Wat is een virus?

De waarheid behoeft geen bewijs. De waarheid staat op zichzelf en ligt verscholen in de feiten. Het is wat het is, ook al is er maar één die er in gelooft. Om die reden raad ik je aan om zelf te gaan denken. Je hoeft niets te geloven van wat hieronder beschreven staat. Stel jezelf deze vraag: “Wat als het waar zou zijn?”

De aannames

Op Wikipedia lezen we dit:

Een virus is een microscopisch klein deeltje dat bestaat uit erfelijk materiaal, verpakt in een eiwitomhulsel. Virussen worden pas biologisch actief als zij cellen van levende organismen binnendringen.

Virussen hebben geen eigen voortplantingsapparaat en geen eigen stofwisseling. Ze zijn daarom volledig afhankelijk van gastheerorganismen. Virussen voldoen niet aan gebruikelijke criteria voor de definitie van leven.

En een beetje verder:

Een virusinfectie verloopt volgens een ander mechanisme dan een bacteriële of een schimmelinfectie, en kan niet met antibiotica worden bestreden.

Op gezondheidsplein lezen we deze uitleg:

Een virus bestaat uit erfelijk materiaal. Een virus is geen organisme en heeft daarom om te overleven en om zich te vermenigvuldigen een gastheer nodig. Als je besmet bent, ben je dus gastheer en gebruikt het virus jouw cellen voor zichzelf. Het virus zal zich dan ook in jouw cellen gaan vermenigvuldigen. Het virus zal zich verder verspreiden en je kunt vervolgens andere mensen besmetten met het virus.

Dus een virus is dood, gezien het niet kan bestreden worden met antibiotica. Hoe kan iets wat dood is, zich dan gaan vermenigvuldigen of een levend organisme binnendringen? Iets wat dood is, kan helemaal niets.

Verder daag ik iedereen uit om bovenstaande beweringen wetenschappelijk te bewijzen.

Andere kijk

Wat als een virus nu eens iets heel anders zou zijn dan wat de media en reguliere wetenschap ons vertelt?

Hieronder enkele video’s met een heel andere kijk.

Onderstaande video van Tom Barnett wordt keer op keer verwijderd van YouTube. Gelukkig hebben we die gedownload en op onze eigen server gezet.

Ook de onderstaande video was verdwenen. Ook deze hadden we uit voorzorg op onze eigen server gezet.

.

.

Hieronder kan je je eigen gedachtes achterlaten. Hou het echter beleefd en respectvol. Wie beledigende en respectloze reacties plaatst, wordt voor 1 maand geblokkeerd.

Om deze website te kunnen onderhouden is jouw financiële steun nodig. 1€ per maand is voldoende. De knop vind je rechtsboven op elke pagina van deze website.

3 gedachten over “Wat is een virus?

 • 16 april 2020 om 22:47
  Permalink

  “dus een virus is dood”, maar wat is leven? Als leven gewoon erfelijk materiaal is dat gereproduceerd kan worden dan begint leven bij de virussen. Is leven emoties kunnen voelen, ervaringen uit het verleden kunnen gebruiken om toekomstige handelingen te plannen dan moet we het bij hoger ontwikkelde organismes zoeken.

  Als organismen zich voortplanten zou het ganse bouwplan doorgegeven worden via de chromosomen. Dat hebben ze ons toch op school geleerd. Dit “bouwplan” (DNA van de chromosomen) wordt in de cellen gebruikt om eiwitten op te bouwen enz… . Welnu een virus is een “bouwplan” in een verpakking. Een virus beschikt niet over de machinerie om het bouwplan uit te voeren. Dus bouwplan binnensmokkelen in een cel die dat wel kan. Genezen is de besmette gastheer als zijn cellen doorhebben dat ze met het verkeerde bouwplan bezig zijn.

  Vaccins zullen wel ook hun nevenwerkingen hebben maar ik heb mij laten wijsmaken dat ze toch o.a. polio (kinderverlamming) en pokken zo goed al uit de wereld hebben geholpen. Ook dit zijn virusziektes evenals mazelen.

  Een en ander terug te vinden in “Algemene Zoölogie” van Ernst Hadorn en Rüdiger Wehner een Aula uitgave uit 1977! Als je iets pas gelooft als je het zelf gezien hebt, dan adviseer ik u de aankoop ven een elektronenmicroscoop want virussen zijn te klein, minder dan 200nm, om met een lichtmicroscoop te zien, heel wat experimenten, veel tijd en massa’s geduld, een grote kennis van organische chemie om eiwitten van lipiden, suiker, basen,… te onderscheiden, en nog zoveel meer. Je kunt echter ook gewoon de beschikbare literatuur kritisch lezen.

  Natuurlijk kun je ook alles in twijfel trekken. Is de wereld wel rond? De maan en de zon zijn toch ook maar schijven? De maanlanding is misschien gedraaid in een filmstudio. Foto’s van de wereldbol? Wie zegt dat dat de wereldbol is? Bovendien als je naar de zon kijkt, dan zie je toch dat ze net als de maan rond de aarde draait.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: