Er is niets aan de hand. Ga verder met je leven. Deel 1: vervolg

Deel 2: de Krim (voormalige zuiden van Oekraïne) en recente ontwikkelingen in Oekraïne
De Krim was een autonome republiek binnen Oekraïne die op 17 maart de onafhankelijkheid verklaarde en daags nadien aansloot bij de Russische Federatie.
In de reguliere media zien we berichten verschijnen dat Rusland allerhande internationale wetgeving zou geschonden hebben. Is er iemand die daar bewijzen van heeft? Die annexatie was blijkbaar bij heel veel overheden in het verkeerde keelgat geschoten. De ene sanctie na de andere werd Rusland opgelegd. Als je die sancties goed leest, dan zie je dat ze nogal licht overkomen. Nu denk je misschien: “Waarom zijn die zo licht?”.  De EU kan het zich niet veroorloven om zware sancties op te leggen. Doen ze dat toch, dan riskeren ze om zonder gas te zitten.
Onlangs las ik een artikel waarin Rusland er mee dreigde om al hun financiële belangen uit de NAVO-landen terug te trekken, dit als gevolg van het toenemende aantal sancties. Putin is niet van de domste. Hij weet heel goed dat zijn land economisch heel sterk staat. En hij heeft de steun van China, India, Iran en Noord-Korea. Allemaal kernmachten.
Maar waarom wil het westen persé Rusland inpalmen? Misschien omdat er een aantal piramides (één ervan is de oudste ter wereld) willen bemachtigen die enkele jaren terug in het Krim ontdekt zijn. Of is het toch geo-politieke isolatie met de bedoeling om nadien Rusland in te palmen? Marin Vrijland schrijft er dit over:
Het huidige Vierde Nazi Rijk wil wat ze in 40/45 niet gelukt is: Rusland! Rusland is de grote hap die nog even verteerd moet worden. De vraag is of dit gaat lukken. Rusland heeft namelijk steun van India, Iran en Noord Korea. China is al behoorlijk geïnfiltreerd door de Wereldbanken. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat Nout Wellink in 2012 commissaris werd bij de Bank of China. Maar of China zich niet op den duur toch gewoon los worstelt van deze Rothschild-invloeden, valt nog te bezien. Niet voor niets dreigt er oorlog tussen Japan (lees Amerika) en China. India is echter een belangrijke partner van Rusland. India heeft een groot leger; 1,2 miljard inwoners en hoog opgeleid personeel. Het Westen zou zich dus wel eens kunnen vergissen in haar arrogante New World Order houding en haar nazi-imperialisme.”
Nazi Rijk? Jazeker, het nazisme of fascisme zo je wil, is nog zeker niet verdwenen. Integendeel. Maar dat is voor een volgend artikel.
En hoe zit het nu met de dreiging van WOIII? In deze video hoor je dat Obama geen oorlog nodig heeft. Wat doen dan al die troepen aan de grens met Rusland? Het antwoord van Putin daarop was om zelf ook troepen te sturen tot op 1 km van de grens. WOIII is anders wel het plan die op tafel ligt. Al lijkt het er meer en meer op dat het niet zal doorgaan.
USA heeft in de afgelopen 20 jaar zowat 5 miljard $ geïnvesteerd in Oekraïne. Nu kun je je wel afvragen waar al dat geld naar toe gegaan is. Blijkt dat protesteerders en relschoppers daarmee betaald werden. Ook de EU betaalt hen. Dat alles om Oekraïne uit de invloedssfeer van Rusland te halen en het land de toekomst te geven dat het verdient.
De reguliere media schrijft en zegt al een tijd dat deze hele situatie kan uitdraaien op een burgeroorlog. Of dat ook zo zal zijn, is twijfelachtig. Want dan kan de rest van Europa ook in een burgeroorlog verzeild raken. En dat is iets wat wij niet willen. Toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: