Ondertussen elders in de wereld

Is Syrië de enige hotspot? Bijlange niet. Een overzicht:
USA zelf is een totalitaire staat aan het worden.
Sinds 2010 kent Bolivia continue opstanden en betogingen.

Bulgarije
lijkt zich steeds meer af te wenden van de EU.
In Bahrein wordt ondanks de zware repressie nog bijna dagelijks in 25 dorpen betoogd. Sinds dag één van de revolutie, februari 2011, eisen burgers dat de koning zijn belofte uit 2001 nakomt en Bahrein hervormt tot een echte constitutionele monarchie.
Kasjmir is een bloedbad aan het worden. 600 000 Indiase militairen en 100 000 militaire politieagenten. Dat is 1 per 10 inwoners. Er heerst totale chaos.
Alsof het nog niet genoeg is komen er nog 50 000 soldaten bij. En niet alleen in Kasjmir maar ook in West-Bengal, dat niet ver van de Chinese grens ligt. Zowel India, China en Japan bouwen vliegdekschepen. India heeft er al één. Als antwoord daarop bouwt China een tweede. En Japan heeft er ook al één.
Met andere woorden: Duizenden zwaarbewapende soldaten kijken elkaar in de ogen aan de Chinees-Indiase grens. En niemand die er aandacht lijkt aan te besteden. Zelfs de Amerikaanse overheid kijkt er niet naar om. Misschien omdat het Indiase tranportvliegtuig van Amerikaanse makelijk is. (Lockheed Martin CJ-130J) Deze enorme militaire ontplooiing begint meer en meer te lijken op die we gezien hebben net voor WO I. De huidige situatie is nog gevaarlijker als toen, aangezien Pakistan (= nucleaire en onstabiele macht) ook betrokken partij is.
De situatie in Argentinië heb ik reeds eerder vermeld.£
Nog een artikelkop: Kapitaalvlucht dreigt Zuidoost-Azië in tweede muntcrisis te duwen.
Zijn er nog dingen die ik vergeten heb? Laat het gerust even weten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: