Rente over geld uit het niets met de Aarde als onderpand.

Onderstaand artikel werd gedeeltelijk overgenomen van de website van Souvability.nl en werd geschreven door Paul Van Der Sluijs.

wastefoodHet systeem van rente en rente op rente is de oorzaak van vele problemen op deze aarde. Door dit geldsysteem moeten we in een exponentiële snelheid de bodemschatten omzetten in producten. Producten die snel kapot moeten gaan omdat er anders niet genoeg geld wordt verdiend om de rente betalingen te doen. Deze producten worden allemaal de schoorsteen uitgestookt of gaan de uitlaat van de auto uit in de vorm van CO2, fijnstof en ultrafijnstof. De destructieve uitwassen van dit geldsysteem stoppen niet als restproduct dat via een uitlaat onze longen, bloedbaan en hart betreedt.

plastic eilandHet draagt genadeloos bij aan de afbraak van ons life-support systeem op deze planeet. De natuur en haar eco-systeem waar alles al in zit dat we nodig hebben om in harmonie met elkaar samen te leven. Maar waar ze niet op berekend is, is een systeem dat geen genoegen neemt met genoeg. En in dit geval “Alles” Rente is een systeem dat nooit genoeg heeft, zelfs niet aan overvloed. Als we de rijkdommen van onze planeet grotendeels verwerken voor consumptie, maar niks hiervoor terug geven, behalve afvalproducten, die de natuur dus eerder tot last zijn.. denk bijvoorbeeld aan de plastic soep die in onze Oceanen drijft. En het leed dat dit veroorzaakt onder de dieren die daar leven. Of wat te denken van de grondstof van die plastic soep die tegelijk als brandstof dient, voor onze rente dragende economie: Olie. U vroeg zich af waar “oliedom” vandaan kwam? Dit is het goedje waarvoor de oliemaatschappijen hele gebieden als:  de Niger Delta,  Alaska, Brazilië, de Noordpool en de Golf van Mexico onleefbaar maakten, puur voor de “winst”.

beschermers vdaardeHet is waar Ronald Bernhard “Blij” van de Blije Bank (zie video hieronder) maar ook wij van Soulvability onze zorg over uit spreken wanneer we het hebben over goed koopmanschap en een goed beheer van al het leven. We noemen ons graag de intelligentste wezens hier op Aarde. Wordt het dan niet eens tijd om ons daar naar te gaan gedragen, en de hoeders en beschermers te worden van de Aarde en haar bewoners in plaats van haar verwoesters!? Want de vernieling van de biodiversiteit en haar habitat, is een koers die slechts kan eindigen in de vernietiging van onszelf. (met rente)


Wanneer komen we in actie?
geldcreatiekubusDe geldhoeveelheid wordt momenteel bepaald door het leengedrag van private banken die gericht
zijn op winstmaximalisatie. Indien banken positief zijn over de economie en bankiers beloond
worden per transactie, worden er veel leningen verstrekt.
Indien het vertrouwen laag is (zoals nu),worden er weinig leningen verstrekt en daalt de geldhoeveelheid. Banken bemiddelen momenteel dus niet tussen spaarders en kredietnemers zoals velen beweren; zij lenen nauwelijks gespaard geld uit, maar creëren in de praktijk geld uit het “niets”. Op het moment dat zij een lening verstrekken,creëren zij ook een deposito.
In de boekhoudkundig ontstaat een schuld (die met rente moet worden terugbetaald)
en een deposito (die kan worden uitgegeven) tegelijk. Beide kanten van de
bankbalans worden opgehoogd; er wordt dus geen geld verschoven van de ene persoon naar de
andere. Een nieuwe lening betekent wel een vergroting van de geldhoeveelheid. 97% van het geld
is inmiddels op deze manier digitaal gecreëerd door private banken.
Om die reden zijn er op dit moment meer schulden in de wereld dan dat er geld is. Er is niet genoeg geld op aarde in omloop om alle schulden af te betalen. Individueel kunnen we misschien onze schulden afbetalen, maar collectief gezien zullen we eeuwig in de schulden blijven zitten!! De rente zal zich eeuwig blijven opstapelen. Dit veroorzaakt natuurlijk enorme problemen.
helpdebankiers534Om met Ronald Bernard te spreken: We hebben geen planeet die exponentieel groter groeit met de rente op rente waarover het bankwezen leent en geld-transacties aan gaat. Ons huidige geld-syteem stuurt dus aan op de onvermijdelijke ineenstorting van de complete economie. Deze complete ineenstorting is dus in feite ingebouwd in ons geldsysteem. Dat is de theorie.
Want wat is het werkelijk? deze idiote pyramide systeem achtige stoelendans.. Digitale cijfertjes, met als meest tastbare waarde, een papieren biljet waar een bedrag op staat. Als papier is het niet echt bruikbaar. Je kunt er op schrijven of het als behang aan de muur plakken. Daarom is het een illusie om te denken dat het op zichzelf waarde heeft. Het is maar een stukje papier. Wijzelf zijn de waarde, wijzelf produceren waarde. Onze mogelijkheden en wil om iets voor elkaar te betekenen, dat is werkelijke waarde.
greed-city-dbldZolang iedereen praat over economische groei. Groei herstellen, groei bevorderen..waarmee dus weer een beroep wordt gedaan op de onze “natural resources” blijven we in neerwaartse cirkeltjes ronddraaien. Beseffende dat als ik dit snap, ben ik er nu van overtuigd dat politici, economen, captains of Industry en bankiers die dit soort dingen roepen niet goed bij hun hoofd zijn of crimineel bezig, in de wetenschap er zelf beter van te worden. U, of jij die dit leest had ongetwijfeld ook al deze vermoedens, maar de publieke opinie wordt nog steeds grotendeels bepaald door de massamedia.
Welke hebben gedefinieerd, en ons gehersenspoeld met wat zinvol en dom is. Daarom vind ik het nu mijn verantwoordelijkheid om deze discussie op gang te brengen omdat dit de sleutel is tot al de crises en problemen die we in de wereld hebben. Het kennelijke taboe van het publieke bestel te doorbreken, om de kern van deze systeemcrisis te doorbreken: Wat zou er gebeuren als de media dit probleem zouden oppakken en een beetje dieper zouden graven? Wat zou er gebeuren als journalisten aan de politici zouden vragen: Waar komt geld vandaan?

Lees hier verder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: