Laatste brief van Wubbo Ockels

Dit zijn de 10 geboden van het geloof in de mensheid:
1. De mensheid is onscheidbaar
2. Het doel van de mensheid is overleven
3. De mensheid heeft de aarde en natuur nodig
4. Ons doel is om de mensheid te ondersteunen, en daarmee de aarde en natuur
5. We moeten iedereen respecteren die voor dat doel strijdt
6. Iedereen is verbonden met iedereen via de mensheid
7. Iedereen is verbonden met de natuur en de aarde
8. We zijn allen astronauten van het Ruimteschip Aarde
9. Wie geen respect heeft voor anderen, heeft geen respect voor de mensheid
10. Mensheid, natuur en aarde zijn onscheidbaar
Wubbo Ockels
Eleven:ElevenWe zijn onszelf aan het verliezen. We zijn het contact met ons ruimteschip aan het verliezen, zo noemde Wubbo Ockels onze aarde. Die aarde is van ons zolang wij op de aarde kunnen overleven. Wij zijn de intelligentste soort op deze aardkloot, als je de verhalen over vakantie houdende buitenaardsen even buiten beschouwing laat en, we hebben daarmee een verantwoordelijkheid voor ons eigen voortbestaan als soort.
Die aarde gaat ook zonder ons door. Er zullen meer soorten verdwijnen maar uiteindelijk, zal de natuur weer floreren als nooit te voren, nieuwe soorten zullen worden geboren en de aarde wordt weer die mooie blauwe planeet die eens in de 365 nachten het zonnetje is rondgegaan. Niets verandert als wij onze tijdelijkheid verruilen met het eeuwige. De vervuiling die is ontstaan zal in de eeuwen na ons bestaan worden opgeruimd door de natuur en uiteindelijk zal er niets zijn dat nog doet herinneren aan ons tijdelijke bestaan.
We hebben nogal wat milieuproblemen op deze aarde en die worden vaak wat halfslachtig geadresseerd. We betalen flink voor het milieu en dat is de grootste contraproductieve onzin. Met betalen bereiken we niets anders dan dat we nog meer geld moeten uitgeven voor de vervuiling die met geld verdienen is ontstaan. Een logica waar ik niemand over gehoord of gelezen heb maar, leg mij het eens uit als ik het nu totaal verkeerd zie. We kunnen onze milieuproblemen nooit oplossen met geld want geld is oorzaak van vervuiling.
Als je denkt dat geld alleen op een bank ergens in een computer staat of, een beetje papier en metaal is, dan heb je gelijk maar, wat wij doen om genoeg Euro’s over te houden om te kunnen leven brengt het milieu ernstige schade toe. Iedere Euro die door ons verdiend wordt, heeft energie gekost en daar hebben we geen schone bronnen voor. Maar, het is nog veel erger want, wij leven in een systeem dat duurzaamheid niet toestaat. Duurzaamheid en ons financieel systeem zijn natuurlijke vijanden.
Ons economische systeem is gebaseerd op rente en daar gaat het nu ook aan ten onder. Als ik mijn gespaarde 100 Euro naar de bank breng, mag de bank een veelvoud daarvan weer uitlenen door het te creëren. Laten we zeggen dat de bank 10X zoveel mag uitlenen dan de bank in kas heeft. Dan mag de bank op basis van mijn 100 Euro duizend euro uitlenen en heeft daarmee 900 Euro uit het niets gemaakt. Over die duizend Euro moet rente betaald worden en die moet worden terugbetaald. Dan kom je op een totaal bedrag dat hoger is dan de 1000 Euro die er op dat moment op de markt is. Dus moet er geld worden bij gemaakt maar, dat draagt weer rente.
Zo zijn we in een ratrace terechtgekomen die nu op ploffen staat maar, op weg hier naar toe hebben we gewerkt als gekken. We hebben alles te gelde proberen te maken om maar een Eurootje te verdienen, we fabriceren waardeloze producten en verkopen die met een enorme hoeveelheid reclame om die molen maar in beweging te houden. We moeten nieuwe zooi blijven kopen en nieuwe maken want, we blijven op jacht naar economische groei omdat onze geldhoeveelheid moet blijven groeien om de rente te kunnen betalen.
Ons financiële systeem parasiteert op ons milieu. Om de groei te kunnen bewerkstelligen moeten wij grondstoffen delven, bewerken, verkopen, om ze vervolgens weer weg te gooien. Dit zorgt voor een energie verbruik ten behoeve van productie en distributie, dit zorgt voor directe milieuschade bij het delven van grondstoffen en de productie van halffabrikaten, en vervolgens vervangen we die producten want dan zijn we weer toe aan vernieuwing.
Een hoop producten mogen ook niet te lang meegaan hier wordt met de productie mee rekening gehouden. Tegenwoordig hebben we producten die verouderen door software updates, die oude apparaten onbruikbaar kunnen maken. We noemen dit vooruitgang maar de functionaliteit of de performance daarvan nemen maar met mondjesmaat toe. We worden geleefd door de voorgehouden worst van vooruitgang en werken niet alleen onszelf kapot maar ook ons moederschip aarde. Het gehele model is niet duurzaam te noemen maar, de economie heeft ons vast in zijn greep. We moeten doorgaan anders verliezen we ons huis, onze baan en dus eigenlijk ons bestaan, gaan we door verliezen we nog meer.
Om de economie verder aan te jagen voeren we graag oorlog. We maken bonje met landen die daar misschien nooit om gevraagd hebben en zonder redenen wordt er wel een reden geproduceerd. Vervolgens wordt de gehele oorlogsmachine in gang gebracht en wordt een vernietigend vuurwerk afgestoken, dat gebouwen industrie en infrastructuur vernietigd zodat we weer wat te bouwen hebben. We stoppen vervolgens miljarden in de landen die we gesloopt hebben en ondervinden weerstand bij onze verbouwing van mensen die ons bezetters noemen. Die mensen zijn sowieso niet helemaal goed want, die houden er andere gewoonten en religies op na. Ze gaan zich als een teken van verzet extra manifesteren en dat noemen we radicaliseren.
Het geheel kost niet alleen levens maar ook het milieu heeft zwaar te lijden. Dit alles om uitbreiding te vinden voor de afnemers van geld dat we zelf maken zodat zij weer rente betalen. Vaak hebben dit soort landen ook nog olie en andere bodemschatten die we ze in ruil voor onze hulp met slimme contracties afhandig maken. Het geheel wint geen schoonheidsprijzen maar we moeten wel, anders valt ons systeem van rente door de mand en ligt het hele spulletje straks op zijn gat.
Gelukkig hebben we geloof, dat nu een bodemloze put van verdeling lijkt. God schijnt belangrijker te zijn dan ons moederschip want, als wij ons moederschip moeten verlaten, willen wij dat doen in de geborgenheid van de zekerheid dat we in een soort nieuwe wereld komen te wonen waar alles ten overvloede voorhanden is. Nu is er wat onenigheid over bij welke God we terecht kunnen. Dat lijkt een reden waarom we mekaar bevechten maar, de mensen die de beslissingen nemen kan het allemaal weinig schelen. Het zijn de economische belangen die tellen en God is slechts een marketing instrument dat oorlog kan verkopen.
Nu mag iedereen geloven wat hij wil en, daar ben ik wel een voorstander van. Alleen zoals in de 10 geboden van Wubbo, dienen we mekaar met respect te behandelen en dat gaat bij onze religies gruwelijk mis. Er zijn verschillende Goden die hetzelfde vragen van hun gelovers als Wubbo Ockels doet maar, ook God wordt niet echt gehoord als zijn goede naam op het spel staat. Dan wordt de eer van God verdedigd of, het standpunt van Atheïsten dat deze niet bestaat. De totale discussie is geheel overbodig want, de toekomst van de mens op aarde gaat hard achteruit. Zonder leefbare aarde is God niet meer nodig want, dan kunnen door onze afwezigheid de discussie niet meer voeren.
We mogen onze onderlinge verbondenheid dus wel eens gaan zien. We mogen gaan zien dat we gelijke doelen hebben en dat is overleven op een prettige manier. Als we allemaal op een prettige manier kunnen leven en samen kunnen werken, kunnen we werken aan het herstel van onze planeet. We kunnen nieuwe technieken ontwikkelen, waarna we misschien woestijnen kunnen irrigeren en die tot leefbaar gebied kunnen maken.
We kunnen ook waarschijnlijk zonder olie maar, dat wordt aan alle kanten tegengehouden. Op die olie draait onze niets ontziende economische machine en zonder olie verkoop stort dat hele verhaal direct in. Er zijn nogal wat uitvinders geweest die interessante zaken hadden ontdekt. De bekendste is wel Nicola Tesla die het potentiaal verschil in het vacuüm tussen atomen in de ether kon omzetten in bruikbare energie. Hij heeft zijn installatie gebouwd met geleend geld van J.P. Morgan, die later begreep dat het om werkelijk vrije energie ging en, Morgan heeft het totale project laten afbreken.
Morgan was ook direct bij de stichting van de Federal reserve betrokken en dat is een belangrijke pijler van de huidige ellende.
“Alles wat een ander wordt aangedaan, wordt ook mij aangedaan”, zegt David Icke als hij praat over het collectieve bewustzijn van de mens. Dat is iets dat ook versimpeld is uit te leggen met de projectie van angsten waarmee wij dagelijks leven. Als mijn buurman in zijn huis vermoord wordt door een inbreker ga ik zelf maatregelen nemen dat mij niet hetzelfde overkomt. Daarmee hebben ook alle verschrikkelijke dingen die op deze aardkloot plaatsvinden op ons een onderbewust effect.
We worden geterroriseerd met angst, die zich vaak omzet in woede en als die woede wordt geuit veroorzaakt dat weer nieuwe angst. Angst houdt ons verdeeld, aangewakkerd door het onbegrip voor onze verschillen terwijl we hoofdzakelijk hetzelfde zijn. We willen allemaal hetzelfde en dat is een prettig leven en daarvoor hoeven we elkaar niet naar het leven te staan. Onze angst en verdeeldheid wordt gevoed door een systeem dat op zijn einde loopt. Als we flink zijn, dan pakken we door met zijn allen. Als we bang blijven, laten we ons een nieuw systeem aanpraten dat nog schadelijker is dan het vorige.
De keus is aan ons. Groen denken is niet zoals Greenpeace doet want, het bestaat niet dat ik de eerste ben die de problematiek op deze manier aan de kaak stelt. Datzelfde verbaast mij altijd weer aan onze politiek als er weer bezuinigingen worden aangekondigd. Het kan niet zo zijn dat ik de eerste ben die dit ziet maar, onze ‘leiders’ houden hun mond.
Eerst moet je dus over de groene Dollar beginnen want, daarin zitten onze milieuproblemen. We zijn niet te scheiden van de aarde maar wel van het financiële systeem. We kunnen een werkend systeem bedenken en dat begint door rente nooit meer in een dergelijk systeem toe te laten. Verder mag geld misschien nog best bestaan maar, dan alleen als ruilmiddel onder een hele strenge publieke controle.
Dit is allemaal te realiseren, als we doorkrijgen hoe de hazen in dit systeem lopen. We mogen ons als mens niet meer laten uitspelen tegen anderen omdat we hetzelfde belang hebben bij een voor ons leefbare aarde. Dus, mensen van alle rassen en overtuigingen, misschien zijn we niet identiek maar, we hebben gelijke belangen. Dat maakt de nadruk die, positief of negatief, op onze verschillen wordt gelegd contraproductief voor het behoud van onze planeet. Dus, behouden we onze planeet of gaan we door met vechten over de verschillen en verliezen we ons moederschip voor altijd?
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/de-laatste-brief-van-wubbo-ockels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: