Suiker is vergif

x
sugar-silent-killerSuiker is vergif, met name geraffineerde suiker. De gevolgen van overmatig gebruik van dit zoete ‘gif’ zijn te vinden in onder andere overgewicht, suikerziekte (type 2), vermoeidheid, depressiviteit en een sterk verminderde weerstand. Het zijn vooral de effecten van ‘slechte’ suikers, de geraffineerde bietsuiker bijvoorbeeld, die een verwoestende werking hebben op het menselijk lichaam. Maar er zijn ook goede suikervervangers die gebruikt kunnen worden. Het resultaat van die verminderde suikeropname: meer energie, een betere (suiker)stofwisseling, meer weerstand en, last but not least, een slanker lijf!
Veel mensen denken dat als ze stoppen met suiker in hun koffie of thee, het suikerinnameprobleem is opgelost. Maar van de inname van suiker per jaar, ongeveer 40 kg per mens (!), zit ongeveer 80% van die suiker verstopt in vleeswaren, kaas, melk, frisdranken, snoep, koekjes, enz. Teveel om op te noemen, want eigenlijk zit overal suiker in. Het betekent dat je slechts 20% van de suikerinname zelf in de hand hebt.
Suiker wordt ook weleens de vitamine-rover genoemd, want het heftige proces wat zich voordoet in je lijf, is dat suiker vitaminen aan je lichaam onttrekt, vitamines die je vaak al tekort komt. Er zijn veel informatiebronnen, o.a. documentaires en films, die je laten inzien dat suiker een echte ‘killer’ is.
Suikerverslaving
Wereldwijd is suikerverslaving bij jong en oud de meest voorkomende kwaal..! Je wordt suikerverslaafd door onwetendheid en natuurlijk door de misleidende reclames, vol onwaarheden. Het probleem is echter, net als alcoholverslaving, compleet sociaal aanvaard, maar wordt ook medisch miskend. Het is zelfs de grootste oorzaak van zwaarlijvigheid en zoals gezegd van Diabetes, suikerziekte type 2. Velen weten het niet, maar suikerverslaving richt een regelrechte ravage aan in je lichaam. Je organen raken uitgeput, je wordt humeurig, je bent onderhevig aan stemmingswisselingen, onverklaarbare moeheid, stress, futloosheid en depressies. Dit zijn slechts enkele gevolgen van suikerverslaving!
C.SU_SONJA_SUIKER_JUN08_2.inddSuikerverslaving heeft echter niets te maken met té weinig wilskracht, maar alles met verslaafdheid na een bepaalde graad van consumptie. Je bent verslaafd als je lichaam en geest snakken naar suikershots. Vraag je dus niet langer af hoe het komt dat jij zo’n zwak karakter hebt en niet van koeken en chocola kunt afblijven. Het blijkt dat suiker, door ondoordacht gebruik, sterker wordt dan jouw karakter!
Maar er is goed nieuws: als je begrijpt hoe je lichaam reageert op suiker, kun je je verslaving wel zelf aanpakken. Bijvoorbeeld in het boek ‘Sterker dan suiker’ wordt een strategie beschreven om je weer suikervrij te maken. Hierdoor kunnen je stofwisseling en hormonen weer opnieuw hun fantastische werk doen en zul je zienderogen fit en energiek worden. Het boek toont aan hoe je stap voor stap afhankelijk bent geworden van suiker, maar geeft je ook een duidelijk en haalbaar stappenplan om in acht weken deze uitputtende gewoonte te doorbreken, en dan ben jij voor altijd ‘Sterker dan suiker’. (klik voor lead naar uitgever op cover van het boek hiernaast)
high fructose corn syrup spoon skull
HCFS
Eén van de meest verwoestende suikers is de suiker die wordt verkregen door maïs te verwerken tot suikerstroop. Dit noemt met High Corn Fructose Sirup. Een siroop die wordt gebruikt in allerlei voedingsmiddelen, bijzonder goedkoop is, maar werkelijk één van de grootste verwoesters is van het menselijk lichaam. We schreven hier op de site al eens eerder een artikel over deze HFCS en één van de andere, uiterst negatieve componenten van deze siroop is… kwik.. Het blijkt namelijk dat nog steeds gewerkt wordt met productiemethodes, waarbij kwik vrijkomt en zich IN deze siroop afzet. Een methode die door de voedsel- en warenautoriteiten nog steeds niet is afgekeurd.. (Wil je het hele artikel hierover lezen, dan klik je HIER.)
Het verwoestende effect van suiker, gewoon even een ‘lijstje’..
Een lijstje met de wetenschappelijk bewezen -en vaak verwoestende- invloeden van suiker op ons lichaam en geest. Vergaard uit diverse wetenschappelijke studies en publicaties door Nancy Appleton, Ph.D. Van haar is ook het boek met de veelzeggende titel: ‘Suicide by Sugar’, oftewel ‘Zelfmoord door suiker’…!
Deze lijst is verre van volledig, maar geeft een goede indruk van wat suiker met jouw gezondheid kan doen.
Lees hier verder …

2 gedachten over “Suiker is vergif

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: