Kanker door zonlicht is een fabeltje

door van gewoon-nieuws.nl op apr.11, 2015, onder Gezondheid en oorspronkelijk verschenen op HealthBytes.me

Onderzoek onder 30.000 vrouwen gedurende 20 jaar

zonlicht2
Gezondheidswetenschappers en -deskundigen zijn de resultaten van een wetenschappelijke studie aan het bestuderen, die de keiharde conclusie opleverde, dat vrouwen die in de zomer een overvloedig zonnebad vermijden, een 2x hoger sterftecijfer blijken te hebben, dan vrouwen die elke dág zonnebaden..! De studie werd uitgevoerd aan het ‘Karolinska Instituut’ in Zweden, en omvatte een groep van maar liefst 30,000 vrouwen, die meer dan 20 jaar zijn gevolgd. .
Gezondheidsfunctionarissen van de Britse overheid meldden direct na het uitkomen van het onderzoek, dat ze de resultaten uiterst zorgvuldig zouden gaan bestuderen.
Het blijkt eigenljik heel simpel te zijn.. Er is nog steeds geen wetenschappelijk verband aangetoond tussen blootstelling aan zonlicht en het optreden van huidkanker. Er is dus geen enkel keihard bewijs voorhanden, dat verbranding van de mensenhuid door zonnestraling, zou leiden tot huidkankers. Het idiote is dat veel wetenschappelijke studies, o.a. deze ook uit Zweden (2000), concludeerde dat hogere huidkankerpercentages te vinden waren in groepen onderzochte personen, die JUIST ZONNEBRANDMIDDELEN GEBRUIKEN, in vergelijking met personen die dit NIET deden..!

Alles heeft te maken met Vitamine D-aanmaak!

Experts achter de opzet van genoemde studie van het Karolinska Instituut, zeggen dat het opsmeren van zonnebrandcrèmes en het vermijden van zonlicht op het lichaam, kan leiden tot ernstige tekorten aan Vitamine D, dat steeds vaker wordt gelinkt aan het optreden van agressieve vormen van huidkanker. Vitamine D wordt gecreëerd door het lichaam, onder invloed juist van zonlicht, en deze vitamine beschermt het lichaam ook tegen ziekten als diabetes, tuberculose, multiple sclerose zg. Engelse ziekte, waarbij deformatie van botgroei en gewrichten optreedt.
Bij de productie van vitamine D door het menselijk lichaam, gaat het dan vooral om vitamine D3, die wordt gemaakt onder invloed van de UVB-straling van de zon. Deze D3 is verreweg de beste vitamine voor het immuunsysteem. In de VS neemt het vitamine-D-tekort zelfs epidemische vormen aan. Niet dat je de WHO hierover hoort, maar dit feit is algemeen bekend bij gezondheids-wetenschappers. En ironisch genoeg kan een tekort aan vitamine D leiden tot een agressieve vorm van huidkanker..!
Een baanbrekende studie op dit terrein werd al in 2011 verricht en gepubliceerd in het tijdschrift ‘Cancer Prevention Research‘. Dit onderzoek toont aan dat een optimaal niveau van Vitamine D in het bloed bescherming biedt tegen zonnebrand en huidkanker.

Het is zelfs gevaarlijk helemaal uit de zon weg te blijven!

Dezelfde wetenschappers van het onderzoek gaan zo ver, dat ze zelfs claimen dat de advies-richtlijnen voor het publiek om uit de zon te blijven, en je toch vooral maar in te smeren met zonnebrand, de bevolking geen goed doet. Een van de onderzoekers, Dr Pelle Lindqvist, hierover: “Het advies over minimale blootstelling aan de zon, in landen waar sprake is van een lage zon-intensiteit (waar de zon dus weinig schijnt GJ), kan feitelijk uiterst schadelijk zijn voor de gezondheid van vrouwen. Sterftecijfers in deze groep vrouwen, die dus de zon vermeden in de afgelopen 30 jaar, liggen bijna 2x zo hoog als de groep met de hoogste zonaanbidders.”

Zonnebrandmiddelen veroorzaken juist huidkanker..!

Deze ‘beschermers tegen zonneschijn’ staan al lang als ‘verdacht’ te boek. Het blijkt dat middelen die in de zonnebrandmiddelen zitten, vaak niet de gezondheids-schoonheidsprijs verdienen, inzake veiligheid voor het lichaam. Als je bedenkt dat je huid je grootste orgaan is, dan besef je ook dat die zonnebrand natuurlijk niet alleen op je huid blijft zitten, maar door je hele lichaam wordt opgenomen..! Onderzoekers wijzen erop dat deze zonnefilters feitelijk dus meer kwaad dan goed doen: ze houden de positieve kracht van de zon bij je weg. Daarnaast geven deze crèmes en oliën je lichaam een opdoffer met een chemische cocktail van stoffen, die helemaal niet bedoeld zijn om door je lichaam te worden opgenomen..!
Te lang in de zon liggen is dan ook weer niet aangeraden. Kent iemand een natuurlijk middeltje tegen zonnebrand, waarvan je geen kanker krijgt? Zelf heb ik eens iets gelezen over een combinatie van kokosolie (of -melk) en nog iets anders. Alleen kan ik het niet meer terugvinden.
Bekijk misschien ook eens deze video van Natural News:
https://www.youtube.com/watch?v=PFI9eF7rRLg

4 gedachten over “Kanker door zonlicht is een fabeltje

 • 12 april 2015 om 09:49
  Permalink

  Hier heb ik mijn bedenkingen over. Men moet de zon niet vermijden. Want die geeft weer vitamine D aan ons lichaam. Maar te lang en teveel kan voor sommige toch voor problemen zorgen. Dermatologen zeggen dan ook vaan tegen mensen smeer je in met een bepaalde factor. Maar ook juist die factor laat je weten hoe lang je in de zon mag blijven en je telkens terug zou moeten insmeren.
  Aum Shanthi

  Beantwoorden
 • 12 april 2015 om 09:54
  Permalink

  Je hebt gelijk. Heb het artikel ondertussen voorzien met eigen commentaar.

  Beantwoorden
 • 12 april 2015 om 14:28
  Permalink

  recept voor natuulijke beschermingt:
  Almond Oil- SPF around 5
  Coconut Oil- SPF 4-6
  Zinc Oxide SPF 2-20 depending on how much used
  Red Raspberry Seed Oil SPF 25-50
  Carrot Seed Oil – SPF 35-40
  Shea Butter – SPF 4-6
  zeker ook beschermend zijn tarwekiemolie en jojoba.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: