Samenzwering of alleen maar theorie, deel 2

Geschreven door Douwe Jagersma

Vorige week hebben we een aantal zaken bekeken waarvan wordt gezegd dat ze eigenlijk niet bestaan. Beweer je dat ze wel degelijk realiteit zijn, wordt je beschuldigd van het verspreiden van nepnieuws of het grossieren in samenzweringstheorieën. Laten we deze week voor de verandering maar eens kijken naar een echte samenzwering; de zogenaamde klimaatverandering die door de mens zou zijn veroorzaakt. Volgens de globalisten elite is die klimaatverandering zo bedreigend dat er radicale maatregelen nodig zijn. Geen kolen en geen diesel meer. Alleen nog maar elektrische auto’s, windmolens en zonnepanelen. We hebben het natuurlijk over de groene agenda, die parallel loopt met de algemene agenda van de globalisten. Omdat een aantal krachten in deze zaak samenspelen en manipuleren, kunnen we met recht spreken over een samenzwering. Dat is zeker geen theorie. Laten we naar de feiten kijken.
Het klimaat is altijd veranderd, en dat zal ook altijd zo blijven. De zogenaamde CO2 uitstoot, waar de woordvoerders van de elite en betaalde wetenschappers de mond over vol hebben, levert daar nauwelijks een bijdrage aan. Ieder die al wat langer op deze aarde rond loopt weet dat er altijd grote verschillen zijn geweest. Soms hete zomers, dan weer alleen maar regen. We hebben ijzige winters gezien, en ook zogenaamde kwakkelwinters. Iedere keer is het anders, maar dat gaat vooral uit van de natuur, niet van de mens. En dat is ook prima zo. Als we nog verder terug gaan zijn er ook ijstijden geweest, grote en kleine. Daar kwam geen diesel en geen kolencentrale aan te pas, en het is ook altijd vanzelf weer goed gekomen. De natuur heeft voor bijna alles een oplossing, als de mens zijn vingers maar thuis houdt.

Nu wordt er met alle macht aan de alarmbel getrokken omdat de aarde teveel zou opwarmen. Maar voordat de paniek echt toeslaat, zullen we eens kijken naar de alarmroepen uit het verleden. Nog niet zo lang geleden was het de zogenaamde zurenregen die een bedreiging vormde. De bossen zouden sterven en wij zouden als gevolg daar van gebrek aan zuurstof krijgen. Later was het weer het gat in de ozonlaag dat niet van de voorpagina’s was af te slaan. Beiden alarmfasen zijn gekomen, en ook weer vertrokken zonder noemenswaardige effecten. Nu is het weer de CO2 uitstoot en het fijnstof, met de dieselmotor als de grote boosdoener. Natuurlijk zal ook deze hype ooit weer verdwijnen, maar het is wel goed om te midden van zoveel hysterisch gekrijs uit de groene hoek, naar de verborgen agenda te kijken. Want die is er wel degelijk

Nog niet zo heel lang geleden moest iedereen een diesel kopen. Het was goedkoper en beter voor het milieu. Dat is nu weer volledig omgedraaid, en in sommige Europese steden zijn er al straten waar diesels niet meer mogen rijden. Doe je dat toch, kun je op een stevige boete rekenen. In Duitsland heeft het zogenaamde dieselrijverbod al in een aantal plaatsen voor demonstraties gezorgd. Maar waarom deze omslag, die nog maar een paar jaar geleden ondenkbaar was? Het antwoord is eenvoudig; de elektrische auto moet verkocht worden. Dat is de enige echte drijfveer. Geld dus, wat zou het ook anders zijn?
Volgens de elite is de elektrische auto de redding voor mens en milieu. Zoals meestal met dit soort zaken is dit totale onzin. Een elektrische auto is net zo slecht voor het milieu als een diesel, alleen op andere terreinen. Ten eerste kan zo’n auto maar een paar honderd kilometer rijden, en moet dan weer aan de lader. Dus moet men toch op zoek naar andere vormen van vervoer. Dat is al onhandig, maar er is veel meer. De batterij in een elektrische auto gaat maar 5 jaar mee. Is deze batterij eenmaal op, zit een nieuwe kopen er niet in, om dat de prijs zo hoog is dat een nieuwe auto een beter optie is. Kassa voor de producent dus. Dan de milieuaspecten; de kosten voor het vernietigen van gebruikte batterijen zijn hoog en het proces belast het milieu behoorlijk. Daar komt nog bij dat in Zuid Amerika grote schade wordt aangericht aan zowel mens als milieu, om de grondstoffen die nodig zijn voor de batterijen te winnen.
Daar hoor je de groene lobby natuurlijk nooit over. Intussen worden duizenden goed functionerende diesel auto’s op de schroothoop gegooid, wat ook het milieu niet te goede komt. Trek daar nog eens al de kosten, en de fantasie belastingen bij op, en de totale waanzin van de groene agenda wordt duidelijk. Daar komt nog eens bij dat wij het zijn die voor deze agenda mogen betalen. Onderzoeken hebben uitgewezen dat de laagste inkomens in percentage het meest moeten betalen voor de groene agenda. En er is ook nog sprake van chantage. Ergens in midden Nederland kreeg een taxi bedrijf alleen het contract voor de regiotaxi als men met alleen elektrische auto’s zou gaan rijden. Het bedrijf gaf toe, en weer is de producent de winnaar.
Maar we zijn er nog niet, want het gaat nog veel verder. Laten we nu even naar de windenergie kijken. Ook dat zou zo’n uitkomst voor het milieu zijn. Overal zien we windmolenparken opduiken, wat niet alleen een lelijk gezicht is, maar eigenlijk gewoon als horizonvervuiling kan worden aangemerkt. De groene lobbyisten en de elite kunnen niet vaak genoeg roepen hoe schoon en geweldig de windenergie is. Maar ook in dit geval ziet de waarheid er heel anders uit. De gigantische windmolens zijn een ramp voor de natuur. Vogels worden bij honderden doodgeslagen door de wieken, de machines veroorzaken massale insectensterfte wat ook weer de vogelwereld treft, en vleermuizen die in de buurt komen van dit energie geweld gaan dood omdat hun longen barsten door de luchtdruk die de molens veroorzaken. Als dan zo’n windmolen versleten is en gesloopt moet worden, zijn de kosten van verwijdering en het sloopproces weer belastend voor het milieu.
En die kosten zijn ook erg hoog trouwens, omdat er zwaar materieel moet worden ingezet. Ook deze windmolens zijn dus meer schadelijk voor hun omgeving, en de natuur in het algemeen, dan dat ze voordelen opleveren. Met zonnepanelen is dat wat minder het geval. Maar deze nieuwe “dakpannen” werken eigenlijk alleen maar op volledige kracht tijdens helder vriesweer. Precies dat soort weer komt niet al te veel voor. Tijdens een hete periode met veel zon werken de panelen op zijn slechtst. Dat hoor je natuurlijk nooit in de verkooppraatjes, maar het is wel een feit. En of deze panelen nu echt de energiekosten verminderen, zal nog bewezen moeten worden. Tot nu toe worden alleen de producenten, en de firma’s die de panelen plaatsen er beter van.
Het is dus duidelijk dat de hele energieomslag, waar de globalisten en de groene ideologen steeds mee schermen, vol onzekerheid zit, en dat de enige zekerheid is dat bepaalde figuren er goed aan verdienen. Af en toe kom je dingen tegen die aangeven wat voor een waanzin het eigenlijk allemaal is. Zo heeft de NASA recent een rapport uitgebracht waar uit blijkt dat het ijs op de Noord Pool weer groeit. Al jaren lopen allerhande lobbyisten te beweren dat door de opwarming van de aarde het ijs steeds meer zal smelten, en dat dit tot gigantische overstromingen en andere problemen gaat leiden. Niet dus, zoals nu blijkt. En nu we het toch over onzin hebben, gaan we even terug naar de CO2 uitstoot. De dieselrijverboden waar we eerder over spraken worden veroorzaakt door de EU regelgeving. Echter deze regels zijn opgesteld op valse onderzoeksgegevens.
Het is gebleken dat in veel gevallen de meetstations veel te dicht aan de rijbaan staan. Daarom lijkt het dat de CO2 uitstoot van de voorbijrijdende auto’s op veel plaatsen dik over de norm heen gaat. Echter; plaats je hetzelfde meetstation iets verder naar achteren is er van overschrijding praktisch nergens sprake meer. Toch blijft men weigeren de meetstations te verplaatsen. Opnieuw zien we realiteitsontkenning om een ideologische agenda door te drukken. De diesels moeten weg, en alles moet elektrisch. Bewijzen die hier tegen spreken worden genegeerd of, en daar komt ie weer, als samenzweringstheorie weggezet. De heersende ideologie moet zegevieren, of de basis ervan nu bestaat uit leugens of niet. Tijd dus om wakker te worden.
Steun je ons al? Zoniet dan kan dat op verschillende manieren. Op deze pagina vindt je alle details. Je kan ons ook steunen door dit artikel te delen met vrienden, kennissen en volslagen onbekenden. De nodige knoppen vind je hieronder.
Hieronder kan je je reactie kwijt. Blijf respectvol voor anderen, ook voor de auteur. Je hoeft het niet eens te zijn met wat hierboven staat. Blijf beleefd en vriendelijk. Reacties die beledigend zijn of bedoeld zijn om de schrijver of reageerder af te breken worden ofwel NIET gepubliceerd ofwel verwijderd. Dat geldt ook voor alle reacties via sociale media.
Je wou al reageren? Wacht nog even tot deel 5 verschenen. In dat deel gaan we de voorgaande 4 delen grondig analyseren en er telkens nog iets aan toevoegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: