Stand van zaken tot nu toe, deel 2

Syrië en andere hotspots
De feiten
Uit onderstaande video blijkt dat Rusland, China en Iran al in het begin van dit jaar grondtroepen naar Syrië zouden gestuurd hebben.
Kan iemand mij de originele video van CNBC News bezorgen? Dan kan ik die in plaats van onderstaande zetten.
https://www.youtube.com/watch?v=P6y7NwPPGNk
In een vorig bericht schreef ik al dat het een gerichte actie zou worden. Dit is de bevestiging:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zbD1HYFJm24#t=139
Toch denk ik dat het meer wordt dan een gerichte aanval:

Ondertussen heeft ook Rusland zijn vlaggenschip van de Zwarte Zee-vloot (uit Sebastopol) naar de regio gestuurd.
Wat kan er nu gebeuren?
1) USA valt samen met Frankrijk en misschien ook Denemarken, Syrië aan. Een beeld op hoe de vloot van USA er kan uitzien. Turkije, Jordanië, Saoudi-Arabië, Qatar en Egypte (waarmee?) zorgen voor de afwerking. UK kan ook nog aansluiten bij de US en kompanen.
2) Dan gebeuren er verschillende zaken gelijktijdig:

  1. “Iran kan tot duizend raketten afvuren op Israel” volgens Hossein Shariatmadari, hoofdredacteur van Keyhan newspaper, welke gecontroleerd wordt door Iran’s geestelijke leider, Ayatollah Ali Khamenei. Ook waarschuwde hij dat Saoudi Arabië, Jordanië, Turkije en alle andere deelnemers aan de aanval tegen Syrië de geadresseerden konden worden van hun raketten. Nog volgens het artikel doen ook Irakeese en Libanese soldaten mee aan de zijde van Assad. Israël kan dus van de kaart geveegd worden.
  2. De woordvoerder van het Russische ministerie van buitenlandse zaken, Alexander Lukashevich, verklaarde vorige week dit: “Attempts to bypass the Security Council, once again to create artificial groundless excuses for a military intervention in the region are fraught with new suffering in Syria and catastrophic consequences for other countries of the Middle East and North Africa,” Veel kans dat ook Rusland zich in de oorlog gaat mengen. Dat zou ook de aanwezigheid verklaren van extra Russische marineschepen. Vergeet niet dat Rusland in Syrië zowel een marine- als een luchtmachtbasis hebben.
  3. Syrië valt Israël binnen. Waarom? Omdat Israël de achillespees is van US en Europa.
  4. Israël bestookt Syrië als vergelding. Tenzij Iran sneller is.

3) Saoudi-Arabië dreigde om de Olympische winterspelen van februari 2014 in Sochi, Rusland te saboteren met behulp van Checheense rebellen die onder controle staan van de Saoudi’s. Tenzij Rusland Assad zou laten vallen. Putin antwoordde daarop dat zijn standpunt ivm Syrië behouden blijft. Veel kans dat Rusland ook Saoudi-Arabië een serieuze veeg uit de pan geeft. Mogelijks zelfs nucleair, maar dat is lang niet zeker.
4) Noord-Korea blijft de US en andere landen met een nucleaire aanval bedreigen.
5) Ook tussen India en Pakistan kan oorlog uitbreken over Kasjmir. Recent heeft India nog 50000 extra manschappen naar het gebied gestuurd.
6) En nog een oorlog tussen India en China over Arunachal Pradesh, Indisch grondgebied die bezet is door China.
Even voor de volledigheid een lijstje met kernmogendheden: Rusland, China, Iran, Noord-Korea, India, Pakistan, Frankrijk, US, UK, Israël (niet bevestigd). Rusland en USA hebben er elk meer dan 5000. Dat belooft.
Gevolg: verschillende regionale oorlogen die kunnen uitmonden op WO III. En zoiets kan met de huidige technologie heel snel gaan. Misschien over enkele dagen, weken of maanden. En het kan lang duren.
Resultaat: enkele dagen tot hooguit een week nadat Saoudi-Arabië onder de voet gelopen wordt, schieten de olieprijzen de lucht in. Ook zullen de olietankers (waarvan er tegenwoordig meer afgedankt worden dan gebouwd) niet meer door het Suez kanaal varen wegens te gevaarlijk. Hogere olieprijzen betekent automatisch ook hogere concumptieprijzen en ook lange wachtrijen aan de tankstations. Door de hogere voedselprijzen en langere aanvoerlijnen zal je ook hier en daar minder producten in de rekken vinden. Dit is dus de economische crisis die in alle hevigheid losbarst. Samen met wat in mijn allereerste bericht vermeld staat, kan het wel eens veel erger worden dan de Grote Depressie van de jaren 1930. Vergeet niet dat heel wat economiën op de rand van de afgrond staan. Dat is dus fase 2 van het verval. De politiek zal ons niet kunnen of willen helpen.
Advies: zoals ik al een aantal keer gemeld heb: BEREID U VOOR!! Wacht niet tot het zover is, want dan ben je op voorhand al verloren. Begin er vandaag al mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: