Ons doel

Een samenleving opbouwen waar we in harmonie en liefde leven met de natuur en met elkaar. Waar we elkaar en anderen zoveel mogelijk helpen zonder dat er iets tegenover moet staan. Zonder geld zal nog niet voor meteen zijn. Dat is wat we willen bereiken. Tegelijk willen we ook al mensen in nood gaan helpen en ondersteunen waar nodig binnen onze mogelijkheden. Daarvoor rekenen we op jullie hulp. Een vrije bijdrage kan al veel doen.
Dit hebben we in eerste instantie nodig om dit voor elkaar te krijgen:
1) Een (grote) lap grond. Al of niet tegen betaling. Met 500 m² zijn we al tevreden. Groter mag uiteraard ook. Bedoeling is om het te gebruiken als woonwagenterrein waar tal van activiteiten zullen plaatsvinden.
2) Graag ook medewerking van mensen uit de omgeving of verder.
Al het onderstaande zorgen we zelf voor. Het is daarvoor dat de inkomsten van de commerciële activiteiten zullen dienen. Tenzij iemand zich geroepen zou voelen om één of meerdere van onderstaande te schenken.
3) Materiaal, grondstoffen en gereedschap om huizen te zetten. Dergelijke huizen worden volledig uit natuurlijke materialen opgetrokken, zoals hennep, stro en/of maanhout.
4) Voedsel om de eerste maanden te kunnen overleven wat op korte termijn vervangen wordt door permacultuur.
5) Vrije energie (zie artikel op blog)
6) een systeem om regenwater op te slaan en om te zetten in drinkwater.
7) natuurlijke waterzuivering. Dit bijvoorbeeld.
8) breedband internet aansluiting met telefonie
9) toegang tot of gebruik van een elektrische auto of een auto die (gedeeltelijk) kan rijden op water.
10) Tuingereedschap, hetzij handbediend of elektrisch.
Op lange termijn is het de bedoeling om een resource based economy te hebben, een beetje zoals Jacque Fresco voor ogen heeft.

Voor alle duidelijkheid: het is niet de bedoeling om zijn concept te kopieëren. In het begin zal het een combinatie zijn tussen betalende activiteiten en gratis. Een gratis activiteit kan bijv. zijn het wegschenken van voedsel in overschot.
In onderstaande video legt hij dit gedetailleerd uit. Veel kijkplezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: