Obama vs Putin

Opiniestuk geschreven door Norbert Pols op 8 september
Ik las vanmorgen dat de VS een 30 miljoen mensen heeft vermoord in de oorlogen waar de VS in betrokken is geweest. Even lam geslagen als iedere ander haalde ik mijn schouders op en vond het plausibel. Op zoek naar verhoudingen constateerde ik dat er bijna 30 miljoen mensen in de Benelux wonen. Ik denk dat dit een duidelijk beeld schept van de democratie die met zoveel geweld beschermd moet worden.
De Amerikaanse presidenten na Roosevelt hebben cumulatief een enorme slachtpartij aangericht om de democratie te beschermen. Stalin heeft volgens de geschriften zo’n 25 miljoen mensen op zijn geweten en met dat feit lijkt de machtige VS de genocide wedstrijd te hebben gewonnen.
Dan tellen we de doden nog niet mee die onder de VN vlag zijn gevallen of de burgeroorlogen die door de CIA en andere obscure clubjes zijn veroorzaakt maar, echt de Amerikaanse soloprojecten.
Dat de VS hiermee aan wereldwijde populariteit inboet mag niemand verbazen. Vervolgens wordt deze immer dalende trend gezien als vijandigheid en daar moet de VS zich dan weer tegen beschermen. De VS heeft dus altijd een reden om ergens een afwijkende regeringsvorm te bevechten en als die reden internationaal niet te verkopen is, dan volgen er incidenten die ‘interventie’ lijken te rechtvaardigen.
Zo werkt de democratie. De democratie wordt niet bestuurd door de éénling of een select groepje maar met een generale consensus en dus, hebben we altijd een ‘goede’ reden nodig. Dat die goede reden vaak wordt gefabriceerd, schijnt aan de publieke opinie te ontsnappen en als het uitkomt dan is het al te lang geleden voor de burger om daar nog een mening over te hebben. Niemand wil zien dat we bij de neus genomen worden door onze eigen overheden. Dat maakt van onze democratie een gedrocht dat zich laat besturen met propaganda omdat het eigenlijk niet democratisch maar alleen manipulatief is.
De Telegraaf kopt vandaag dat Obama ISIS in 3 jaar zal verpulveren. De beste heeft wel ferme taal maar niet zo’n degelijke kalender, een voorbeeld daarvan is de lang uitgestelde terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Irak of de vrijlating van de, door de Bush regering, gemartelde gevangenen van Guantanamo bay. Deze argumenten hebben hem destijds in het presidentiële zadel geholpen en op veel van zijn verkiezingsbeloftes zit Amerika nu nog te wachten.
Dat ISIS tot stand gekomen is met uit de VS afkomstige middelen is een detail waar we niets mee kunnen. Ondertussen lijken die jongens een probleem en gat Obama dat oplossen met nieuwe oorlogsplannen.
Willen we dit soort problematiek constructief oplossen, dan moeten we beginnen bij de bron. De bron van veel van alle ellende op de wereld staat aan de bron van ons financiële systeem. Ons financiële systeem is een hongerig monster dat steeds meer rentedragend kapitaal in omloop moet brengen om de rente van vorige leningen te kunnen blijven betalen. Het geheel is waanzin en een piramidespel dat op instorten staat en het enige dat dit kortstondig kan redden het vernietigen van alles zodat het weer opgebouwd kan worden met Westers geld.
Het IMF stapt dan in het speelveld, zoals onlangs bij Oekraïne, die geld aan dit soort landen leent. Dat dit geld uit het niets is gecreëerd maakt niet uit want het moet met rente terugbetaald worden en meestal wordt de eerste lening al vlot opgevolgd door een tweede. Op die manier houdt een systeem zich in stand waaraan bepaalde landen bewust niet meer meedoen.
De BRICS landen gooien roet in het eten en dus proberen we daar ruzie mee te zoeken, zoals onlangs met Rusland. De anti Putin propaganda was niet van de lucht en dat zal af en toe latent zijn maar, altijd weer opvlammen. Putin zit op een enorme energie voorraad, is het gezicht van de BRICS landen en die hebben onlangs hun eigen investeringsbank gesticht.
Het westen zit in de mangel, daarom moest Oekraïne worden geannexeerd door de EU en daarom heeft het IMF er direct geld in gepompt. Een imperium dat niet kijkt op 30 miljoen man, zit totaal in de knoop en zou weleens ten onder kunnen gaan aan zijn eigen financiële systeem. Dan zijn 300 mensen aan boord van vliegtuig MH-17 plotseling een schijntje.
Wat onze overheid ons niet graag vertelt is hoe ons financiële systeem is ontstaan en hoe de creatie van geld geschiedt. Daar zit de oorzaak van heel wat oorlogen, zeker sinds 1913, toen het Rothschild kartel bezit nam van de dollar.
Er zijn vele achtergronden achter al die oorlogen maar, wil je dit soort conflicten begrijpen, dan moet je beginnen bij de bron. Het financiële systeem is een duidelijk bron en het heeft van onze democratische landen liegende psychopaten gemaakt. Psychopaten die hun eigen burgers met gemak offeren en wellicht is dat het geval met MH-17.
Nu krijgen we allemaal nieuwe oorlogen en zal het lot van MH-17 naar de achtergrond verdwijnen. Uiteindelijk zal een officieel verhaal naar buiten komen waar menigeen gaten in zal schieten maar wat de massa zal accepteren als de waarheid. Zo zullen we verder blijven aanmodderen tot er zoveel geld is aangemaakt dat we er nog alleen de kachel mee kunnen stoken. De digitale kachel dan want, geld wordt allang niet meer van papier gemaakt.

Een gedachte over “Obama vs Putin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: