Oorlogen en klandestiene methoden…

Geschreven door de beheerder van The Moneycrisis
Ofwel: ‘covert regime-change operations’.
Ontstellend vaak verneem ik ongelovende reacties als het gaat om dat een land dat mogelijk achter klandestiene incidenten zit. Ik vraag mij echter af hoevelen zijn ingelezen over oorlogsstrategieën die al zo oud zijn als de mensheid. Wie kent het verhaal van het Paard van Troje niet. “Toch niet meer in deze tijd”, hoor ik velen al denken.
Het spel loopt tegenwoordig gewoonweg geraffineerder.
Al tijdens WWI werden bedoeïnen en andere groepen omgekocht om met het Britse leger te strijden tegen het Ottomaanse Rijk. De biografie van ‘Lawrence of Arabia’ is niet bepaald fictie. Zijn memoires zijn uitermate duidelijk en gebundeld, als officier destijds voor het Britse leger. Zwarte strijders werden eveneens ingehuurd. Het waren wahabisten/salafisten in het zwart gekleed en gewapend met messen. Zij onthoofden en leverden schokkende reacties waardoor gehele stammen op de vlucht gingen. Het was hun strategie om snel grote gebieden te veroveren. En typisch, dezelfde vlag als IS nu; dezelfde strategie ook.
Het Arabische schiereiland werd door de familie Saoed met dezelfde zwarte strijders snel veroverd. Hierin werden ze volledig gesteund vanuit de Britse ambassade en regering. Uiteraard draaide het om oliebelangen. Het gebied werd naast Iran de tweede grootste olieproducent. Europa was zo strategisch verzekerd van olie-aanvoer.

Generaal Reza Khan

Of wat te denken van Perzië/Iran. Daar vonden de 1ste olievondsten plaats. In 1921 pleegde de Iraanse kozakken-generaal Reza Khan (Reza Shah) samen met de journalist Zia al-Din Tabataba’i een geslaagde staatsgreep. Die generaal werkte kort vóór de revolutie op de Nederlandse ambassade. Hij werd tot Sjah benoemd in 1925.
BP en Shell (toen opererend onder ander naam), hadden directe belangen in de regio en de Reza had volle steun gehad vanuit GB en Nederland.
Na WWII keerde de familie Pahlavi (Sjah) af van GB, VS, Frankrijk en Nederland, omdat ze hem continu hadden beledigd. Reza kon het beter vinden met Stalin.
In 1953 werd daarom een coup gepoogd, maar die mislukte en de Sjah keerde terug naar Iran met een nog harder beleid.
Inmiddels is de coup van 1953 vrijgegeven en weten we dat de CIA betrokken was, volledig gedocumenteerd. Iran kwam nooit meer in westerse handen, met verlies van bezittingen van BP en Shell.
Tal van voorbeelden zijn te noemen die hier te ver gaan, maar op wiki staat een indrukwekkende lijst van ‘covert interventions van de CIA’.
Ex-CIA-ers zoals John Perkins beschreven hoe het werkt in het boek ‘Confessions of the Economic Hitman’. En inmiddels hebben meerdere een boekje open gedaan.
Na WWII werd de CIA opgericht door Truman. MI5 en MI6 hadden te veel gefaald, zo was de conclusie na WWII. Besloten werd tot een grote professionele dienst op Amerikaanse bodem.
Eén van de eerste rekruten waren SS-ers. Dit staat bekend als operation Paperclip. De top werd vooral bekleed door bankiers. Later zou Truman spijt hebben betuigd, omdat de organisatie en grootte uit de hand gelopen waren. Had hij dat tevoren gedacht, dan had hij de CIA nooit opgericht, zo verklaarde hij later.
De CIA rekruteert vooral bruikbare persoonlijkheden wiens psyche sterk afwijken, b.v. neigingen tot licht autisme zoals asperger, extreme paranoia, etc. En niet zelden krijgen zware criminelen of gevangen terroristen een tweede kans bij een ‘intelligence service’. De CIA gebruik ik omdat deze het meeste bekend is.
Wat velen niet beseffen is dat ze niet alleen informatie verzamelt, maar ook tot doel heeft: ’to convert non pro-western governments by any means’.
Counter-terrorisme is één van de strategieën. In deze methode worden ook bestaande terroristen ingekocht en opgeleid. Dit vond b.v. plaats in Blackwater (in handen van Monsanto en tegenwoordig bekend als Academi), School of Americas, etc.
Tegenwoordig wordt het aanbesteed. Vooral ex-CIA-ers begonnen een ‘security and clearing business’, zoals dat heet; vaak gezeteld op één van de 800 wereldwijde Amerikaanse bases. Tegenwoordig worden ze opgeleid uit het zicht in landen die weinig in het nieuws zijn. Zo valt het niet op.
Dit lijkt voor velen ongelofelijk, maar ik kan u toch echt verzekeren dat de Amerikaanse defensiecomplex zo in elkaar zit.
Uitermate interessant is ook dat ik, bij nader onderzoek, nog geen één terroristische organisatie ben tegengekomen die niet in het leven kwam zonder interventie van b.v. MI6, Mossad, CIA, etc. Géén uitgezonderd.

  1. De gewapende Moslimbroederschap (MB) kwam in het leven door bewapening via MI6. Het doel was om Egypte te laten inzien dat de regio beter af was onder Brits bestuur. Na Egyptische onafhankelijkheid werd de MB dan ook niet voor niets verboden. Na de zgn. Arabische lente werd ze door het westen weer erkend.
  2. Hamas. Die was een sociale ondersteuning binnen de Palestijnse gemeenschap. De Israëlische regering dacht door hen te bewapenen een wig te drijven binnen de PLO, maar Hamas werd een keiharde terugslag richting Israël. De PLO is tot stand gekomen als opstand tegen de zionistische expansie met segregerende rechten voor de Palestijnen. Het is toch echt zo dat Palestijnen daar eerst leefden en weggeduwd werden als 2de rangsburgers met verminderde rechten zoals laatste rechten op landaankoop en verbod op gebruik van Israëlische wegen die als spinnenweb werden gebouwd om immer expanderende nederzettingen te verbinden.
  3. Al-Qaida… Kwam in leven na Osama Bin-Laden als wahabitische leider uit Saoedi-Arabië ingehuurd te hebben (onder codenaam Tim Osman) om te strijden tegen Rusland in Afghanistan met de Mujahedeen. Dit liep via het Pakistaanse ISI vanuit de CIA. Wederom een terugslag omdat ze, tegen belofte in, geen deel uit mochten maken van de regering nadat Rusland verdreven was…
  4. Hezbollah, IS (incl. AQAP, Boko Haram) en wat hebben we nog niet meer… idem dito.

Maar hoe werkt het veroveren van een niet-westers land?
De gangbare VS-term is: ‘covert regime-change operations’.
Op de 1ste plaats zijn ambassades niet alleen voor diplomatieke betrekkingen, maar vooral ook om economische belangen te behartigen. Ambassades zijn vaak de spil van deals, beslissingslocatie van grote strategische biedingen en van overheidsmanipulatie.
Eerst via omkoop proberen de regering in westerse deals te krijgen, b.v. t.a.v. energie, water of voedselvoorziening, enz. Als dat niet lukt, dan een oproer organiseren. Mensen beseffen nauwelijks dat landen buiten Europa corrumptief zijn. Via een ambassade worden ook fondsen beheerd voor speciale NGO’s. Dit zijn met name extreme opposities in het land. B.v. neonazi’s, terroristische cellen, wahabis of wat niet meer zij. Elk land heeft wel een extreme oppositie. Dit kunnen wij ons niet voorstellen in Noord-Europa, maar buiten onze veilige gedachtewereld is dat vrijwel overal het geval.
Op het moment dat oproer noodzakelijk, krijgen zulke partijen tegen de zittende regering fondsen toegeschoven om zich te organiseren.
Tijdens een oproer kunnen de EU/VS zich gemakkelijk indringen door vrijheid en democratie te verkondigen volgens het westerse model. Lijkt het dan nog niet te lukken, dan kan de CIA zorgen voor geweldescalatie, b.v. snipers, bommengooiers, etc. En vervolgens krijgt de EU/VS nog meer de kans de held uit te hangen in de media. Het publiek is immers meestal niet op de hoogte van de lokale politieke situatie, dus vrede via de EU/VS lijkt dan logisch.
Als het allemaal volgens plan verloopt, vlucht de zittende regeringsleider, wordt vermoord of gevangen genomen. En dan zijn de EU/VS de grote held en kunnen ze openlijk politiek interveniëren. D.w.z., uiteraard zal dan gezorgd worden voor pro-westerse interventie en lekkermakende deals.
Ter versterking van de nieuwe regering en leger na de coup dienen paramilitairen. Het zijn semi-militairen en niet noodzakelijkerwijze in overheidsdienst. De VS besteden ze ook aan. Para’s hebben als taak: opzetten van opleiding, bewapening, opslag en logistieke structuur.
Ook hierin voorziet de CIA, zoals de aangekomen para’s in Oekraïne dat nu pro-westers opgeleid wordt.
Deze tactiek en die gehele militaire structuur is niet nieuw, maar wordt steeds duidelijker vanwege internet en snelle infovoorziening. En wie gaat op zoek in de sites van CIA e.d. Vrijwel niemand.
Ongeloof, naïviteit en vanuit onze eigen veilige gedachtewereld kunnen mensen het zich bijna niet voorstellen, en we kijken liever naar voetbal of Trijntje Oosterhuis, maar de wereld is niet zoals Noord-Europa…
Maar het is juist dit Amerikaanse overheidsbeleid van wereldwijde interventie met ~800 bases wereldwijd, dat hevig bekritiseerd wordt. Volop overal in het Amerikaanse nieuws… Maar Nederlanders (en ook Belgen) hangen liever op de bank voor nietsig vermaak.
Klandestiene acties… zo werken ze… al eeuwen. En in deze tijd is dat echt niet anders.
En vervolgens is altijd de centrale vraag: wie profiteert het meeste !
Dan is dit artikel interessant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: