Op zoek naar nieuwe locatie (Oproep!)

Vorig jaar in augustus wist ik al dat ik op de huidige locatie mijn laatste winter zou doorbrengen. De details van hoe één en ander zou verlopen wist ik toen totaal niet. In november kreeg ik dan een brief van het gemeente bestuur. Het relaas die volgde lees je in dit artikel.

De ideale locatie is een hoeve zoals deze (foto hiernaast). Bedoeling is op de nieuwe locatie één of hooguit twee commerciële activiteiten te ontplooien. Eén er van is het herstellen van horloges en klokken. Al de rest is dan gratis. Op de omliggende grond wil ik voedsel kweken waarbij alles wat over is, wordt weggegeven. Ook zou er een weggeefwinkel komen, een repaircafé, een snackbar waar alle gerechten gemaakt zijn met zelf gekweekt voedsel, gratis opleiding permacultuur, enz.

Waarom al die gratis activiteiten?

De meeste mensen hebben totaal géén of weinig controle over hun ego. De letters van het woord “ego” kan je zien als de eerste letters van de woorden: Eigendom, Geld, Overheid. De uitleg daarover vind je in een eerder geschreven artikel.

Hoe meer er wordt samengewerkt, hoe minder we van die drie eerder genoemde concepten nodig hebben. Ik besef heel goed dat bepaalde elementen van deze concepten tijdens de transitie nog steeds nodig zullen zijn. Al wordt dat minder naarmate er meer samenwerking is.

En dan kom je bij de kernwaarden: Liefde, Overvloed, Vrijheid en Eenheid. De eerste letters van deze woorden vormen “Love”.

Ik streef naar een geefeconomie. Een economie waar er geen prijskaartjes te vinden zijn. Zelfs geen ruilhandel. Projecten zoals Open Source Ecology kunnen daarbij heel goed van pas komen. Ook de toepassing van vrije energie kan een grote boost geven daaraan. Zo kan je een verbrandingsmotor laten draaien op regenwater. De hennep plant heeft meer dan 50 000 verschillende toepassingen. Denk aan kledij, touw, meubilair, huizen, plastic, voedsel, medische toepassingen, brandstof en vele meer.

Oproep

Om dit alles te financieren, ben ik op zoek naar geldschieters. Sponsors dus. Ken jij iemand die een aardige spaarpot heeft, stuur die dan dit artikel door.

Ben jij iemand met aardig wat centen? Bedenk dan dit: geld kan je niet opeten. Op een spaarrekening brengt dat niets meer op. Het hele centrale banken systeem staat op instorten als gevolg van de wissel van de macht. Ipv van dat te investeren in iets waarvan je niet weet wat de toekomst geeft, kan je het evengoed in een project stoppen waarvan je zeker weet dat het kans op slagen heeft. Neen, er is geen financiële return on investment. Maar weet dat je er een hele hoop mensen mee gelukkig maakt.

De details over hoe alles juridisch geregeld zal worden, bezorg ik aan diegene die effectief willen meehelpen. Hetzij financieel, organisatorisch of door mee te verhuizen naar de nieuwe locatie. Wie mee verhuist, dient bereid te zijn om de drie EGO concepten los te laten.

Voel je je geroepen om hieraan mee te helpen? Laat het dan zeker weten. Hetzij via het contactformulier of telefonisch op het nr (0496)12 81 49. Of kom eens op bezoek: Merkemveldweg 30, 8210 Zedelgem, België.

Wie een kleine gift wil doen, kan dat via de gele knop rechtsboven op elke pagina. Meer geven dan 1000€? Laat het even weten. Dan bezorg ik een rekeningnummer.

Dit artikel delen met je netwerk is ten zeerste aanbevolen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: