Off grid leven in het bos

Enkele maanden geleden nam ik een houten huisje in het bos in gebruik. (lees: gekraakt, vermeende eigenaar werd ondertussen al ingelicht)
20170702_112930
Deur is ondertussen hersteld en voorzien van een slot. De paplaurier rechts op de foto is ondertussen herleid tot een stuk stam.
Er is water en verwarming …


En sinds kort ook elektriciteit …

… dacht ik aanvankelijk. Maar wat bleek? Het zonnepaneel levert met een beetje geluk en voor enkele hele korte periodes van alles samen 2 uur slechts 0,2 ampère. Dat is dus zo goed als niets.
Blijkt nu dat er te weinig zon op valt. Na dat ik deze op een zonniger plaats zette bleek dat er nauwelijks verbetering zichtbaar was. Die kleine verbetering is echter wel voldoende om enkele 12V led spotjes te laten branden. Omvormer heb ik hiervoor niet nodig. Want die verbruikt ook.

Besluit: Een zonnepaneel werkt niet in een bos. Ik zal dus iets anders moeten zoeken.
Wordt vervolgd …
Update:
Voor die laadregelaar werd ik blijkbaar opgelicht:

 

0 gedachten over “Off grid leven in het bos

 • 24 oktober 2017 om 12:44
  Permalink

  Met een driepoot, het paneel boven de bomen uit brengen en je hebt meer resultaat. Let wel op waar de zon opkomt en ondergaat. succes.

  Beantwoorden
 • 24 oktober 2017 om 13:54
  Permalink

  Ik weet niet of de searl techniek al beschikbaar is want dan heb je geen zon nodig of informeer eens bij de “nulpuntgroep” website http://nulpuntenergie.net/ die zijn ook met alternatieve energie onderzoek bezig. Succes

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: