Twaalf niet duurzame, onhoudbare toestanden die spoedig tot een eind zullen komen op onze planeet

Aarde vanuit de ruimte

(Natural News | door Mike Adams | Nederlandse vertaling voor Earth Matters door Hansjelle Dijkstra) Dit is een vertaling van een Amerikaans artikel. Hoewel veel van wat betoogd wordt van toepassing is op de wereldwijde situatie, dienen we ons te realiseren dat sommige van de genoemde voorbeelden vooral betrekking hebben op omstandigheden in de Verenigde Staten. 

Als u om u heen kijkt om te zien wat er werkelijk in onze wereld van vandaag gebeurt, verschijnt er een patroon waar we niet onderuit kunnen: Veel van wat er gebeurt is eenvoudig onhoudbaar. Dat mag dus, met andere woorden, zo niet doorgaan. En dit patroon moet, volgens economische en natuurkundige wetten, wel ineenstorten.

Ik heb hier twaalf systemen bij elkaar gezet die buitengewoon onhoudbaar zijn voor onze planeet. Elk van deze twaalf heeft het in zich om in de komende jaren op de een of andere manier in te storten of tot een eind te komen. Ze hebben betrekking op economie, medicijnen, bevolking en milieu. Het is helaas zo dat de instorting van één van deze twaalf situaties verwoestende consequenties zal hebben, dwars door de hele menselijke beschaving heen. Wat gebeurt er als twee, drie of tien van deze toestanden zouden instorten?

Dit artikel houdt zich niet bezig met de gevolgen van het instorten van deze onhoudbare situaties. Er wordt gewerkt aan artikelen voor deze website waarin daar dieper op wordt ingegaan. Dit zijn de twaalf:

1) Schuld-gebaseerd bankieren en economische systemen
Er bestaat weinig twijfel over dat ons wereldwijde bancaire systeem afstevent op een catastrofale ineenstorting. Het is een systeem dat meer op schulden is gebaseerd dan op geldprincipes. Economische wetten tonen aan dat het wereldwijde bijdrukken van geld en het vergroten van schulden volslagen onhoudbaar zijn.
Dit systeem zal instorten, en als dat gebeurt zal dat op een dermate grote schaal zijn dat de economische verwoesting wereldwijd is. Regeringen hebben dit in feite nog verergerd door oneerlijke beleggingsmaatschappijen financiële injecties te geven. De huidige financiële crisis zal de mensheid enkele harde lessen leren over eerlijk geld.
Als het over geld gaat, over bankieren en schulden, heeft Ron Paul* het uiteindelijk bij het rechte eind gehad.
(* Vertaler: Ron Paul is een AmerikaansRepublikeins Afgevaardigde en voormalig presidentskandidaatvoor de Amerikaanse Republikeinse Partij (2008), en voor de Libertarische Partij (1988). Hij wordt tevens gezien als degene die het fundament gelegd heeft voor de hedendaagse Tea Party-beweging. Meer over Ron Paul kunt u lezen op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ron_Paul )
De andere 11 niet-duurzame, onhoudbare toestanden vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: