Geheime-Genootschappen: Vraagt je gevoel om bewijs, bewijs, bewijs..?


Velen van ons hebben behoefte aan harde bewijzen voordat zij bereid zijn nieuwe zienswijzen te omarmen. Dat de oude zienswijzen ons nu eigenlijk steeds meer in de weg komen te zitten, is voor velen blijkbaar nog niet voldoende om hier afscheid van te gaan nemen. De behoefte aan concrete bewijzen is afkomstig van ons 3D-bewustzijn; we zijn nu aan het opspringen naar 4D, om daarna snel door te gaan naar 5D, onze (voorlopige) bestemming.

For those who believe, no proof is necessary.
For those who don’t believe, no proof is possible.

John & Lyn St.Clair-Thomas/Steve Shackel, Eyes of the Beholder

* * *

Bewijzen?

© Johan Oldenkamp, december 2009

johan oldenkamp
Johan Oldenkamp, de auteur van dit artikel.

Wat is dat nu weer: 3D, 4D en 5D?
De ‘D’ staat in het Engels voor Density. Letterlijk betekent dit dichtheid, maar de opklimmende cijfers staan juist voor een afnemende dichtheid en dus voor een toenemende lichtheid. Het is min of meer gebruikelijk geworden deze ‘D’ in het Nederlands te vertalen als Dimensie (en ook in het Engels wordt vaak gesproken over Dimensions). Ik heb echter gemerkt dat het begrip ‘dimensie’ niet bij iedereen overeenkomstige associaties oproept bij als de begrippen dichtheid of lichtheid.
In het onderstaande gebruik ik de ‘D’ nog wel als afkorting, maar lees 3D alstublieft als 3De Lichtheid (dus met de ‘D’ van De). Het gaat hierbij om de trillingsgraad van ons bewustzijn. Op 4D trilt ons bewustzijn op een hoger (en lichter) kwantumniveau dan op 3D, en bij 5D is dit op het weer daarboven gelegen niveau, via een kwantumsprong omhoog.
Wat het betekent om in 3D te leven, dat weten we allemaal. Dit is de realiteit van grofstoffelijke energieën, ook wel materie genoemd. In deze derde lichtheid is iets voor ons waar indien we het zelf kunnen waarnemen, beredeneren of voelen. Dat zijn de bewijzen waar het 3D-bewustzijn om vraagt, want dit bewustzijnsniveau heeft haar drie basisfuncties (waarnemen, denken en voelen) helemaal gericht op de materiële realiteit. We nemen daarbij bovendien deze realiteit waar als driedimensionaal (ook 3D): hoogte, breedte en diepte. De aanduiding 3D betreft dus de relatieve trillingsgraad van onze gewaarwordingen, gedachten en gevoelens. In 3D zijn deze doorgaans nogal zwaar en vaak ook negatief.
Voor dimensies hóger dan 3D, zullen we een bewustzijnssprong maken buiten de fysieke wereld, maar IN onszelf...
Voor dimensies hóger dan 3D, zullen we een bewustzijnssprong maken buiten de fysieke wereld, maar IN onszelf…

Hoe kunnen we dan naar 4D gaan?
De sprong omhoog naar 4D gaat via het steeds lichter en positiever maken van onze gewaarwordingen, gedachten en gevoelens. Dit werkt echter niet met mentale truckjes, want daarmee hypnotiseren we onszelf alleen maar. Alleen via echte verlichting kunnen we ons bewustzijn lichter maken, en verhogen we zo onze innerlijke trillingsgraad.
De grootste blokkade op weg naar deze verlichting is het ego. Het ego ontstaat wanneer ons lagere zelf (onze persoonlijkheid) ons heeft wijsgemaakt het hogere zelf (onze essentie of karakter) te zijn. Gelukkig zit het ego heel simpel in elkaar, en kunnen we het ego eenvoudig herkennen. (Klik hier wanneer u hier meer over wilt lezen.)
En wat is er dan anders in 4D en 5D?
Als eerste gaan we ontdekken dat de 3D-realiteit helemaal niet echt is, maar een illusie of maya. In 3D laat het bewustzijn zich heel gemakkelijk foppen over wat werkelijk is. Dat hebben we in 3D helemaal niet door, maar in de hogere lichtheden gelukkig wel. In 4D worden we ons ook bewust van allerlei vermogens die in 3D paranormaal worden genoemd.
Wanneer we 3D als normaal zouden willen bestempelen, dan zijn deze vermogens inderdaad boven (para) het normale. In 4D leren we steeds beter contact te maken met ons hogere zelf, waardoor de werking van onze drie basisfuncties (waarnemen, denken en voelen) veel helderder wordt. In 4D zijn we allemaal helderziend, helderhorend, helderruikend, helderproevend, heldertastend, helderwetend of heldervoelend en communiceren we via telepathie. Ook werken de Cosmische Wetten steeds sterker (bijvoorbeeld sneller) in de hogere lichtheden.
Velen kennen de Wet van de Aantrekkingskracht via de populaire naam The Secret. In 4D trekken we bijvoorbeeld veel sterker aan dan in 3D.
Deze toegenomen bewustzijnskracht stelt ons verder in staat onszelf te helen zonder hulpmiddelen en om onuitputtelijke energiebronnen aan te boren via nulpunttechnologie.
Bij de sprong naar 5D zullen alle nieuwe 4D-vermogens zich nog verder versterken. We hebben het dan over onmiddellijke genezing (instant healing) en directe manifestatie via co-creatie (thought manifestation), maar ook over levitatie (zeg maar vliegen) en telekinese (voorwerpen verplaatsen of veranderen zonder deze aan te raken).
Lees hier de rest van het artikel.
Hieronder twee video’s waarin uitgelegd wordt wat 4D is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: