Mens vs persoon

kamgebouw brugge sint miciels euro immo star (5)Afgelopen maandag ging ik per fiets naar Brugge. Ik liep door het station. Halverwege werd ik tegengehouden door iemand die zich identificeerde als een agent van Securail, de privébewakingsfirma van NMBS.

Hij sprak mij aan omdat ik geen mondmasker droeg. Ik weigerde dat, waarop hij dan een id-kaart vroeg. “Heb ik niet,” zei ik. Toen vroeg hij mijn gegevens. Ik gaf ze uit angst. Ja, nu en dan ervaar ik nog angst voor ordediensten. Hopelijk voor de laatste keer. Mocht iemand weten hoe ik daar van af geraak, laat maar weten.

Toen ik mijn gegevens gaf, identificeerde ik mij als een natuurlijk persoon. En dat was mijn fout. Ik deed dat eigenlijk vrijwillig.

Mijn vader heeft mij al meermaals verteld dat alles in het leven in drie delen komt. Bijv dat een mens bestaat uit lichaam, ziel en geest.

Afgelopen nacht kwam ik dan tot onderstaand inzicht.

Iemand tot iets verplichten of iemand iets verbieden kan slechts in drie gevallen:

  1. Als die plicht of dat verbod voortvloeit uit een contract, die willens en wetens door beide partijen opgesteld werd en voorzien van een vingerafdruk.
  2. Als de mens in kwestie zich identificeert als natuurlijk persoon en als er een contract of overeenkomst bestaat tussen beide partijen en voorzien van een handtekening.
  3. Als de mens in kwestie zich identificeert als een slaaf en zich dus onderdanig opstelt.

Optie 3 is strafbaar als de mens in kwestie tegen diens uitdrukkelijke wil behandelt wordt als slaaf.

Artikel 4.1 van EVRM (Europees Verdrag van de Rechten van de Mens) stelt duidelijk: “Niemand mag in slavernij of dienstbaarheid worden gehouden.”

Optie 2 is uitsluitend vrijwillig. Ook in die rol kan je slechts gedwongen worden als er een contract of overeenkomst bestaat.

Het EVRM verwijst naar de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, kortweg UVRM. Artikel 6 van de UVRM stelt duidelijk: “Een ieder heeft, waar hij zich ook bevindt, het recht als persoon erkend te worden voor de wet.”

Hieruit kan je afleiden dat een mens geen persoon is en andersom.

Bij optie 1 dient diegene die beweert dat er een plicht of verbod is, te kunnen bewijzen dat er een contract is die aan de basis ligt van die plicht of dat verbod.

Extra uitleg over optie 2

Onderstaande (in cursief) is onder revisie.

Als jij iets ontwerpt en creëert, dan bepaal jij en jij alleen wat er met jouw ontwerp/creatie kan en/of mag gebeuren.

Een Belgische persoon bijv is een creatie van de Belgische Staat. Dat betekent dat in dit geval Belgische Staat bepaalt wat er met die persoon gebeurt. Zo hebben zij het recht om het hele bestaan er van te reguleren, tot in het kleinste detail.

In de hele Belgische wetgeving staat er nergens vermeld dat een mens iets moet of iets niet mag. Zoek het maar op. Je zal niets vinden. Daar waar staat “ieder” bedoelt men eigenlijk “ieder persoon”. Het woordje persoon hebben ze met opzet weg gelaten om jou te misleiden. Dergelijke praktijk heet fraude.

Ze kunnen geen enkele mens dwingen iets te doen, iets niet te doen of iets te dulden omdat ze de mens niet gemaakt of ontworpen hebben.

De mens is, voor zover ik weet, ontworpen door de zelfde enititeit, god zo je wil, die het universum gemaakt heeft.

 

Heb je naar aanleiding van bovenstaande nog vragen of heb je moeite om het te begrijpen? Laat het zeker eens weten.

Hieronder kan je reageren. Hou er rekening mee dat alle reacties gemodereerd worden. Enkel liefdevolle en/of respectvolle reacties worden gepubliceerd.

2 gedachten over “Mens vs persoon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: