Sinterklaas: hoe het echt in elkaar zit

Geschreven door een man die zich FreedomFighter Limburg noemt. (voor zijn eigen veiligheid waarschijnlijk)
‘SANTA CLAUS’ => ‘SINTER KLAAS’ => ‘SINT-NICOLAAS’ => ‘SATAN’
We zullen elkaar pas echt goed gaan begrijpen als we allemaal weten hoe de feiten eigenlijk liggen. Ze zullen hierna volgen, jammer genoeg zijn er nog steeds heel veel zwarte mensen vast begaan met de Europese cultuur en leren zij zodoende nog steeds aan hun kinderen dat zwarte piet uit de schoorsteen vandaan komt terwijl in werkelijkheid de meeste zwarte mensen niet eens een schoorsteen hebben.
Het gebruik om zwarte piet, of zoals met Kerst de elfjes, uit de schoorsteen te laten komen komt voort uit het Noorse geloof dat de Godin ‘Hartha’ hun primitieve hutten binnenkwam door de schoorsteen, omdat er in die tijd bij hen nog geen ramen bestonden. Een Italiaans sprookje verteld over ene ‘LaBefana’, een oude heks die door de schoorsteen afdaalde met cadeautjes. In de ene hand had ze een belletje die ze rinkelde als ze eraan kwam en in de andere hand hield ze een roe of een stuk steenkool waar ze de stoute kinderen mee sloeg.
Het Engelse woord ‘Santa Claus’ is afkomstig van het Nederlandse ‘Sinter Klaas’ de naam voor ‘Sint-Nicolaas’, ofwel Sint-Kapitalist. Sint-Nicolaas was een bisschop uit de 4de eeuw in Klein-Azië. Hij werd de Russische patroonheilige van kinderen, bankiers, schuldeisers en dieven. De oorsprong van het verhaal van de Kerstman en Sinterklaas gaat terug naar de tijd toen mensen in vele Noord Europese landen geloofden dat er ‘s nachts geesten, heksen, trollen, vampiers en andere demonische figuren ronddwaalden.
Het zou op Kerstavond zijn geweest dat Satan of Santa, de duivel/heilige* terwijl hij op zijn ezel of een geit reed en met de demonen de alcoholische drank uit zijn kom deelde hen zou hebben geleid naar een aangeschoten rivaliteit. Volgens de Duitse mythologie verscheen Santa/Satan voor het eerst als een behaard duiveltje genaamd ‘Pelz Nichol’. In Nederland en in andere Europese landen werd de oorspronkelijke ‘old Nick’, een andere terminologie voor ‘de duivel’, beschreven als een hele strenge man die door de ijskoude woestenij op de ezel van satan reed. Voor stoute kinderen liet hij een zweep achter in plaats van speelgoed.
*Duivel/heilige omdat men in die tijd in Europa weinig verschil kende tussen heiligen en duivels.
Met de komst van het Europese Christendom in het Noorden ontwikkelde de duivel/heilige ‘old Nic’ zich in Sint-Nicolaas een bisschop uit Myra in Turkije, die ongeveer 300 jaar n. Chr. leefde. Over hem wordt gezegd dat hij zichzelf vervoerde op een grijs paard of een witte ezel, een oud Egyptische symbool van ‘Typhon’, de duivel. Wie de moeite neemt om zich te verdiepen in de ontstaansgeschiedenis van het Sinterklaasfeest leert dat Sint-Nicolaas nooit met een zwarte piet heeft geopereerd. Onder invloed van de slavernij is het fenomeen zwarte piet aan dit feest toegevoegd. Zo is de legende van Zwarte Piet als een getemde duivel begonnen.
De traditie zegt dat Sint-Nicolaas drie gesneuvelde kinderen weer in het leven heeft doen komen nadat zij in stukjes waren gehakt en op sterk water waren gezet door een gemene waard. Over hem wordt ook gezegd dat hij drie jonge maagden gered heeft die door hun vader zouden worden verkocht als slaven en prostituees, door ze stiekem te voorzien van drie tassen met goud voor hun huwelijks bruidsschat. Dus werden deze drie emblemen van schuldeisers één van de heilige symbolen van Sint-Nicolaas.
Deze dubieuze bisschop uit de 4e eeuw in Myra werd uiteindelijk de patroonheilige van Rusland. Hij werd ook nog benoemd tot de patroonheilige van kinderen, schuldeisers en dieven. Sterker nog, in de middeleeuwen werden in Europa dieven “De bediendes van Sint-Nicolaas’ genoemd. Refererend aan Sint-Nicolaas en zijn criminele verwantschappen zegt de ‘Ansaru Alah Community News’:
“Hij is echt de beschermheilige van dieven en gangsters, zij werden gelabeld als de “Ridders van Sint-Nicolaas. Hij is de beschermheilige van de schuldeisers en hun embleem is van hem afkomstig. Piraten beschilderden zijn evenbeeld op hun vlaggen. Andere beschermelingen van Sint-Nicolaas waren ongehuwde vrouwen, zeemannen, enz.”
De toenemende bekendheid van Sint-Nicolaas in West europa kwam door een groep van Italiaanse koopmannen die erom bekend stonden zijn botten uit Myra te hebben gestolen en ze daarna te hebben gebracht naar Bari, gelegen aan de zuidoostelijke kust van Italië op 9 mei 1807. De viering van het Sint-Nicolaasfeest vond plaats op 6 december, de vermoedelijke datum van zijn overlijden. Het feest werd verboden door Henry VIII de oprichter van de Kerk van Engeland.
Later werd het feest in de Engelse geschiedenis hervat door Koningin Victoria die trouwde met de Duitse Prins Albert. Tijdens deze periode werd Sint-Nicolaas veranderd in het Kerstmannetje. Na de Protestantse Reformatie werd Sint-Nicolaas vervangen door het Christen kind die in sommige delen van Duitsland en Zwitserland ‘Christ Kindl’ of ‘Christ Kindli’ wordt genoemd. Uit deze naam kwam voort de figuur ‘Kris Kringel’, de “vrolijke oude elf” die met kerst cadeautjes geeft en soms wordt vergezeld door ‘Pelz Nichol’.
Volgens deze speciale traditie was ‘Pelz Nichol’, soms ook Jan genoemd, een klein zwart elfje die het Kerstmannetje had aangesteld om met de andere elfjes deze spullen voor hem in de fabriek te fabriceren. Net zoals de zwart pieten die door de Sint aan het werk zijn gezet. Uit dit verhaal kunnen we zien dat Sint-Nicolaas inderdaad een koelbloedige kapitalist was. Je hoort nooit dat de elfjes of zwarte pieten in de winkel enig vorm van compensatie krijgen voor hun arbeid.
In werkelijkheid ging Sint-Nicolaas bijna nooit naar de winkel om te winkelen, de goeie vriend was er slechts om zaken te doen. De legende zegt dat Sint-Nicolaas speelgoed en cadeautjes gratis weggaf, als dat zo is, hoe komt het dan dat mensen er nog steeds ieder jaar geld voor moeten betalen?
Clemet C. Moore, een Amerikaanse dominee en dichter, beschreef in 1822 het bonte pak van Santa en zijn slee die door rendieren voortgetrokken werd. Deze beschrijving staat in het beroemde gedicht van Moore genaamd “T”was the Night Before Christmas.” Zo werd Santa Claus op het Amerikaanse landschap door de Nederlanders geïntroduceerd. De gedachte dat zijn slee door acht rendieren zou worden voortgetrokken komt voort uit de Noorse legende van ‘het witte paard Sleipnir van Odin die acht poten zou hebben gehad en volgens dit sprookje het snelste paard ter wereld was.
Het concept van het moderne ‘Santa Claus’of Sinterklaas is een symbool van armoede en zelfzuchtigheid van de Europeanen die hun cadeautjes slechts een keer per jaar met elkaar deelden. In scherpe tegenstelling hiervan staat het traditionele Afrikaanse Ujamaa stelsel waarmee men aangemoedigd wordt om iedere dag met elkaar te delen. Het idee om een keer per jaar dingen met elkaar te delen is belachelijk als je beseft dat mensen iedere dag dingen nodig hebben.
Een van de grootste trauma’s van de Sinterklaas- en Kerstmanverhaal is de fantasie die mensen hierover aan hun kinderen geven. Stelt u eens voor, u heeft hard gewerkt om speelgoed en cadeautjes voor uw kinderen te kopen, onmiddellijk daarna draait u zich om en lieg u tegen ze door ze één of andere witte man te laten verheerlijken die Sinterklaas of de Kerstman heet. Als de kinderen oud genoeg zijn dat ze deze waanzin beginnen te ondervragen, dan zit u met uw haren in het hoofd om een manier te bedenken hoe u ze zult vertellen dat Sinterklaas of de Kerstman helemaal niet bestaat. Weet u wat u aan het doen bent als u dit doet? Weet u dat? Hiermee neemt u het risico om ver in het onderbewuste verstand van het kind zaden van wantrouwen in u als ouder te zaaien. En waarvoor? Voor welk doel? Weet u dat tegelijkertijd als u op Sinterklaasavond uw cadeautjes uitpakt, de gierige witte kapitalisten lekker thuis met hun families om de tafel zitten, terwijl ze uw geld aan het tellen zijn. De volgende keer dat u dus in de verleiding komt om ’s avonds terwijl de kinderen slapen rond te sluipen om snoep in hun schoentje te stoppen, stop dan even en vraag uzelf af; Waarom Doe Ik Dit? Wat is de bedoeling van deze onzin? Ook al bent u net als de rest van ons gehersenspoeld door de economische machten behoort u toch nog een intelligente betrouwbare volwassene te zijn. Als iets niet goed is bestaat er altijd een betere manier.
Scholen waarvan 90% van de kinderen zwart is en er op 5 december uit alle kelen klinkt: ‘Al ben ik nog zo zwart als roet ik meen het toch wel goed”. Zowel zwarte als witte kinderen worden drie weken lang via de stereotype clowneske figuur zwarte piet geconfronteerd met het gegeven dat ‘Zwart zijn’, angstaanjagend, slaafs en alles behalve intelligent is. De “opvoedkundige begeleiders” op school blijven zich halsstarrig verontschuldigen met: ‘het is zo leuk voor de kinderen’ Er zijn weinig of geen kinderen die pepernoten, snoepgoed en cadeautjes niet leuk vinden. Je hoeft geen afgestudeerd pedagoog te zijn om te begrijpen dat niet alles wat ‘leuk’ is voor kinderen ook goed of pedagogisch verantwoord is.
Zwarte mensen moeten gaan begrijpen dat Kersmis en het Sinterklaasfeest een economische machtssysteem ondersteunt die zelden goed is voor hun eigen belangen. Dit onontkoombare feit brengt ons op een ander punt van zelfonderzoek. Heb je werkelijk zoveel land, rijkdom en macht dat je het moet nemen en het teruggeven aan de Europeaan? Heeft u niets anders te doen met uw spaargeld als dat? Zult u altijd maar door blijven gaan uzelf commercieel te laten intimideren door de massamedia om sinterklaascadeautjes te kopen? Natuurlijk bestaat er geen intrinsiek kwaad als u cadeautjes koopt maar heb je nou echt iemand nodig die u laat vertellen WANNEER u het moet doen.
Bron: http://www.sarafina.nl/NEWSLETTERDECEMBER.html  => deze link blijkt niet meer te werken.
Extra:
http://www.examiner.com/…/santa-claus-or-satan-s-claws-you-…
http://www.av1611.org/othpubls/santa.html
http://realtruth.org/articles/169-ttooc.html
!!! Fijne Misleidende Consumeer Dagen Gewenst !!!
Alle Mega Coöperaties Danken U Voor Uw Materialistisch Geest

Reacties kunnen hier geplaatst worden.

%d bloggers liken dit: