Off grid en zelfvoorzienend leven. Wie doet mee?

Off grid en zelfvoorzienend leven. Niet voor iedereen weggelegd. Nochtans is dat exact wat ik zou willen. Weg van alle drukte, niet meer moeten werken, alleen nog doen wat je graag doet, geen zinloze rekeningen voor verwarming, elektriciteit of water. Geen zorgen meer maken over voedselvoorziening. Niemand die een stukje energie wil van wat jij doet. Geen zorgen meer over geld.

Voor verwarming, elektriciteit of water betaal ik in elk geval niets meer waar ik leef. Bedoeling is om ergens in de Westhoek of de Vlaamse Ardennen een nieuw aards paradijs te starten. Voor het zover is, moeten er wel heel wat voorbereidingen getroffen worden. In eerste instantie is er land nodig. Dan moeten er ook de nodige gebouwen komen. Energie moet voorzien worden. Voedsel moet gekweekt worden. Kortweg: in de eerste jaren heel veel werk.

Om in staat te zijn alle nodige materialen aan te kopen zullen er ook inkomsten nodig zijn. Bijvoorbeeld uit deze activiteit. Evt aangevuld met andere activiteiten.

Op termijn kan er ook een weggeefwinkel komen, een weggeef eethuisje waarbij dat alle ingrediënten van alle gerechten eigen kweek zijn. Ook is het de bedoeling om een deeleconomie te starten voor voedsel, onderdak, kledij en andere spullen. De weggeefwinkel en eethuisje zijn een eerste stap.

Hieronder enkele voorbeelden van huisjes die er kunnen gebouwd worden:

Alles zal opgebouwd worden rond het L.O.V.E principe. Alle info daarover vind je in dit artikel.

Ik kan dat echter niet alleen. Voel jij je geroepen om hieraan actief mee te werken? Laat dan zeker van je horen.

Tot binnenkort !!!

2 gedachten over “Off grid en zelfvoorzienend leven. Wie doet mee?

  • Pingback: Een titel biedt geen enkele vorm van bescherming – Land of Eden

  • 3 december 2020 om 18:02
    Permalink

    Zeker interesse om dergelijk project mee op te starten. Zal ook veel afhangen van eigen startkapitaal en hoeveel daarvoor nodig is. Ook, mensen zonder kapitaal zouden die mogelijkheid moeten krijgen. Tenslotte gaat geld in de nieuwe wereld geen rol meer spelen. Bovendien ben k er nog niet uit of België wel een goed idee is. Valt te bekijken en te bespreken.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: