Kankerfonds toch niet zo gezondmakend als gedacht

Auteur: Norbert Pols Geschreven op 12 juli 2014
collectebus KankerfondsEven een repost uit ergernis. Volgende keer als er zo’n collectant voor je deur staat zou je dit stukje in zijn brievenbus kunnen doen.
Het Kankerfonds is de ‘onwetende’ handlanger van de ziekte die zij met man en macht lijkt te bestrijden. Als we een eind willen maken aan deze ziekte en het mechanisme hierachter beter willen begrijpen, dan beginnen we met het stoppen van onze donaties.
Wat doet het Kankerfonds met het geld dat zij in deze maatschappij ophaalt? Behalve een deel te investeren in haar eigen organisatie, wordt de rest van het geld besteed aan onderzoek. Er zal hier en daar iets aan een strijkstok blijven hangen, dit soort vormen van kleine criminaliteit zul je mij niet over horen.
Nee, een deel van wat het fonds ophaalt, gaat naar het onderzoek en wordt derhalve gedoneerd aan de farmaceutische industrie. De farmaceutische industrie leeft op deze ziekte en is daarom niet gebaat bij het vinden van de oplossing. De industrie denkt in andere termen zoals; winst en marktontwikkeling. De kuur tegen de ziekte werkt dan ook alleen bij jonge mensen. De kuur breekt de wildgroei van cellen en de rest van het lichaam af. Ouderen hebben niet meer de weerstand om de chemo-kuur te overleven, al wordt deze ook ouderen nog steeds gegeven.
Het antwoord op kanker kan door de industrie nooit worden gegeven, tenzij de industrie zich willens en wetens voorbereid op haar eigen ondergang. Als de industrie het antwoord heeft, zal zij het echter nooit geven want, bedrijven gedragen zich als psychopaten.
Bedrijven laten zich niet leiden door gevoel maar door omzetcijfers en dus ook in de farmaceutische industrie tellen mensenlevens minder dan keiharde resultaten.
De industrie heeft ons zorgsysteem in een stevige greep door haar verstrengelde belangen met onze zorgverzekeringen. De zorgverzekering legt steeds meer de mens het te bewandelen pad op en, de alternatieve geneeswijzen zijn door de koekoek uit het pakket geworpen.
Tegenwoordig heeft de individu nog alleen keus als deze het geld heeft om het onverzekerde pad te bewandelen. Dat maakt het gehele systeem moreel verwerpelijk en zelfs misdadig.
Zolang als ik leef is daar het kankerfonds die mij wijst op de ziekte waaraan ik zal komen te overlijden. Ik acht het Kankerfonds daarmee medeverantwoordelijk voor de genocide die al jaren, op vele manieren, in gang is gezet.
Door mijn voormalige steun aan dit fonds ben ik medeplichtig en probeer iets van de door mij aangerichte schade te herstellen. Misschien is deze brief de aanzet tot de overwegingen van anderen, misschien is dit de aanzet tot de eerste nagel aan de doodskist van het Kankerfonds.
Ik geloof niet in de individuele slechtheid van de individu werkzaam in de industrie maar, het antwoord op ziekte komt nooit uit de commerciële farmacie. De gehele westerse medische wetenschap is gericht op symptoombestrijding met chemicaliën die altijd het lichaam chemisch uit balans brengen. Daarmee zijn medicijnen nooit het antwoord op ziekte maar lijken ze vaak een goed alternatief al is het eindresultaat zelden dat mensen zonder pillen het leven na ziekte kunnen hervatten.
Kom je eenmaal in de greep van de farmaceutische industrie, dan houdt deze je in zijn greep en betaalt de verzekering, die vervolgens uiteindelijk weer duurder wordt om te blijven betalen aan de industrie.
Het gehele systeem groeit als een kankergezwel in onze maatschappij, waar steeds weer een gebrek aan geld wordt aangetoond met het schrappen van personeel.
Het ware probleem is de commercie en de bank. Die hebben onze gezondheidszorg stevig in de tang. De bank is de bron van deze ziekte, de commercie het vehikel en het kankerfonds hangt als een verrotte uitlaat lawaaiig aan dit transportmiddel.
Daarmee weet het Kankerfonds nu wat ik van haar denk. Het fonds is net zo’n psychopaat als de industrie en ontvangt daaruit maar wat graag de regie. Ook het Kankerfonds leeft op deze ziekte, al 65 jaar. Daarmee is het tijd op non-actief gesteld te worden, u hebt genoeg gedaan, u bent klaar.”

22 gedachten over “Kankerfonds toch niet zo gezondmakend als gedacht

 • 10 september 2014 om 11:43
  Permalink

  Heel helder en ook goed geschreven, denk ook niet dat het de individuele wetenschapper is maar het systeem dat ziek is. Geef ook nooit aan enge ziektes, investeer liever in m’n eigen gezondheid.

  Beantwoorden
 • 10 september 2014 om 15:26
  Permalink

  Mijn gedachte: misschien is de wereld beter af zonder zuurpruimen die leven op complottheorieën….

  Beantwoorden
  • 10 september 2014 om 16:29
   Permalink

   Het is duidelijk dat je jouw huiswerk nog niet gemaakt hebt.

   Beantwoorden
  • 11 september 2014 om 12:23
   Permalink

   Misschien is de wereld beter af zonder mensen als jij die zich voor het karretje van de corrupte politici en corporaties laten spannen. Misschien ben jij de wel de mol in dit verhaal die onze aandacht weer van dit artikel wil afleiden en tweedracht probeert te zaaien… Misschien ben je zelfs wel iemand die aan die hele corrupte verdient. Misschien word je er ook gewoon gelukkiger van, als je ziet dat andere mensen lijden, misschien doordat je aandacht tekort komt en het niet op een andere manier weet te krijgen dan door anderen neer te sabelen met kleinerende opmerkingen. Of misschien word je gelukkiger door je kop in het zand te steken. In dat geval, ga je gang, maar houd je oordeel voor je. Hoewel, misschien ben je ook wel gewoon hardstikke dom….

   Beantwoorden
 • 10 september 2014 om 15:33
  Permalink

  Heel heftig om dit te lezen als patiënt zijnde.
  Donaties zijn voor mij, mijn gezin, familie en vrienden een houvast, onderzoek naar mogelijkheden om kanker te bestrijden en (langer) te kunnen leven. En daar is gewoon geld voor nodig!
  Natuurlijk blijft het de vraag, hoe wordt dit geld besteed. Ook ik stel me deze vraag en ben het ook niet overal mee eens.
  Maar om plompweg te vragen om te stoppen met doneren geeft mij een steek in mijn hart. Vooral als ik dan als reactie lees, ik geef nooit aan “enge” ziektes. Helaas heeft deze “enge” ziekte mij getroffen en ik ben dankbaar voor de behandelingen ik “mag”krijgen, mede door donaties. En,,,,een “enge” ziekte kan ook jou overkomen!

  Beantwoorden
  • 10 september 2014 om 16:29
   Permalink

   Vervang die ziekmakende behandelingen eens door bv canabisolie. Geneest bijna alles.

   Beantwoorden
   • 10 september 2014 om 23:21
    Permalink

    Wat een bullshit allemaal. Ik ben blij dat een aantal van m’n familie leden de ziekte dankzij de medicatie wel overleeft hebben.
    Sylvia Millekam zocht het ook in de alternatieve hoek. Heeft ook goed uitgepakt voor haar…….

    Beantwoorden
   • 11 september 2014 om 00:11
    Permalink

    Wie laat zich hier gek maken, vraag ik me af..

    Beantwoorden
   • 11 september 2014 om 16:11
    Permalink

    Inderdaad Ruben, en nog veel meer dingen die stukken beter zijn. En alternatief zou standaard moeten worden. Alternatief voldoet hier niet eens. Dan de geldverslindende chemokuren. En de leugens die velen nog steeds geloven. De echt goede middelen worden geboycot en achter gehouden….gelukkig worden er wel mensen nog dagelijks wakker uit de illusies die ons voorgeschoteld worden. En die vele nog als zoete koek tot zich nemen. Hier kun je de olie ook bestellen via contact formulier 😉 THC en CBD
    http://www.stichtingmediwiet.nl/

    Beantwoorden
  • 10 september 2014 om 17:19
   Permalink

   Laat je niet ‘gek’ maken. Sta met alle positiviteit in je keuze. Wens je veel succes kracht en wijsheid om deze , voor andere schijnbare enge, ziekte te overwinnen. Ga er voor
   Namaste

   Beantwoorden
 • 10 september 2014 om 17:17
  Permalink

  Zucht…..lieve mensen waar blijft het respect voor elkaar. Is het nou echt niet mogelijk om ‘ samen ‘ er voor te gaan. Ik persoonlijk ben blij dat ik dankzij mijn kennis en knowhow en het mogen delen en ervaren van alle kennis die er maar is , met behulp van reguliere en complementaire wetenschap, hier op deze wereld er nog mag zijn.
  Laten we voorzichtig zijn met het veroordelen van andere, welke andere dan ook…. Waarom oordelen en veroordelen. Wordt iemand daar dan beter van?
  Ik gun iedereen haar/ zijn keuze.
  Namaste

  Beantwoorden
 • 10 september 2014 om 20:57
  Permalink

  Wie is Norbert Pols? Een meneer die bij Shell werkt. Dat bedrijf dat een deel van de wereld stuk maakt om geld te verdienen. Dàt bedrijf heeft genoeg gedaan. En deze meneer wordt geciteerd in “Land van Eden”? Weinig vreugdevolle toekomst zolang mensen blijven wijzen maar zelf de handjes niet bepaald in onschuld wassen.

  Beantwoorden
  • 11 september 2014 om 12:30
   Permalink

   Dit is tenminste zinnig commentaar. Goed dat je het aankaart. Hij zal zijn handen niet in onschuld wassen, als hij voor Shell werkt, maar misschien is zijn ene oog wel open, maar zijn andere nog niet. Het is altijd lastiger, als je er zelf middenin zit. Ik geloof zeker dat hij hier iets zinnigs heeft gescheven en ik hoop dat hij gauw het totale plaatje zal overzien….

   Beantwoorden
 • 10 september 2014 om 22:33
  Permalink

  De communicatie van het kankerfonds gaatvoor een heel groot deel over gezonde lifestyle en hoe eenongezonde lifestyle de kans op kanker vergroot. Stel nu een dat we daar door onderzoek zoveel kennis over hebben? Lijkt me heel zinvol om te delen en verder te onderzoeken!

  Beantwoorden
 • 11 september 2014 om 01:18
  Permalink

  Leg eens uit waarom we tegenwoordiger in het westen een stuk ouder worden dan 100 jaar geleden…? Dat heeft vast niets te maken met vooruitgang op het gebied van (medische) wetenschap, maar komt vast omdat we allemaal zoveel gezonder zijn gaan leven met onze zittende levensstijl en inname van te veel calorieen…? We hebben die hele wetenschap vast niet meer nodig, want die kost heel veel geld dat we beter aan onszelf kunnen besteden om gezond te blijven: mensen weten namelijk zelf het beste wat goed voor ze is, dat heeft de mensheid in de afgelopen duizenden jaren wel bewezen… En mocht je toch doodgaan aan kanker, dan is dat je eigen schuld, want dan had je maar niet op de huidige stand van de medische wetenschap en hun levensgevaarlijke behandelingsmethoden moeten vertrouwen, maar je wietje bij de plaatselijke coffeeshop moeten halen… Interessant wereldbeeld hoor! Wie weet is leven op een andere planeet waar die nare zonnestralen met al hun kankerverwekkende UV-straling niet kunnen komen en waar geen zuurstof is om ons lichaam aan te vallen met al die vrije radicalen die bij oxidatieprocessen ontstaan ook wel ’n goed plan!

  Beantwoorden
  • 28 september 2014 om 04:56
   Permalink

   Wetenschap is niet wat de industrie voortbrengt, het is altijd bemiddeld door markt-overwegingen. Jij legt de autoriteit in de wetenschap bij de commercie. Heel mainstream en aangeleerd wereldbeeld. Ware wetenschappers hebben het effect van allerlei alternatieven onderzocht en aangetoond dat deze gunstige effecten hebben. Bijv. het is het beste uit marihuana extraheren en dat zonder te roken tot je nemen, nogal anders dan gewoon een wietje halen…
   Zoek het uit en als je in je leven iets nieuws leert, iets tegenkomt wat tegen je wereldbeeld ingaat maar wat je (na een geïnformeerde kritische reflectie) als waarheid beziet, wees dan ook zo groots om je perspectief op de zaak bij te stellen. Leven en leren.

   Beantwoorden
 • 11 september 2014 om 01:43
  Permalink

  PS: de inherente gewetenloosheid van commerciële financiële instellingen en van de industrie in zij algemeenheid (energie, farmaceutisch, agrarisch, chemisch, etc. en hun marketingapparaat en lobby) onderschrijf ik, maar om daar ook de wetenschap onder te scharen en hun onafhankelijkheid in z’n algemeenheid in twijfel te trekken gaat wel erg ver. Juist via fondsen die financiële middelen verstrekken aan wetenschappers die paden bewandelen die ze vanuit hun ervaring het meest kansrijk achten, geeft onafhankelijk onderzoek ’n boost. Schakel je die uit, dan blijft alleen de geldstroom vanuit de door jou zo
  verachte farmaceutische industrie over… Typisch gevalletje van kind & badwater…?

  Beantwoorden
 • 11 september 2014 om 10:28
  Permalink

  het ligt niet aan het kanker fonds,de regering geeft de goede medicijnen niet af terwijl er in de media word gezegd ,dat er veel nieuw medicijnen zijn die werken ,maar nog ff op de plank moeten worden gehouden ,want stel je voor dat het medicijn of behandeling werkt ,dan grijpen ze mis met de inkomsten

  Beantwoorden
 • 11 september 2014 om 17:41
  Permalink

  ziet hier rare en domme reacties! maar laat ieder in zijn waarde, maar weet dat de medische industrieën faalt in bestrijding van “dodelijke ziekten!”
  ten 1e is de medische/farmaceutische industrieën de oorzaken van alle ziekten die er heerst!
  op de 1e plaats staat voeding, we worden doodgegooid met chemisch voedsel, medicijnen, chemtrails, enz… enz…
  ook wordt er beweerd dat chemokuren en bestralingen werken en dat mensen er beter door zijn geworden, is een grote leugen, waarom? omdat chemokuren slecht zijn en de gezonde cellen ook kapot maken, maar dit wordt ons niet medegedeeld en dit soort kuren is een uitstel van executie! (walgelijk gewoon!)
  dit heb ik meegemaakt met mijn vader en mijn broer, het ging een tijd goed, maar na 1 tot 2 jaar kregen ze het erger en sloeg dit keihard terug en toen was het te laat! 🙁
  99% sterft aan deze nare ziekte, dus bijna niemand overleeft dit, wel tijdelijk, helaas!
  bijna alles wat in de media medegedeeld wordt, is pure propaganda en dit artikel klopt als een bus!
  de nieuwe medicijnen die worden verkondigt zijn ook leugens, mijn broer heeft dit ondervonden en bleek later dat de medicijn wel 10 jaar oud was! (smerig gewoon!)
  ik doneer ook allang niet meer, omdat het niets meer uitmaakt en dat het geld niet voor de juiste doeleinden gebruikt worden!
  het is één en al hebzucht van al die ophaal fondsen en acties, de directeuren hebben een grote beurs en wat ze roepen van we zijn er al bijna, is ook propaganda, want dit roepen ze al 10 tal jaren en nog steeds meer mensen sterven aan deze verschrikkelijk ziekten, ruim 3,5% jaar meer en dit wordt per jaar alleen maar meer!…
  er wordt veel bespot met dodelijke ziekten = één grote schande!
  de gehele mensheid wordt bedreigd door deze walgelijke industrieën!
  “mensen wordt eens wakker!”

  Beantwoorden
 • 23 september 2014 om 01:29
  Permalink

  Ik ben het met het bovenstaande artikel geheel eens. Ieder mens moet voor zichzelf kunnen kiezen, echter deze keuzevrijheid is er niet. Artsen worden gedicteerd door de farmaceutische industrie. Miljarden onderzoek, al tientallen jaren. Alleen in stoffen die patenteerbaar zijn. Het resultaat: weinig meer genezing. Ik kreeg zelf in 2010 palliatieve chemo aangeboden. Zou nog drie maanden te leven hebben. Wat ben ik blij dat ik deze geweigerd heb. Door een andere manier van behandelen ben ik er nog steeds. En in betere conditie dan in 2010. Volgens artsen het 8e wereldwonder. Is dit zo of zijn er andere wegen naar genezing? Ik weet het inmiddels zeker en met goede wil en veel geld voor “ander” onderzoek is kanker binnen korte tijd de wereld uit.
  Ik ben initiatiefnemer geweest voor een kliniek voor “uitbehandelde” mensen met kanker.
  Een niet-commerciële organisatie, die drijft op vrijwilligers. Velen van hen die ervaring hebben met kanker. We zien DAGELIJKS de gevolgen van chemo. We horen DAGELIJKS dat mensen spijt hebben als haren op hun hoofd.
  En al die mensen met een andere mening: die respecteer ik. Maar die mensen met een andere mening hebben waarschijnlijk ook nooit dat doodvonnis uitgesproken gekregen.
  André http://www.kankerbehandelen.nl

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: