een totale ineenstorting is op komst … Iedereen (incl overheid en leger) weet dat. In één van mijn vorige berichten liet ik al weten dat er een enorme militarisatie is van politie, DHS, FEMA, enz. Zelfs USPS (post) voorziet zich van de nodige wapens en munitie.
Dat alles is de voorbereiding op wat komen zal. Hier in Europa is het nog niet zichtbaar. Maar maak u geen illusie wijs, ook hier zal er een militarisatiegolf op gang gebracht worden.
Andere zaken die kunnen gebeuren zijn bijv:
Reisbeperkingen: dit begint met beperking van buitenlandse reizen. Is nu al in kleine mate het geval in zowel US als EU. Later kunnen er ook reisbeperkingen komen in het binnenland, compleet met checkpoints.
Confiscatie van rijkdom: De EU heeft officieel beslist dat spaarders de banken zullen redden. Ook pensioenfondsen en aandelen zijn niet veilig. Dat wordt hoe langer hoe moeilijker. Dat wordt dan een bail-in genoemd. Herinner je nog wat in Cyprus gebeurde enkele jaren geleden? Je moet er niet van opkijken dat daarna ook andere eigendommen geconfisceerd worden, denk hierbij aan woningen, kunst, edele metalen, enz. Mocht je nu gaan denken aan een bankrun dan zal je snel moeten zijn.
Voedseltekorten: De voedselindustrie werkt met heel kleine marges en overleeft enkel als de facturen heel snel betaalt worden. Met een hyperinflatie wordt dat heel moeilijk tot bijna onmogelijk. Hoe hoger de inflatie, hoe meer faillissementen je zal zien in die sector.
Krakersopstanden: Een enorme stijging in het aantal faillissementen resulteert in meer dakloosheid voor al wie zijn/haar rekeningen niet maar kan betalen – zelfs voor diegene die het vandaag nog goed lijken te doen. Dat wordt dan een nieuwe soort daklozen onder de voormalige middenklasse. Dat kan dan leiden tot een grootschalige bezetting van eigendommen ipv bezit.
Rellen en opstanden: Dit zal het resultaat zijn door bovenstaande toestanden. En indien niet, dan zal de overheid daar wel voor zorgen om hen een excuus te geven voor grootschalige controle van de massa.
Krijgswet: Hier in Europa zie je er nog niets of niet veel van. Maar in de US is de NDAA in het leven geroepen: “The US has already prepared for this, with the passing of the 2012 National Defense Authorization Act (NDAA), which many interpret as declaring the US to be a “battlefield.” The NDAA allows the suspension of habeas corpus, indefinite detention, and the assumption that any resident may be considered an enemy combatant. Similar legislation may be expected in other countries that perceive martial law as a solution to civil unrest.”
In de laatste tien jaar is de US meer en meer op een politiestaat gaan lijken. Ook in Europa zie je hier in en daar dergelijke signalen opduiken.
Diezelfde Grady Means (zie eerder in dit artikel) schrijft verder het volgende over de 4de maart 2014:
“De doemsdagklok zal luiden, omdat de Amerikaanse economie rond die datum volledig kan instorten, en op zijn beurt alle economieën en alle hoop op herstel in de afzienbare toekomst -zeker tijdens het grootste deel van ons leven- de bodem in zal slaan. De rente zal exploderen, bedrijven zullen omvallen, de werkeloosheid zal records bereiken, er zullen enorme tekorten zijn aan goederen en voedsel, en er kan massale sociale onrust ontstaan.”
“Alle wishful thinking dat Amerika ‘herstelt’ en dat ‘het weer beter gaat’, is een illusie… Waar het om gaat is vertrouwen in Amerika, en de wereld is dat snel aan het verliezen. Spoedig zal de VS zulke tekorten en schulden hebben, dat de landen van de wereld het vertrouwen in Amerika zullen kwijtraken, en hun investeringen beginnen terug te trekken.”

“Veel topeconomen en bankiers denken dat nog een biljoen dollar het zal oplossen,’ vervolgde hij. ‘Maar plotseling zal er een bankrun beginnen, die snel erger zal worden. Op dat moment zullen we onze eigen tekorten moeten financieren, maar dat niet kunnen. We zullen de rente op obligaties verhogen, om zo weer buitenlandse investeerders aan te trekken. De rente zal gaan stijgen, bedrijven zullen dan failliet gaan en de werkloosheid zal exploderen. De rest van de wereld zal samen met ons instorten.”

Hedgefondslegende: Totale instorting van ALLES in 2015
In 2005 voorspelde Hedgefondslegende Julian Robertson in een interview met CNBC dat er in 2015 een definitief einde aan het wereldsysteem zal komen. Daarmee bedoelde hij niet enkel een totale economische en financiële, maar ook een maatschappelijke, sociale en zelfs politieke ineenstorting.
Robertson was de CEO van Tiger-Management, destijds het grootste Hedgefonds ter wereld. In financiële kringen verwierf hij de bijnaam ‘Never-Been-Wrong-Robertson’, omdat hij het nooit fout had. Letterlijk iedere dip, iedere hausse, iedere crash en iedere cyclus wist hij ruim van tevoren correct te voorspellen.
“Over 10 jaar zal iedereen die dan nog in leven is op deze planeet, weer helemaal van voren af aan moeten beginnen”, waarschuwde Robertson. In praktisch ieder land is het omslagpunt bereikt, waarop de belastinginkomsten niet meer genoeg zijn om de uitgaven en schulden te financieren. Hij verwacht hyperinflatie, het instorten van de voedselproductie, de gezondheidszorg, de pensioenen en alle andere sociale verzekeringen, waardoor er uiteindelijk anarchie en ‘barbarij’ ontstaat.
Je mag er prat op gaan dat wat in de US gebeurt, vroeg of laat overwaait naar Europa.
Japanse beurs is aan het instorten
Twee weken geleden op dinsdag implodeerde de beurs van ’s werelds derde grootste economie: de Nikei zakte met meer dan 610 punten op één dag.
In China werd nipt vermeden dat een kredietbubbel van 23 biljoen $ uiteen spatte. Maar uitstel is nog geen afstel. Er is ook nog een vastgoedbubbel die uiteen kan spatten.
Hier nog een interessant artikel: Economische crisis: De politici hebben ons verraden en verkocht
Voor wie niet weet wat te doen na het lezen van dit artikel, lees even dit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: