Het geheim van de hypotheekzwendel

Onderstaande tekst werd geschreven door Bea Vdf Van Kessel. Bea is een soeverein mens die zichzelf een andere naam gegeven heeft, althans op Facebook. Ter info: 1 ton = 100 000 €; 1 mille = 1000 €.  Voor wie het niet zo goed begrijpt, stel ik voor om dit in een schema te zetten. Onderstaande geldt niet alleen voor hypothecaire leningen maar voor alle soorten leningen.
“Een simpel rekenvoorbeeld verheldert alles. Ik begrijp nu iets wat ik al die tijd niet begreep, dankzij mijn eigen foutieve conditioneringen. Ik begreep niet waarom een bank een hypotheekcontract van € 100 000,= zo nodig voor € 100 000,= moet doorverkopen aan een derde partij, wat schiet een bank daarmee op en wat schiet de derde partij daarmee op? Als dit zo gebeurt dan heeft de bank weliswaar zijn geld al en kan dan de hypotheek gaan innen als extra winst, maar wat schiet die derde partij er dan mee op? Zij hebben dan een contract wat cash waard is maar wat moeten ze ermee?
Dit is echter niet wat er gebeurt. Wat ik over het hoofd zag was dat de bank deze ton gecreëerd heeft en niet werkelijk heeft uitgeleend. Wat er werkelijk gebeurt is dat de bank voor bv € 50 000,= het contract aan een investeringsmaatschappij (IM) verkoopt. De bank heeft dan binnen 7 dagen (bedenktijd) 50 mille cash en heeft er niets voor hoeven te doen behalve fraude plegen; zeer winstgevend! De IM heeft voor 50 mille een contract van 100 mille gekocht inclusief rente en exclusief extra beleggingsopbrengsten. Dus op termijn levert die 50 mille meer dan 2 ton op; zeer winstgevend. Voor de zekerheid verzekert de IM de hypotheek tegen wanbetaling, dus gegarandeerde winst. De verzekeringsmaatschappij berekent ongeveer 10% premie en dat is bij 3% wanbetalers wederom zeer winstgevend!
Na een aantal jaar kan de eigenaar zijn hypotheek niet meer betalen. De bank verkoopt het huis via een veiling voor een zo laag mogelijke prijs aan een handlanger voor € 40 000,= (praktijkvoorbeeld; december 2013 heeft een huis op de veiling minder dan de helft opgebracht). Dit geld heeft de bank aan de handlanger gegeven. Deze geeft het weer aan de eigenaar en die geeft het weer aan de bank. Vervolgens geeft de bank 10 mille voor de moeite aan de handlanger en heeft het huis weer in bezit. Daarna verkoopt de bank het huis op de woningmarkt voor de reguliere prijs van € 90 000,=. Dat levert de bank dus netto € 80 000,= op. Daarnaast heeft de bank ook nog een restschuld tegoed van € 60 000,= van de al gedupeerde eigenaar. Tel daarbij de 50 mille cash van de verkoop van het contract en dat met een inleg van hooguit € 4000,= (4% fractie van € 100 000,=). In een paar jaar tijd, bij gedwongen verkoop, graait een bank anderhalf tot 2 ton bij elkaar per ton hypotheek! Deze gang van zaken bewijst dus dat de bank gebaat is bij een zo laag mogelijke veilingopbrengst en niet, zoals de media ons doen geloven, een zo hoog mogelijke. Deze praktijken zullen dit jaar voor ongeveer 100 000 huishoudens realiteit worden (tel uit de winst), tenzij wij er alles aan gaan doen wat in onze macht ligt.
Vragen: hoeveel rendement behaalt de bank? hoeveel belasting betaalt de bank over deze winst? hoe gaan accountants hiermee om? hoe gaat de bank met deze accountants om? hoe luidde dat gezegde ook al weer? (Hint: de één zijn…) Een consument echter mag blij zijn dat hij na aftrek van ‘alle noodzakelijke kosten’ en uiteraard ’tegenvallende beleggingsresultaten’ een rendement haalt van 3%. Ik had zelf na ruim 8 jaar mijn inleg nog niet eens terugverdiend, dus ik had een negatief rendement, kan ik het beter zelf opzij zetten heb ik gezegd. Het is dus één groot complot van medeplichtigen: de bank, notaris, rechter, veilingmeester, handlanger, accountant, Vereniging Eigen Huis, etc. De bank loopt dus geen financieel risico. Het enige risico wat de bank wel loopt is dat ze betrapt worden op fraude.
En daar gaan wij hun bij helpen. Daar komt nog bij dat alle banken dezelfde fout maken (ze hebben het originele contract niet meer; er is in de praktijk nog nooit één boven water gekomen) en dat maakt hun positie zeer zwak! Als wij ons goed inzetten dan is het slechts een kwestie van tijd… De originele hypotheekovereenkomst met je natte handtekening, je promesse waar de handtekening en naam van een bankmedewerker niet op staan vermeld, kortweg het ‘origineel’, is 100% zeker verkocht en onnaspeurbaar (ligt in stukjes verspreid over de wereld). Blijf de bank hiernaar vragen, daar kunnen ze niet tegen heb ik gemerkt. Dit contract is voor de bank als het ‘aankoopbewijs’ voor jouw huis. Als ze dit verkocht hebben, kunnen ze geen aanspraak maken of beslag leggen op jouw huis.
Mocht een rechter er zich mee gaan bemoeien, eis dan van de rechter dat hij de bank naar dit origineel vraagt vóór een eventuele zitting. Zeg erbij dat een zitting overbodig is, omdat de bank het origineel toch niet in zijn bezit heeft. In de VS zijn hierover al verschillende uitspraken geweest die voor miljoenen hypotheken gelden.
Dezelfde uitspraak / wet geldt voor alle mensen. Als de rechter niet aan jouw eis wil voldoen, dan kun je hem zeggen dat hij fraude faciliteert (mogelijk maakt) en dus medeplichtig is. Bovendien, volgens Rutte (premier van Nederland, nvdr) mag een bank ook geen geld scheppen, las ik. Dit document is bedoeld om de gehele gang van zaken zo duidelijk mogelijk te maken. Je mag dit zoveel mogelijk delen. Als je de inhoud goed begrijpt, dan sta je in je kracht en handel je in overeenstemming met je wezen. Dus lieve mensen, stem met je hart en stop met betalen, we zijn het aan onszelf, onze medemensen en de aarde verplicht. Wees dus niet bang, er kan je niets overkomen. En als je je toch bedreigd voelt, geef dan even een seintje. Sterkte succes. The truth will set you free!”
Hieronder een uitspraak van een Amerikaanse rechter:
http://www.youtube.com/watch?v=ze1SQKrqZYU&authuser=0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: