Telegraaf's artikel "Alternatieve genezers levensgevaarlijk" is desinformatie.

Dat kranten en andere vormen van media gebruikt worden voor reclame is voor iedereen duidelijk. Daar staat het: mooie foto, strak logo, snappy slogan, leuke jingle… Je ziet het, je weet het. Je gelooft het of je gelooft het niet. Je koopt het of je koopt het niet – dat is PR: Public Relations, gericht op reclame en advertering.

Maar wat als je niet weet dat iets reclame is? Hoe weet je of het artikel dat je leest een waardige nieuwsbron is? Wordt het nieuws gesponsord? Het antwoord is bedroevend vaak ja.

424e9709f36b5da066e4ec50170071ce_1399810

Dit artikel, gepubliceerd op 9 mei 2014, is desinformatie en weerlegt niet de al staande feiten die naar voren zijn gekomen uit wetenschappelijk onderzoek naar alternatieve geneeswijzen. http://www.hindawi.com/journals/ecam/contents/. Dat de Telegraaf censuur niet schuwt is al jaren duidelijk, ook op het internetforum. Inmiddels is het oorspronkelijke artikel verwijderd, en daar is een goede reden voor.

Het artikel was namelijk afkomstig van een makkelijk te herleiden site (waar het inmiddels ook verwijderd is) die gesponsord wordt door Bayer, één van de grootste farmaceutische producenten ter wereld. Als iedereen doorkrijgt dat dit hun standaard manier van handelen is zou dat heel slecht zijn voor de toekomst van industrieën zoals de politiek, farmaceutica, psychiatrie én het laatste beetje macht dat de ‘oude’ media nog heeft. De echte feiten liegen er namelijk niet om. In Amerika zijn voorgeschreven medicijnen één van de belangrijkste doodsoorzaken, terwijl de schade die wordt aangericht met alternatieve methoden minimaal is, en meestal veroorzaakt wordt door moedwillige oplichters die wéten dat ze een slecht product of onzin verkopen.  De tevredenheid onder mensen die gebruik maken van alternatieve geneeswijzen is ook hoog, maar het is niet de bedoeling dat je dat weet. Ziek moet je zijn – dan valt er wat aan je te verdienen. En krijg je bijwerkingen van de medicatie? Dan krijg je daar nóg een pilletje voor!

Onderzoeksrapporten afkomstig uit laboratoria worden gemanipuleerd op allerlei creatieve manieren om de wenselijke uitkomst als conclusie op te kunnen schrijven. De meest vooraanstaande laboratoria worden door de farmaceutische industrie gefinancierd, en zijn daardoor eigenlijk niet betrouwbaar. ‘Experts’ worden betaald om onafhankelijke wetenschappers door het slijk te halen als zij met tegenstrijdige resultaten komen bij vervolgonderzoek of herhaling van de tests.

Gisterochtend, 10 mei 2014, verscheen de uitslag van de stelling ‘Alternatieve genezers levensgevaarlijk’.  “Ja, levensgevaarlijk!” zei een meerderheid. “Toch moet het meer ruimte krijgen naast reguliere medische wetenschap!” zei ook de meerderheid. “Het moet ook beter onderzocht worden!” zei de meerderheid. “én ze moeten beter gecontroleerd worden!” zei de meerderheid. Dat laatste zat er al wel aan te komen ja. De rest… niet als de farmaceutische industrie zijn zin krijgt.

Zolang zij de macht en mogelijkheden hebben om de media, direct of indirect, zó te beïnvloeden dat ze nog net een tegenstrijdige mening willen publiceren maar met geen greintje informatie komen om duidelijk te maken dat er twee kanten aan het debat zitten, kan je niet verwachten dat je door de oude media goed voorlicht wordt.

4c7e42254685b9f8c1f744a41e2b6ec5_1399730

73d23790c24c87b7bc2432cefce10c13_1399729

Heropleving van vreedzame, impressieve bewegingen gecentureerd.

Ook lijdt de reguliere media en politiek aan selectief mutisme over de heropleving van een beweging die in Leipzig, Duitsland indertijd – vreedzaam maar krachtig – korte metten maakte met Berlijnse Muur en een totalitair regime opeiste, en dat terwijl zij hiervoor met gevangenschap werden bedreigt.

Een typisch patroon dat de ‘oude’ media volgt is als volgt: hoe vaker de oude media wordt ingezet, hoe sluwer de plannen. Het bestaat maar met één doel: ons afleiden van de werkelijke kwestie.

De term ‘oude media’ is een gebrekkige vorm van communicatie die heersde voor het medium van het internet. Op winst-gerichte industrieën die als deel van de oude media worden gezien zijn kabeltelevisie, radio, muziekstudio’s, nieuwskranten, drukpublicaties en zogoed als alle tijdschriften en moderne boeken.
Studies stellen wat Anonymous al jaren zag aankomen: de ‘nieuwe media’ (momenteel voornamelijk het internet) wordt sterker en de vervanging van de oude media wereldwijd is bijna compleet. Men accepteert geen onvolledige informatie meer die niet gebaseerd is op grondig onderzoek, wetenschappelijke feiten of eigen ervaringen.

Krimoorlog: valse vlag terroristische operatie?

Het is verwonderlijk dat geen enkele nieuwsbron, zelfs de alternatieve media, nog niet op het idee is gekomen dat de oorlog in Oekraïne misschien wel een zéér zorgvuldig geplande operatie is. Het is iets dat hier en daar door een enkeling besproken wordt, maar niet verwonderlijk als exemplarisch middel van de gevestigde orde om de ‘kippen zonder kop’ om de tuin te leiden. Het is psychologisch zo goed doorwrocht, dat een goede onderzoeker of journalist het idee niet eens overweegt. En dat men het bijna niet kan geloven en in de ontkenning schiet, die het proces alleen maar versterkt. En dan spreken we over cognitieve dissonantie. Kijk even hier: OEKRAINE: WILT U WETEN WIE “WIJ” DAAR STEUNEN?

Justitie poogt motorclubs te verbieden.

Eerst motorjacks, en nu de poging om hele motorclubs te verbannen omdat het vermoedelijk criminele organisaties zijn. Zullen we dan ook maar gelijk de regering verbieden, aangezien daar overduidelijk van is bewezen dat het criminele organisaties zijn..

Tot slot: Kanker onder controle.

Eerder deze week werd het artikel “Israeli company produces cancer vaccines against 90% of cancers” van de CNN-website offline gehaald. “Vaxil BioTherapeutics (Vaxil BioTherapeutics Ltd. Therapeutische kankervaccins), een biotechnisch bedrijf gesitueerd in Ness Ziona, nabij Tel Aviv, heeft een baanbrekend therapeutische vaccin voor kankerpatiënten ontwikkeld, die 90% van de kankers kan verhinderen terug te komen,” een enorme game changer in de medische industrie.

De reden van het verwijderen? Het kon niet bevestigd worden. Stuur een email naar Vaxil, zou ik zeggen. Ja, het artikel was nogal overtrokken, dat klopt. Natrekken van de feiten leidt naar de informatie dat het vaccin in kwestie, MUC1, als doelwit een molecuul heeft dat aangetroffen wordt in 90% van alle kwaadaardige tumoren. Het zou op termijn een universele injectie kunnen zijn om het immuunsysteem van kankerpatiënten te ondersteunen bij het vechten tegen veelvoorkomende soorten kanker zoals borst- en prostaatkanker, zoals bijvoorbeeld wordt uitgelegd in dit artikel (No, a Universal Cancer Vaccine Was Not Just Developed). Een correctie was meer op zijn plaats geweest dan verwijderen, helemaal gezien het gemiddelde niveau van wetenschapsjournalistiek, dat doorgaans nog niet eens het verschil ziet tussen correlatie en causaliteit en er een handje van heeft om van ‘mogelijk’ en ‘suggereert’ te maken dat iets onomstotelijk vaststaat. Misschien heeft een concurrent een grotere vinger in de pap dan Vaxil zelf, misschien is het simpelweg hetzelfde lot als wat de meeste hoopgevende nieuwtjes overkomt in de oude media, maar nu eens uitgespeeld in de nieuwe media.

Het is in ieder geval vrij standaard dat dit soort nieuws snel verdwijnt, hoe minder winst eruit gehaald kan worden, hoe minder nieuwswaardig een onderwerp lijkt te zijn. (facebook.com/OfferHopeForLandon?fref=ts) Hoe levensgevaarlijk is het voor je om te weten dat de medicijnen voor veel aandoeningen gekweekt kunnen worden in je eigen tuin? (Youtube video: The surprising story of medical marijuana and pediatric epilepsy: Josh Stanley at TEDxBoulder) Dat alle informatie vrij beschikbaar is? (http://science.naturalnews.com/) Juist, dat is niet levensgevaarlijk voor jou, dat is levensgevaarlijk voor de miljardenwinst van farmaceutische bedrijven!

Een gedachte over “Telegraaf's artikel "Alternatieve genezers levensgevaarlijk" is desinformatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: