Er is niet aan de hand. Ga verder met je leven. Deel 6

Een tijd geleden waarschuwde het IMF bij monde van Christine Lagarde dat er binnenkort wel eens een wereldwijde “reset” zou komen van het geldsysteem.
Kort daarna deed de Bank of International Settlements (BIS), de centrale bank der centrale banken, iets gelijkaardigs. Zij waarschuwden dat ook binnenkort het hele bankensysteem zou instorten.
En zopas las ik het onderstaande op de website van Gewoon Nieuws:

Wereldbank waarschuwt voor voedselrellen

door  op jun.02, 2014, onder Economie

Snel stijgende voedselprijzen

wereldbank2Een nieuw rapport van de Wereldbank waarschuwt dat de voedselprijzen wereldwijd de pan uitrijzen. Tarwe is alleen dit kwartaal al met 18% gestegen en maïs met 12%. Oekraïne, een van de grootste tarwe-exporteurs ter wereld heeft een toename van 73% geleden in de binnenlandse tarwekosten en Argentinië heeft zijn tarweprijzen 70% omhoog zien schieten.
 

Drie factoren

Volgens de Wereldbank zijn deze prijsstijgingen in de eerste plaats veroorzaakt door drie factoren;

  1. Een sterk gestegen vraag naar voedsel in China.
  2. Droogte in de VS die de tarweproductie enorm deed afnemen.
  3. Onrust in Oekraïne als gevolg van de daar ontstane burgeroorlog.

Stijgende voedselprijzen leiden tot voedselrellen en volgens de Wereldbank hebben de stijgende voedselprijzen sinds 2007 51 voedselrellen in 37 landen veroorzaakt waaronder Tunesië, Zuid-Afrika, Kameroen, India en andere landen.
Heftige prijsschokken kunnen de vlam in de pan doen slaan, conflicten verergeren en zorgen voor politieke instabiliteit.
Een blogbericht van Senior Economist Jose Cuesta van de Wereldbank getiteld “geen eten, geen vrede” waarschuwt dat het zeer waarschijnlijk is dat we in de nabije toekomst meer voedselrellen kunnen verwachten omdat het de schokken in de voedselprijzen zijn die herhaaldelijk hebben geleid tot spontane, typisch stedelijke, politieke instabiliteit.

Honger leidt tot revolutie

Wat de Wereldbank nog niet hardop durft te zeggen is, dat honger leidt tot revolutie. Wanneer de mensen verhongeren in de straten zal er een politieke onrust ontstaan die die op gewelddadigheid zal uitdraaien. Het is namelijk een fundamentele menselijke reactie, die net zo waar is in de EU, de VS het Verenigd Koninkrijk, of landen als Kameroen en India.
De Amerikaanse journalist Alfred Henry Lewis zei in zijn beroemde uitspraak “Er zitten slechts negen maaltijden tussen de mensheid en anarchie” en verklaarde verder dat het als een axioma kan worden opgevat dat “een uitgehongerd mens nooit een goede burger zal  zijn”.
honger2Hiermee wordt aangegeven dat “honger” de illusies van een beleefde samenleving verdrijft en het dierachtige karakter ontketent dat schuilt in alle mensen. Een uitgehongerd mens probeert zijn hongerende kinderen te voeden en zal op een gegeven moment maling hebben  aan alle wetgeving  en ordebepalingen, door alles te doen wat nodig is om zichzelf en het gezin in leven te houden, met inbegrip van het plegen van diefstal, geweldpleging en zelfs moord. De enige reden dat mensen gehoorzamen aan wetten en zich houden aan een ‘sociaal beleefde’ manier van leven is, omdat hun buik vol is. Wordt het eten weggenomen dan verdwijnen alle illusies van sociale vriendelijkheid binnen ongeveer negen maaltijden (3 dagen).
Geen politiemacht zal meer in staat zijn om de acties van de hongerende massa te controleren of te beheersen, ongeacht hoe braaf en gehoorzaam de bevolking ooit was toen er nog voedsel in overvloed was,
Bron: NaturalNews.com

Een gedachte over “Er is niet aan de hand. Ga verder met je leven. Deel 6

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: