MH17, Macedonië, Oekraïne en de oorlog om gas-pijplijnen sinds 2002

Geschreven door de beheerder van Moneycrisis aangevuld met eigen onderzoek.
Hoe dieper we graven, hoe duidelijker het smerige spel wordt.
De EU voorzag aanvankelijk de Nabucco pijplijn naar Europa vanuit Baku (het historische hart van de Caucasische energievelden van gas en olie). Het consortium werd opgezet in 2002 bestaande uit: BP, TPAO, SOCAR, Petronas, LUkoil, NIOC.
SOCAR (Azerbaijaan), Petronas (Maleisië) en NIOC (Iran) zijn staatseigendommen. TPAO is Turks, LUkoil is een Rockefeller bastion.

In de ambassade van Budapest kreeg het TAP-project de voorkeur, ofwel de Trans Adriatische pijplijn (TAP), over Griekenland en Albanië. Nabucco werd gecanceld, tot grote ontsteltenis van o.m. de Amerikaanse zijde.
In TAP zitten BP, SOCAR, Statoil (Noorweegs), Fluxys (Belgisch), Enagas (Spaans) en AXPO (Zwitsers). Een compleet andere business deal dus. De TAP moet uiterlijk 2017 operationeel zijn.

Stroittransgaz had een concurrerend project, de South Stream. Eigenaar is pro-Putin Gennady Timchenko.
De EU keurt continu Russische projecten af, omdat ze niet voldoen aan hun richtlijnen dat vrije-markt-partijen deel moeten uit maken van biedingen. Hebben we hier te maken met een clash van het opgelegde vrije-markt-model versus staatsmodel als het gaat om energiebelangen? Dat ziet er wel naar uit.
De South Stream werd in elk geval geannuleerd a.g.v. de Oekraïnse crisis en de Krim. N.a.v. MH17 was Timchenko de eerste die verder gesanctioneerd werd en het Russische South Stream project moest daarom worden afgebroken.
Mede om die reden beschuldigen de EU/VS Rusland snel zonder bewijs en denderde de trein door om Rusland z.s.m. economische sancties op te leggen, zonder ook maar één stukje bewijs. Daar was het dus ook om te doen (!!)
Op 12 maart dit jaar bericht Reuters dat de Macedonische gaspijplijn niet getroffen is door de sancties en gewoon gebouwd zal worden. Deze moet aansluiten op de nieuw plannen van Moskou om dan maar een gaspijplijn te bouwen via de Adriatische zee en dan over Turkije, als vervanger van de South Stream.
De EU/VS doen er alles aan om concurrerende lijnen te ondermijnen, zo loopt dat spel op het wereldtoneel al decennia en is ook de oorzaak van de huidige situatie in het Midden-Oosten waar Assad de Europese pijplijnen vanuit Qatar had afgekeurd. Hij begon zelf een bouw naar het Iraanse deel van hetzelfde gasveld.
Egypte is eveneens aangesloten op de Russische Trans-Arabische lijn om Israel heen.
Al deze landen werden kort daarop gedestabiliseerd, alsook Libië dat zich autonoom ontwikkelde en olie leverde aan Rusland op basis van Rubles i.p.v. de dollar die als wereldbetaalmiddel geldt voor commodities. Libië, Iran, Syrië en Rusland braken er mee. En inmiddels is BRICs een verdere grote stap op wereldschaal.
Wetende dat de VS de clandestiene techniek van een 5de kolonne toepast sinds WWII, is het niet vreemd dat in Macedonië opeens oproer is, ca. twee maanden later.
De VS heeft een gehele structuur daar voor opgebouwd sinds de oprichting van de CIA na WWII. Oud SS-ers werden massaal naar de VS gehaald en waren de eerste rekruten. Zie hiervoor ook onderstaande video (deel 1):

De CIA Special Activities Division (SAD) opereert o.m. via ambassades, met de US State Department (John Kerry) aan het hoofd van het geheel. Victoria Nuland is verantwoordelijk voor de Europese zetel en was daarom betrokken bij de EU/VS-coup d’état in Oekraïne o.m. middels de neonazi’s als 5de colonne escalatie en ‘hebben is houden’ te bewerkstelligen.
McCains functies (ex-navy officier) zijn het overzien van de strijdkrachten en zonodig sturing geven aan de benodigdheden, zowel klandestien via snipers, para’s of anders.
Super smerig spel dat in mijn ogen crimineel is en voor het internationale tribunaal behoort te verschijnen. Maar neen, de Amerikaanse Ambassadeur Tefft, betrokken bij de Oekraïnse coup, is benoemd tot nieuwe ambassadeur in Rusland. Die vreselijke pit bull heeft heel wat op z’n geweten (o.a. ook Georgië) en zal kennelijk in stelling worden gebracht tegen Putin. Om in Moskou de boel te ontregelen als volgende stap? Ik vermoed dat Putin de slimste is met z’n achtergrond van geheime dienst en wordt de VS terug in het hok gestuurd. Ze richten wereldwijd enorme schade aan. De VS zou met de EU voor het internationale tribunaal moeten verschijnen naar mijn opvatting.
Ik kan nu slechts de hoop uitspreken dat de Russische en Macedonische volken zich niet om de tuin laten leiden en rustig blijven.
Vond je dit artikel leuk en interessant? Overweeg dan eens een donatie.

Een gedachte over “MH17, Macedonië, Oekraïne en de oorlog om gas-pijplijnen sinds 2002

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: