“Overbevolking: het grootste morele dilemma ter wereld.”

Onderstaand artikel verscheen enkele dagen geleden reeds op onze Patreon pagina.
Zo begon Jeanine Hogenkamp een artikel op scientias.nl vier jaar geleden.
Verder schrijft ze:

overbevolking
© Shutterstock

“In 2011 zag de zeven miljardste aardbewoner het levenslicht. De verwachting is dat we in 2024 al rond de acht miljard zitten. Indrukwekkend, zeker als we ons bedenken dat er dagelijks gemiddeld 200.000 extra bewoners bij komen. Bij zulke cijfers slaat mij de schrik om het hart.”
In haar relaas heeft ze het over de keuzes die de mens momenteel maakt. Alleen geeft ze geen details. Zo schrijft ze dat onze welvaart en onze consumptie een probleem kunnen vormen als we zo doorgaan. “De wereldbevolking met miljarden mensen laten dalen is wat mij betreft geen vervanging voor het afschaffen van de verkeerde keuzes van mensen, organisaties en overheden. In plaats daarvan moeten we schoner en gezonder leven en een meer ecologisch verantwoorde levensstijl er op na houden,” aldus Jeanine Hogenkamp.
Erle C. Ellis, professor in geografie en ecologische systemen verbonden aan de Universiteit van Maryland, Baltimore County, schreef een jaar eerder in The New York Times een opiniestuk met als titel: “Overpopulation Is Not the Problem”, waarin hij de bewering van Jeanine Hogenkamp hierboven ontkracht. “The conditions that sustain humanity are not natural and never have been. Since prehistory, human populations have used technologies and engineered ecosystems to sustain populations well beyond the capabilities of unaltered “natural” ecosystems.”
Lees verder op onze Patreon pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: