Kinderen die geld erven? 100% belasten!

Geschreven door op 28/06/2014 op beurs.com
De geest is uit de fles. 286280
Het voorstel van de pensioencommissie om één vijfde van je pensioenspaarpot te confisceren, opende de doos van pandora. Zeker omdat deze verregaande maatregel zonder protest bleef.
Je pensioenreserves aanslaan, is een leuk begin. Maar waarom daar stoppen?
We hebben de mensen nu al zover dat ze de helft van hun inkomen afstaan, 21% btw betalen op hetgeen ze consumeren en als ze het niet consumeren maar sparen, pakken we het later van ze weg.
Zover zijn we al.
Maar wat als één of andere slimmerik er nu toch nog in slaagt om wat kapitaal aan de kant te zetten en dit voor of na de dood aan de kinderen schenkt?
Dat zou toch echt het toppunt van ongelijkheid zijn?
Gelukkig is er Bert Anciaux die vandaag in De Tijd met de oplossing komt: “De wereld zou rechtvaardiger zijn als we erfenissen zouden afschaffen zodat vermogens rechtstreeks naar de overheid gaan.”

Of Bert dan in ieder geval het goede voorbeeld wil geven en zijn eigen kinderen wil onterven, is dan weer een brug te ver.
Als de socialisten het over “rechtvaardigheid” hebben, gaat het steeds over het afnemen van het geld van een ander. Nooit dat van zichzelf.
Vandaar dat deze nationalist socialist er het volgende aan toe voegt: “Dit is een persoonlijke overtuiging waarvan mijn kinderen niet het slachtoffer moeten worden.”

 
En om toch maar wat reclame te maken voor de auteur zijn werk:
TIP VAN DE REDACTIE: Deze gratis gids beschermt je spaargeld tegen het IMF … een grijpgrage overheid … en omvallende banken!

Download hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: