Macedonië en de kleuren revolutie

Geschreven door de beheerder van The Moneycrisis
Het is een vrije vertaling van ‘colored revolution‘, een algemene term sinds 2000 voor aanvankelijk geweldloze bewegingen die uit zijn op regime-verandering die op het eerste oog lijken te komen vanuit het volk of studenten, wat niet zo is. De Nederlandse (en ook Belgische) media kennen die term denk ik niet, maar die lopen dan ook op z’n minst continu 10 jaar achter…
Achter de bewegingen zitten aangwezen NGO’s met fondsen, gevuld vanuit of via ambassades of andere routes in het netwerk. USAID en de CIA overzien en besturen de structuur. Dit verklaart waarom massa’s op de been kunnen komen met snel exact dezelfde vlaggen, borden of andere consistente gelikt georganiseerde protesten.
Wederom, over de CIA hoeft niet geheimzinning te worden gedaan. Haar 3de missie sinds de oprichting in het kort: “overrun non-western regimes by covert operations”. Covert operations zijn volgens de US Department of Defense in het kort: operaties gericht op ingrijpende politieke beïnvloeding d.m.v. toegegeven of ontkende sponsoring (Wikipedia).
De bedoeling is om de zittende regering weg te krijgen ten faveure van deals met Europa en de VS. Geselecteerde ‘special NGOs’ vormen de klandestiene 5de colonne om het te realiseren. In Ukraïne was dat de ‘Freedom Fund’, zo leert ons de hearing van de Senaat die te volgen was op C-Span waar o.m. Victoria Nuland (European US State department) en Jon Tefft (toen ambassadeur in Ukraïne) gegrild werden.
Voorbeelden van colored revolutions:
• Joegoeslavië 2000, cedar revolutie: groene kleur.
• Oekraine. 2004, oranje revolutie.
• Libanon 2005, roos revolutie: rode kleur.
• Kyrgystan 2005, tulpen revolutie, geel.
• Ukraine 2014, Euromaidan revolutie.
Voor nieuwe lezers verwijs ik eerst naar dit artikel.
Wie nu nog altijd lacht over de gedachte dat de EU/VS achter de Oekraine-regime-verandering zit, kan deze verzamelde artikelen lezen. Dit is al lang algemeen geaccepteerde kennis vanuit o.m. de Amerikaanse en Britse mainstream media, mede n.a.v. de publieke hearing in Washington.
De Balkan-landen hebben weinig eigen natuurlijk economische middelen (resources). De Balkan heeft wat industrie, maar is grotendeels eenvoudig agrarisch. Ze is afhankelijk van grote deals met Oost en West en zit dus gemangeld. De Balkan is zo een instabiel kruidvat.
Oost en West zitten in een groteske machtstrijd sinds BRICs versus Petrodollar. BRICs, Iran en Syrië hebben de USD als wereld-handelsmunt buiten gegooid. Libië en Egypte deden hetzelfde vóór de zgn. Arabische lente. Argentinië sloot zich dit jaar aan, zodat ook Zuid-Amerika onafhankelijk werd van de VS.
De handelsruimte voor de USD verkleint wereldwijd a.g.v. BRICs, hetgeen een grote bedreiging is voor het voortbestaan van die reservemunt (USD) waarop het gehele westerse financiële systeem (BIS) en socio-economie is gebouwd; volledig afhankelijk van groei, cq. expansie, anders klapt het in elkaar.

Vanuit verschillende bronnen vernamen we dat de zittende Macedonische regering in 2008 aanhanger werd van de Russische South Stream, alsook Ukraïne. Een uiterst strategische gaslijn vanuit Rusland naar Europa, maar een Russisch project, afgekeurd door de EU ten faveure van de Europese TAP-lijn over Turkije en Griekenland.
Korte toelichting op South Stream voor de nieuwe lezers:
De EU keurde het project af en verkoos de Europese TAP. De bouw ging echter door. Die lijn werd alsnog geblokt a.g.v. de Oekraïnse destabilisatie, de situatie in de Krim, en de sancties n.a.v. MH17 moesten ook biljonair Timchenko (zie foto) finaal stoppen met de aansluitende bouw naar Europa.
Daarom stonden de EU/VS doordrammend snel klaar met sancties, ondanks gebrek aan aangetoond bewijs en afgerond onderzoek. Dat Russische project moest hoe dan ook gestopt worden. Timchenko was de eerste die gesanctioneerd werd met bevriezing van al zijn Amerikaanse bezittingen.
Op 12 maart vernemen we via Reuters dat de Russische lijn er toch komen gaat, mogelijk via Turkije over Macedonië. Ook via de Adriatische zee werd geopperd en dan alsnog over Macedonië. Timchenko verklaarde kort geleden zich niets aan te trekken van de sancties. Zijn Macedonische lijn moet aansluiten op de Russische.
En dan 2 maanden later beginnen de onrusten in Macedonië, perfect georganiseerd met de dezelfde vlaggen in de hand en in alle masten. Verder gravend leren we zo veel meer die de Media ons nooit tonen.
Zo veel meer vernemen we uit de bronnen die we hier kort samenvatten:
Uit dit artikel maken we op dat de Macedonische oppositie Zoran Zaev fondsen ontvangt vanuit de Open Societty Institute/Fund (OSF), een van de enorme fondsen van Amerikaanse magnaat George Soros. Een biljonaire investeerder die wereldwijd al veel schade heeft aangericht.

George Soros: Eigenaar van Soros Fund Management

Soros’ Funds Management is één van de grootste Hedge Funds in de wereld. Hedge Funds zijn er o.m. op gericht om voor een prikkie dealen met natuurlijk resources, algemene nutsbedrijven en deals na een regime-verandering, na ‘bankroet’ of bailout door b.v. het IMF of een ander bail out fonds, b.v. opgebracht door de EU-leden of de VS.
Hoe dan ook, Hedgde Funds zijn de grootste aasgieren in de financiële wereld. Het bankwezen en Wallstreet zijn qua financiering afhankelijk van ze, omdat Hedge Funds geen rating nodig hebben vanwege enorme risico’s die ze ogenschijnlijk aangaan. Die van Soros is notoir. Hij heeft al grote schades aangericht. Het verhaal van de Bank of England is bekend en hij probeerde ook de Deutsche Mark onderuit te halen. Maar hij heeft veel meer op z’n geweten; een verhaal apart.
Regeringen zijn qua financiering volledig afhankelijk geworden van de private banken en in de VS worden vele topfuncties daarom altijd vervuld door Ex-Wallstreet haaien, zoals de Ministers van de US Treasury Department, in volgorde: Henry Paulson (Goldman Sachs), Timothy Geithner (JP Morgan) en nu weer Jack Lew (Citi group). Paulson was de meest gevreesde in Wallstreet, maar de belangen zijn in elk geval diep verstrengeld vanwege volledige afhankelijkheid. Nieuwe dollars komen niet in circulatie zonder Wallstreet, zo simpel is het. Dit verklaart de almaar exponentiële oplopende Amerikaanse staatsschuld. En het verklaart dat Wallstreet altijd op zoek is naar megadeals van de ergste soort.
Wie over dat gegeven nog lacht, moet eerst kennis hebben van het financiële systeem. Deze post op mijn blog met een video van Mike Maloney legt het nog eens met kijkplezier uit.
Wat we in in de context van Macedonië in elk geval begrijpen is dat het OSF door de VS en haar ambassades is aangemerkt als NGO en dat oppositie Zoran Zaev daar z’n oproeracties uit financiert. De Amerikaanse ambassadeur heeft Zaev’s volle steun betuigd.
Het Open Societey Institute/Fund (OSF) maakt onderdeel uit van het US Inteference Netwerk. Je verzint het niet, maar het is in kaart gebracht met copyright.
Nergens in het nieuws geweest? Begin vorig jaar hebben massale protesten in Bulgarije ook tot een regime-verandering geleid. De pro-Russische premier moest aftreden ten gunste van een pro-westerse regering. En niet toevallig moest daar ook de South Stream door heen.
Alles in de media was gefocust op Ukraïne, maar in Bulgarije speelde kennelijk hetzelfde af. De westerse camera’s stonden daar echter niet (!)
Nu, niet toevallig, spreekt de nieuwe regering in Bulgarije zich uit vóór aftreden van de Macedonische zittende regering met premier Nikola Gruevski. En Zaev heeft de volledige steun van de Amerikaanse ambassade.
Zaev heeft beloofd, dat als Macedonië door hem zou worden geleid, hij het Europese pad zal volgen. Tuurlijk, allemaal weer complot-theorie, lol. Maar met hoeveel fundament moet men komen voordat mensen inzien dat ze gemanipuleerd worden.
Het is uitermate simpel. Ontwikkeling van nieuwe energieprojecten duren gemiddeld zo’n 15 jaar t/m de bouw. 4 Regeringstermijnen zijn dan vaak al gekomen en gegaan. De belangen zijn van wereldschaal op politiek en privaat niveau. Ze omvatten miljarden aan investeringen en opbrengsten.
De wereld is niet zoals Noord-West Europa. De corruptiegraad van overheden en private belangen (d.w.z. de mate van directe/indirecte wijze van omkoping) elders is oranje tot rood gekleurd.
Groen wil zeggen weinig corruptie zoals in Scandinavië.
Nederland, Duitsland en Australië scoren geel en zijn niet geheel corruptievrij. De VS, Frankrijk en GB zitten in het oranje gebied.
Oost-Europa, Rusland, het gehele verre Oosten, Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika scoren rood tot diep donker rood. M.a.w., zijn dus gemakkelijk te manipuleren en dit gebeurt dan ook volop.
Kennis hebbende van het financiële systeem, dient het manipulatie-netwerk vooral miljarden en biljarden internationale bedrijven en investeerders die vooral voorzien in eerste levensbehoefte en aangelieërde business.
Zij stapelen zo hun megawinsten op (super leverage).
Welcome to the Real World…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: