L.O.V.E boven E.G.O

Deze morgen stootte ik op onderstaande video. De stem is van wijlen Dwayne Dyer.

De volledige video kan je hier zien.

Tijdens een fietstocht daarna was ik er even over aan het denken.

Deze commerciële maatschappij is niets voor mij. Ik heb dan ook het besluit genomen om mijn leven over een andere boeg te gooien.

Ik zoek in de wijde omgeving van Brugge of Torhout (elder kan ook nog) een leegstaande afgelegen boerderij van minimaal 70 jaar oud om er een compleet nieuwe gemeenschap op te bouwen met onderstaande kernwaarden.

Liefde:

Wees lief voor een ander. Je zal versteld staan van wat je er voor terugkrijgt. Je kan echter pas liefde geven, als je jezelf liefhebt. Straal je boosheid uit, dan krijg je boosheid terug. Je krijgt wat je uitstraalt. Dat is de Universele Wet van Aantrekking.

Overvloed:

Er is voldoende voor iedereen. Geef eens iets belangeloos weg, dan zal je op een dag een veelvoud terugkrijgen.
Men beweert dat er schaarste is. Fout. Er is overvloed van alles. Enkel de verdeling zit verkeerd.

Vrijheid:cropped-cropped-freedom.jpg

Met vrijheid komt ook verantwoordelijkheid. V staat ook voor vriendelijkheid, vriendschap, verbondenheid, vreugde, voorspoed, vrede, enz …

Eenheid:

Als we allemaal samenwerken ipv elkaar te bestrijden of beconcurreren dan ontstaat eenheid. Handel oftewel commercie is oorlog.

In een oorlog zijn er verschillende kampen. Men is verdeeld over kleine groepen of zelfs individuen die elkaar bekampen. Commercie wordt in het Engels ook wel de See of commerce genoemd. Op zee is in oorlogstijd de marine de baas. Vandaar dat handelswetgeving ook wel maritieme wetgeving genoemd wordt.

Het is door ons bang te maken dat men er in slaagt om ons te verdelen en over ons heersen. Geld is een middel bij uitstek om mensen te verdelen en elkaar te bekampen. Het is een verdoken vorm van oorlog.

Als we echter samenwerken en geen angst toelaten, dan kan men ons niet verdelen. Dan ontstaat eenheid.

Zet de eerste letter van elk woord na elkaar en dan krijg je: LOVE

In bovenstaande is geen plaats voor:

Eigendom:

Het woord eigendom is een gigantische streling voor je ego. Het concept zal je enkel terugvinden op papier. Bijv in de vorm van een eigendomsakte. Het is voorbehouden voor de wereld van papier. Dat is een fictieve wereld.

Je hoeft geen eigenaar te zijn van iets, om er gebruik van te kunnen maken. Een mens kan trouwens geen eigenaar zijn van eender wat. Probeer maar eens te bewijzen dat je eigenaar bent van de naam die jij elke dag gebruikt.

Het kan ook anders.

Geld:

Men zegt wel eens dat geld de bron is van alle kwaad. Ergens is dat ook zo. Zoals hierboven al aangegeven wordt geld gebruikt bij handelstransacties. Handel wordt ook wel commercie genoemd. Commercie komt van “see of commerce”.

Voer je handel, dan is het doel winst maken. In de commercie is er altijd wel een verliezer. Net zoals tijdens een oorlog. We zijn elkaar dus aan het bestrijden. “De een zijn brood, is de ander zijn dood.”

Op zee is de marine baas. Handelsrecht wordt ook wel maritiem recht genoemd. Handel is dus gelijk aan oorlog.

Geld is inderdaad bron van alle kwaad. Van zodra er geld mee gemoeid gaat, vallen er slachtoffers.

Dit kan anders.

Overheid:

Velen denken dat we niet kunnen leven zonder overheid. “De overheid zorgt voor ons.” “Overheid gaat ons redden.” “Overheid gaat of moet ons helpen.”

Dat is de mentaliteit van wie in dat concept gelooft. Dat geloof wordt ook wel statisme genoemd. Door dat geloof hebben al miljoenen mensen het leven gelaten. Het is dus een gevaarlijk geloof.

De media is de spreekbuis van een overheid. Via die weg vertellen ze ons hun visie. Vandaar de term televisie: Tell a vision. Vertel een visie. Hun visie zetten ze kracht bij met geweld. Als een overheid geweld gebruikt tegen diens eigen bevolking, wordt dat staatsterreur genoemd. Overheden zijn dus per definitie terroristische organisaties.

Overheid maakt “wetten”. Gehoorzamen we niet, dan worden we gestraft. Net zoals slaven.

Geschreven regels zijn een gevangenis die je niet kunt ruiken, voelen of zien. Een gevangenis voor je geest.

Het kan anders.

De eerste letter van elk woord geeft: EGO

Die hoeve hoeft niet noodzakelijk te koop of te huur te staan. Verblijf je zelf op zo’n hoeve en je voelt je geroepen door bovenstaande, laat gerust iets weten.

leegstaande boerderij
foto ter illustratie

Bedoeling is om aan permacultuur te doen in combinatie met één of meerdere commerciële activiteiten. Die laatste dient om aan te kopen wat niet gratis te vinden is. Ook wil ik een weggeefwinkel en een gereedschapsbibliotheek starten evt in samenwerking met anderen. Het voedsel die we te veel hebben wordt weggeschonken. Ook wordt er onderdak geboden aan wie het nodig heeft. In elk geval zal geld zo weinig mogelijk gebruikt of gevraagd worden. Hoe meer mensen meewerken, hoe minder van dat duivels ding (geld) we nodig hebben. Leiders, al of niet in de vorm van overheid, zullen er niet zijn. Wel zal er een coördinatiecentrum zijn om grotere werken in goede banen te leiden.

Verder zal er gebruik gemaakt worden van vrije energie. En als het enigszins mogelijk is ook van vrije lange afstands communicatie voor internet en telefonie.

Voel je je geroepen om samen te werken? Laat dan zeker van je horen. Of kom eens op bezoek.

Je kan hieronder je mening kwijt. Hou het beleefd, vriendelijk en liefdevol.

Tot ziens …

UPDATE 22 juli 2020:

Ondertussen heb ik toch nog besloten om gebruik te maken van deze commerciële maatschappij om bovenstaand doel te bereiken. Uiteraard is het de bedoeling om geld te verzamelen door mensen te helpen. Met die middelen kan ik het bovenstaande financieren.

5 gedachten over “L.O.V.E boven E.G.O

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: