Global warming en climate change. Een hoax, of bittere ernst?

Enkele jaren terug was de opwarming van de aarde het nieuws van de dag. Media, overheid en big business legden de oorzaak bij een teveel aan CO2 in de atmosfeer. De overheid reageerde er op door een CO2-taks te heffen. De industrie van zijn kant werd door de overheid gedwongen om groener te worden. Resultaat: biomassacentrales, windmolens en zonnepanelen konden niet snel genoeg geleverd en geïnstalleerd worden, dankzij serieuze overheidssubsidies. De media maakte er zelfs hele documentaires over. En deze blog liet er een aantal zien.
Ondertussen is het opvallend stil geworden rond CO2. Misschien omdat ze dit artikel gelezen hebben. Het werd climate change. Van Europa kan niets groen genoeg zijn. De verbrandingsmotor moet minder en minder CO2 uitstoten. Gloeilampen werden naar de geschiedenisboeken verwezen, omdat ze volgens hen niet milieuvriendelijk genoeg waren. Hier in Vlaanderen moet ieder nieuw huis perfect geïsoleerd zijn, zo weinig mogelijk energie verbruiken, dubbele of zelfs drievoudige beglazing hebben, en nog zoveel meer. Allemaal om het milieu en het klimaat te sparen.
Als ik terugkijk naar de recente geschiedenis, dan zie ik dat de verschillende klimaattoppen op niets uitdraaiden.
Maar is het wel allemaal zo erg als ze voorstellen? Bekijk eens deze twee video’s:


Maar nu heb ik toch zo mijn bedenkingen:
Zou het niet gewoon een excuus zijn om er veel geld aan te verdienen? Belastingen, taksen allerhande, biomassacentrales, windmolens, zonnepanelen, enz. Een hele industrie is daardoor ontstaan met de nodige subsidies. Oh ja, die twee laatste, windmolens en zonnepanelen, zijn niet zo groen als je zou denken. Zoek eens op wat er allemaal nodig is voor het productieproces.
Hoe kan CO2 de oorzaak zijn als er slechts 0,03% van het goedje in onze atmosfeer zitten. “Jamaar, het noordpoolijs is aan het smelten.” Dat is juist. Maar hoe verklaar je dan dat het zuidpoolijs aan het uitbreiden is?
Tijdens de Romeinse tijd was het in onze streken zelfs nog een pak heter. Zeker 5 à 6 graden. Als we de woorden “de aarde warmt op” intikken op google dan vinden we veel tegenstrijdige berichten.
Men beweert dat climate change veroorzaakt zou zijn door de mens. Hoe komt het dan dat wanneer de zon wat actiever is dat we hier vulkaanuitbarstingen, orkanen, aardbevingen en meer van dat hebben?
Chemtrails, HAARP en andere rotzooi die in de grond, water en lucht gedumpt wordt dragen er ook toe bij dat het weer een beetje verandert. En niet alleen het weer maar ook het hele ecosysteem.
Onlangs heb ik nog een artikel gelezen waarin Solvay een vergunning aanvroeg om het drinkwater te vergiftigen. Maar dat is voor een ander artikel.
Dus: een hoax of bittere ernst? U mag het zeggen. Je hoeft niets te geloven van wat hier geschreven is, maar doe op zijn minst uw eigen onderzoek.

Een gedachte over “Global warming en climate change. Een hoax, of bittere ernst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: