Lulmachine Verhofstadt wil oorlog met Rusland.

Door Joost Niemöller, 23 november 2014
P1460189
Hij kwam weer even langs, Verhofstadt, in het programma Buitenhof. Ze zijn daar dol op hem. Hij wordt nooit tegen gesproken. Ik begrijp dat niet goed. Dat ze bij Buitenhof ook Eurofiel zijn, dat snap ik nog. Maar deze Verhofstadt is juist de wandelende anti-EU reclame. Hoe meer je hem hoort ratelen, des te meer raak je ervan overtuigd dat de EU een heel slecht idee is. Hij is de vleesgeworden kip zonder kop. Het lult maar en lult maar.
Neem nu de nieuwe hype daar in die Brusselse torens: er moeten minder regels komen. Heel goed plan, ratelt de ‘liberaal’ Verhofstadt. Weet u hoe we dat moeten doen? We schaffen de nationale regels af. Dan houdt je alleen de Europese regels over. Eh… dat was niet helemaal de gedachte toch? De gedachte was toch een beetje minder Europese invloed?
In het dolgedraaide universum van Verhofstadt wordt alles aan elkaar gekoppeld. Hij kent geen punten. Hij kent enkel komma’s. Zo moet er in Europa één grote aan elkaar gekoppelde energiemarkt komen. Het is toch van de gekke dat Spaanse zonne-energie niet in Frankrijk komt. Of Duitse windenergie niet in Spanje. Waarom dit zo van de gekke zou zijn, maakt hij overigens niet duidelijk. Althans niet in eerste instantie.
Hé, maar was die Europese samenwerking vlak na de oorlog niet juist begonnen met het aan elkaar koppelen van energiemarkten. Hoe heette dat ook alweer? O ja. En hoe kan het dan dat we zelfs niet op dit basale vlak meer dan zestig jaar later nog geen stap verder zijn gekomen? Is dat misschien omdat er juist helemaal geen natuurlijke gang is naar Europese samenwerking? Is dat misschien omdat de mensen dit helemaal niet willen?
Nee, nee, ratelt de Verhofstadtmachine dan weer verder. Dit komt omdat de ‘nationale politici’ hun kaarten tegen de borst houden. Nu wordt het interessant. Deze ‘nationale politici’ zijn gekozen. Anders dan de Eurocommissarissen die in Brussel de dienst uitmaken. De vraag is dus: Waarom houden die ‘nationale politici’ de kaarten tegen de borst? Uiteraard stelt men in Buitenhof dit soort kritische vragen niet. Maar dat is ook helemaal nergens voor nodig. Iedereen voelt aan dat Verhofstadt hier een schijnargument laat zien. En de zaak vertekent. Want wat hij ‘nationale belangen’ noemt en ‘kaarten tegen de borst houden’, dat is de schijnwerkelijkheid vanuit de bestuurstorens in Brussel. Daarachter zit iets anders, wat uit lulmachines van het type Verhofstadt is verwijderd: De wil van die nationale volkeren.
In die dolgedraaide lulmachine wordt alles binnen Europa aan elkaar gekoppeld. De oplossing op ieder probleem is: Meer Europa. Behalve op één punt: Rusland. Naar Rusland toe moet alles juist ontkoppeld worden.  Want waarom moeten we volgens Verhofstadt al die energiemarkten aan elkaar koppelen? Juist. Om minder afhankelijk te worden van de energie uit Rusland. Hij zei het, terloops. Er werd uiteraard niet over doorgevraagd. Maar dit is het centrale punt. Verhofstadt, de onophoudelijke koppelaar, wil recht tegenover de Russen komen te staan. Hij wil oorlog.
Daarom ook stond hij op dat Maidanplein te ageren na die coup.
Wie zou hem betalen?
Behalve Brussel dan.
 
Het moge duidelijk zijn dat die lastpost op de zelfde lijn zit als de Rockefellers en Kissingers van deze wereld. Die willen dat namelijk ook. Misschien is Verhofstadt wel een pion van beide heren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: