Het is begonnen… Oekraïne 2.0

Geschreven door de beheerder van The Moneycrisis
Massale demonstratie en tegenacties, zondag 17 mei, maar nergens in het Nederlandse nieuws zo te zien.

Foto: The Guardian

Bij mij rijst altijd de vraag: leg eens uit hoe opeens een enorme massa op de been kan komen met snel de dezelfde vlaggen en massaal hetzelfde roepen. Dezelfde vlaggen ook in masten, perfect georganiseerd. Dat lukt echt niet willekeurig, tenzij het gedegen tevoren georchestreerd is.
Lees de eerdere artikels op mijn FB-profiel over de techniek van 5de colonne en hoe dat v.w.b. de VS gestructureerd is, en de strijd over concurrerende gas-pijplijnen tussen Europa en Rusland, waarin ook Macedonië betrokken is.
De VS definieert “Special Ngo’s” die in aanmerking komen voor speciale fondsen, b.v. vanuit een opgericht fonds door een ambassade met belangen, of via een andere weg. In Oekraïne was dat fonds ‘The Freedom House’, gevuld vanuit de Amerikaanse ambassade, waar John Tefft ambassadeur was. Zo leerde ons C-Span destijds tijdens de Amerikaanse hearing n.a.v. Oekraïne.
Vervolgens kunnen de lokale facties (special Ngo’s) de zaken kopen die nodig zijn zoals vlaggen, publicaties, etc. Vanwege de geselecteerde speciale Ngo’s, spreken ze dezelfde taal en zijn ze redelijk snel op de been te krijgen. Hun eigen motivatie met het nieuw geld is om de zittende MP (= Minister-president) weg te krijgen.
Intussen roepen de VS en EU om vrijheid en ondersteunen ze de antifacties die de zittende MP weg willen hebben. De VS/EU hangen vervolgens de held uit en regelen een nieuwe regering. Die zal uiteraard pro-westen zijn met blokkade van Russische projecten.
De meeste mensen hier in Europa realiseren zich niet hoe corrupt landen buiten Europa zijn. Corruptie is de norm wereldwijd. Groepen omkopen is uitermate simpel, zelfs een politiebrigade is gemakkelijk te corrumperen met een berg geld, zeker in een relatief arm land als Macedonië. Wij kunnen ons dat hier niet voorstellen, maar dat is wereldwijd wel vaak de norm.
Je huurt en vliegt ook een groepje terroristen in met een speciale opdracht en vertelt uiteraard niet dat een politiebrigade werd omgekocht om een inval te doen.
Evengoed hoef je die laatste moeite niet te doen. De politiebrigade is met een berg geld sowieso makkelijk op het verkeerde been te zetten en misinformatie naar de media doet de rest.
Het begon op 11 mei. Op die dag vond een wazige uiterst agressieve politie-inval plaats in de Macedonische stad Kumanovo ter vernietiging van wat ze dachten ’terroristen’. Huizen en de straat werden zwaar beschadigd met 10-tallen doden.
En een week later deze ‘gelikte’ demonstraties (zondag 17 mei).
De strijd van concurrerende gas-pijplijnen zal er wel niet mee te maken hebben (cynisch).
Op 12 maart lazen we in Reuters dat de bouw van de Russische gaslijn door Macedonië gewoon door gaat. De sancties n.a.v. MH17 had het moeten verhinderen, maar de biljonair Timchenko, wiens Amerikaanse bezittingen werden bevroren, heeft geen boodschap aan de sancties, die hem overigens als eerste werden opgelegd. Ruslands’ geprojecteerde South Stream moest ook worden afgebroken n.a.v. de crisis in Oekraïne en MH17.
Putin heeft aangekondigd dat een lijn dan maar over de Adriatische zee zal gaan verlopen. Deze zal aansluiten op de Macedonisch geprojecteerde lijn van Timchenko.
En dan 2 maanden later op 11 mei het wazige incident en dan een week later de massale eenduidig georganiseerde protesten en tegenprotesten.
Het kan allemaal geen toeval zijn. Alle landen buiten Europa zijn buitengewoon corrumptief, zeker ook de Balkan.
De Balkan heeft geen natuurlijke resources en het volk leeft in relatieve eenvoud. Werkloosheid zal zondermeer problematisch zijn, alsook onevenredige verdeling van welstand. Dit soort landen is afhankelijk van externe deals.
Macedonië bestaat uit diverse groepen, zoals Albaniërs. Via clantedestiene operaties, kunnen vuurtjes met bergen geld gemakkelijk opgestookt worden.
En mocht een extra vuurtje nodig zijn, denk dan aan snipers op het Maidanplein waarvan besloten werd dat onderzoek van de sniper-affaire niet nodig was. De CIA levert zulke diensten en binnen hun 3de missie: ‘het omverwerpen van non pro-westerse regeringen’.
Het is gewoonweg ziek dat de ene de andere niets gunt, en daar mee bedoel ik west versus oost en hun strijd over energielijnen.
Dan speelt de Amerikaanse Neocon-movement nog een bizarre rol. Die zal ik in een volgend stuk verder uitdiepen, maar dit is een misselijkmakende politieke stijve beweging o.m. begonnen met Jeb Bush, Perle, GW Bush, Powell, Rice. Rumsfeld, en diverse anderen. Netanyahu sloot zich aan en de Democraten. In de VS vaak in het nieuws, maar hier weer helemaal niets daarover.
Amerikanen zijn hun oorlogsbeluste regeringen beu, omdat het niet meer uit maakt op welke partij ze stemmen. Het Amerikaanse buitenlandse beleid met de Neocons is gericht op oorlog en expansie. De Neocons zijn er van overtuigd dat de wereld onder hun leiderschap hoort. In en in ziek.
De beweging zit nu overal, met McCain (heeft de functie van militair overzicht), Tefft, Nuland en diverse anderen. Gesuggereerd wordt echter dat het om een kleine kern zou gaan. Als die non-actief zou zijn, zou een pad naar vrede mogelijk worden. Neocons hebben altijd een vijand nodig… en zonodig wordt die gecreëerd.
Vond je dit artikel leuk en interessant? Overweeg dan eens een donatie.

Een gedachte over “Het is begonnen… Oekraïne 2.0

  • 20 mei 2015 om 20:09
    Permalink

    Ze (VS en Israel) snakken naar oorlog, er moet weer geld worden verdiend !

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: