Welke wereld wil je voor je kinderen en kleinkinderen?

Veel mensen (gelukkig minder en minder) vinden het normaal om te gehoorzamen aan iemand met een ronkende titel zoals politie agent, rechter, deurwaarder, ambtenaar, etc. Maar waarom? Als je dat doet, dan stel je jezelf onderdanig op tegenover diegene die het bevel geeft. Maw je erkent die andere als jouw meerdere, als jouw meester. En aan die andere geef je teken dat hij/zij met jouw kan doen wat die wil (min of meer). Wat zegt dat dan over jou?

Waarom zou je iemand gehoorzamen? Is dat omdat je niet gestraft wil worden? Waar haalt die andere het recht vandaan om jou in de eerste plaats een bevel te geven? Vanwege die beroepstitel?

Wat is een beroepstitel? Welk geloof hecht jij aan een beroepstitel? Zal die titel er voor zorgen dat je je eigen voedsel kunt kweken, een huisje kunt bouwen, je eigen kledij kunt maken?

Neem nu die mondmaskers. Welke boodschap geef je je medemens, kinderen en kleinkinderen mee door dat te dragen? Onlangs las ik het onderstaande op facebook:

Wist je dat de inwoners van het huidige Arabië 2300 jaar geleden, lang vóór de Islam, ontdekten dat het dwingen van mensen om hun neus en mond te bedekken, hun wil en individualiteit brak en hen depersonaliseerde? Het maakte hen onderdanig. Dit is waarom ze elke vrouw het verplichte gebruik van een stof op haar gezicht oplegden.
Dus de Islam transformeerde het tot het symbool van de onderwerping van de vrouw aan Allah, de eigenaar van de Harem en de koning.

Moderne psychologie verklaart het: gezichtloos bestaan we niet als onafhankelijke wezens. Het kind kijkt tussen twee en drie jaar in de spiegel en komt zichzelf ontdekken als zelfstandig wezen.
Het masker is het begin van het elimineren van eigenheid.
Degenen die hun geschiedenis niet kennen worden veroordeeld om het te herhalen……

Anders geschreven: het dragen van een mondmasker symboliseert jouw onderdanigheid aan een meester.

 

Absolute vrijheid voor iedereen is een bestaansrecht. Al wie iets anders beweert, is ofwel gehersenspoeld ofwel heeft die een duistere agenda.

Echter met vrijheid komt ook verantwoordelijkheid. Wie echt vrij is, is ook verantwoordelijk voor al wat die doet en zegt. Met inbegrip van de gevolgen daarvan. Nog niet iedereen kan die verantwoordelijkheid aan.

Je kan die vrijheid bekomen, door er zelf aan te werken. Vóór je zelf vrij kunt zijn, dien je eerst je medemens vrij te laten. Iemand anders kan er voor jou niet aan werken. Die kan je hooguit begeleiden. Je zal tegenstand ervaren, maar hou vol, je raakt er wel. Jouw vrijheid is een heilig huisje waar niemand aan rammelt.

Welke wereld wil jij voor je kinderen en je kleinkinderen? Door de keuzes die je vandaag maakt, creëer je de wereld voor je kinderen en kleinkinderen. Wordt dat een wereld in slavernij of in vrijheid? Aan jou de keuze.

Wil je verandering? Begin dan bij jezelf.

Bovenstaande tekst in pdf formaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: