Het volkstribunaal in oprichting

“Eindelijk rechtvaardigheid zoals het hoort,” hoor ik u al denken.
Inderdaad, er is een volkstribunaal in de maak voor het Nederlandstalige gebied.
Volkstribunaal
Hieronder een uittreksel.
“Met het Volkstribunaal willen we een eerlijke rechtspraak zeker stellen. Momenteel zijn het alleen ‘professionele’ ambtenaren die over ons oordelen. De onafhankelijkheid en objectiviteit van hun handelen wordt echter door vele ervaringen in twijfel gesteld. Bovendien baseren zij hun uitspraken op wetgeving die zij zelf hebben gecreëerd.
Eerlijke rechtspraak kan je alleen verkrijgen over universele wetten, in dit geval het Gewoonterecht of ons geboorterecht. En een eerlijke uitspraak kan slechts gedaan worden door een groep mensen, die geen persoonlijk belang hebben bij een uitspraak en oordelen met gezond verstand.
We hebben als mensen recht op een eerlijk proces en als een bestaand systeem niet meer naar behoren functioneert, dan hebben we allemaal onze menselijke verantwoordelijkheid om dat te corrigeren. Als ik wacht totdat ik slachtoffer wordt van een systeem, dan is het voor mij te laat. Help daarom anderen die nu slachtoffer zijn, zodat u het straks niet hoeft te zijn.
We hebben uit strategische overweging gekozen voor een onderverdeling volgens de nationale gerechtelijke arrondissementen.
Een eerste onderverdeling wordt gemaakt tussen Nederland en België. In Nederland zijn dat 11 arrondissementen en 6 in Vlaanderen.
Let wel, wij zijn niet verbonden aan de nationale arrondissementen en opereren autonoom.
Binnen elk arrondissement hebben we een werkgroep die de mensen binnen deze regio met elkaar verbindt. Het gaat hierbij om het werven en trainen van aankomende juryleden en andere medewerkers en verder het behandelen van dossiers.”
Lees hier de volledige tekst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: