Een kritische kijk op de wereld

Wat hier volgt is louter mijn eigen mening. Reacties of commentaren zijn meer dan welkom. Maar, hou het wel deftig. Ongepaste reacties worden verwijderd.
Laat mij opnieuw beginnen met Syrië:
Zoals ik eerder al schreef is het de Amerikanen enkel te doen om de olie. Hieronder het bewijs:

Assad wil eigenlijk alleen de grondstoffen uit eigen land in eigen land houden (zie video heironder). Hun centrale bank is een van de weinige op aarde die niet gecontroleerd/gestuurd is door de Rothshilds. Toch niets verkeerd mee?
Blijkbaar willen ze de hele wereld naar hun hand zetten. Ze vergeten echter één ding. De mensen op deze planeet worden alsmaar mondiger en pikken dit hoe langer hoe minder. Dit zal nog uitmonden op een wereldwijde burgeroorlog. Let op mijn woorden.

Ze zijn nog niet eens begonnen met aanvallen en nu al spreken ze van een fonds om het land weer op te bouwen.  ?????
Nu iets anders:
Het monetaire systeem heeft constante groei nodig van zowel economie als bevolking om te kunnen blijven bestaan. Dat is onmogelijk op een planeet met beperkte grondstoffen, die dan nog altijd even groot is als 1 miljoen jaar geleden. (Ik weet het, ik val in herhaling.) Nu, deze planeet kan wel degelijk 15 miljard mensen dragen, maar dan zullen we onze manier van leven en denken drastisch moeten omgooien. Eén probleem: we moesten 20 jaar geleden al ingegrepen hebben.
De helft van de wereldbevolking moet rond komen met minder dan 2€ per dag. 1% van de bevolking heeft 40% van de rijkdom. Dat wil zeggen dat de andere 99% slechts 60% van de rijkdom bezit. Is er iemand die dat normaal vindt?
Nog een probleem: over 15 à 20 jaar wordt er geen olie meer opgepompt. Met meer dan 1 miljard machines die draaien op olie, zouden we tegen dan 183 000 machines per dag (=7 dagen op 7) moeten vervangen. Vanaf vandaag. Dat is onmogelijk. Alle landbouwmachines draaien op olie, schepen en vliegtuigen draaien op olie, vrachtwagens draaien op olie, plastic is gemaakt van olie, veel geneesmiddelen zijn ook gemaakt van olie. Kan iemand mij vertellen hoe we dat met zijn allen gaan overleven?
Kan iemand mij vertellen waarom we nog niet volledig overgeschakeld zijn naar hernieuwbare natuurlijke energiebronnen?
En wat met ethanol en methanol? Daar heb je akkerland voor nodig. Het is ofwel ethanol ofwel voedsel. Daarbij moet je er meer energie insteken dat je er uit haalt.
Biomassa? Ten kosten van voedsel. Als je biologisch afval gaat vergassen, dan heb je geen meststof meer voor op het akkerland. Snap je?
Schaliegas of olie? Een absolute grap. 1) Dat is desastreus voor milieu en drinkwater. 2) Dat is een versplling van energie.
Nuclair: heeft een incubatietijd nodig van 13 jaar. We hebben nog voor zo’n 30 à 40 jaar aan uranium. En dat blijft constant op zo’n 13% van de totale productie. Er komen dus geen kerncentrales bij.
Kernfusie: dat is pas ten vroegste voor binnen 50 à 70 jaar.
Getijden- en golfslagenergie zijn nog niet efficiënt genoeg.
De enige alternatieven die we nu hebben zijn: wind, zon, waterkracht en geothermische energie. Dat was in 2008 goed voor 17% (!!!) van de totale energieproductie.  Als we zo doordoen zoals we nu bezig zijn is dat in 2035 goed voor ca 27% (!!!) van de totale energieproductie. Dat is dus een gigantisch probleem.
Bekijk misschien even deze grafiek.
En dan heb ik het nog niet eens gehad over het klimaat: Iemand die hier wat meer kan over vertellen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: