Militaire interventie in Syrië kan elk moment gebeuren.

Het Pentagon heeft onlangs een deel van zijn vloot dichter bij Syrië gepositioneerd. In de US is er maar 9% van de bevolking die voor een militaire actie in Syrië is.
De reden hiervoor is eigenlijk niet moeilijk:
Irak en Israël staan al onder “controle” (lees zeggenschap) van de US. Daartussen ligt Syrië. Om de aanvoerlijnen van olie uit Irak richting USA in te korten, is het noodzakelijk om een pijpleiding te leggen naar de Middellandse Zee. Vergeet niet dat de USA alles doet (incl oorlog) om aan goedkope olie te raken.
Rusland, die bondgenoot is van Syrië, is niet van plan om de US van antwoord te dienen als die laatste militair ingrijpt. Mocht het zover zijn doen ook UK, Frankrijk en Turkije mee. Ik heb ook ergens gelezen dat als Syrië aangevallen wordt, dat ze op hun beurt Israël zouden aanvallen. Maar ik weet niet meer waar ik dit gelezen heb.
Het zal er nog heet aan toe gaan.
Volgens mij gaan ze na Syrië ook Iran (bondgenoot van Rusland en China) proberen te veroveren. Er zit daar namelijk olie en gas.  Als dat gebeurt, dan zitten we bijna gegarandeerd met WO III.
Dat beloofd.
UPDATE!
Italië, Duitsland, Denemarken, Canada, Saoedi-Arabië, Qatar en Jordanië hebben zich nu ook aangesloten. Frankrijk is de enige die aandringt op een grootschalige interventie. Uiteindelijk wordt het “een serie van raketaanvallen van op zee of vanuit de lucht”. Duitsland en Italië doen enkel mee onder VN-vlag. Denemarken twijfelt.
Van Iraanse zijde horen we dit:  “Militair ingrijpen in Syrië zal Midden-Oosten in chaos storten”  Dit kan volgens mij dan weer zware gevolgen hebben voor de olie- en gasprijs.
Dit is wat de media u niet verteld:
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=vbfcceEkn_M&w=420&h=315]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: