Douchefilter: Filter in de douche belangrijker dan een drinkwaterfilter?

Onderstaande artikel werd in juli 2014 geschreven door Floor.
douchefilter gezond douchewater filteren beter shower filter
Een douche filter kan grote gezondheidsvoordelen brengen, is goedkoop, simpel en gemakkelijk te installeren. Onderzoekers hebben aangetoond dat je in 10 minuten douchen al meer schadelijke dampen uit het warme water binnen krijgt dan van vier liter water drinken. Dit komt ten eerste door dat chemicaliën en zware metalen verdampen en via de luchtwegen binnen komen en ten tweede omdat de poriën van onze huid open gaan staan van de warmte. Als je een dure waterfilterinstallatie aan je keukenkraan laat zetten is het dus verstandig ook een douchefilter te proberen. Mensen met gevoelige luchtwegen zullen snel verschil merken wanneer ze in schoon water baden en douchen. 
Chloride dat je ook in zwembaden vindt verwijdert het beschermende laagje van de huid en droogt deze langzaam uit. Hierdoor krijgen bacteriën en schadelijke stoffen uit cosmetica meer kans om in de huid te trekken en de nodige klachten te veroorzaken. Wanneer je snel last hebt van droge huid of eczeem is het dus verstandig om eens een douche filter uit te testen.
Een douchefilter is niet alleen raadzaam bij droge huid, huidproblemen en gevoelige luchtwegen maar voor iedereen die minder chloride en zware metalen binnen wil krijgen.

Lees hier waarom iedereen wel een douchefilter in de douche en in het bad kan gebruiken:

  1. Verwijdert niet alleen Chloride maar ook zware metalen zoals lood, kwik en nikkel. Bacteriën en andere substanties in het water worden gefilterd.
  2. Een goede douchefilter zorgt ervoor dat de watermoleculen worden afgebroken tot kleinere moleculen die je huid dieper kunnen reinigen en de groei van bacteriën tegen wordt gegaan. Doordat het water tot dieper in de poriën van je huid door dringt kunnen de resten van cosmetica en bacteriën beter worden verwijderd. Omdat de poriën schoner worden kan de huid beter zijn natuurlijke beschermingslaag in stand houden en zal je huidstructuur verbeteren.
  3. Een douchefilter kan luchtwegproblemen zoals astma en bronchitis verminderen doordat het water gezuiverd wordt van chloride dat de luchtwegen belast bij verdamping.
  4. Douchefilters werken tegen huidallergie, droge huid en eczeem. Bacteriën krijgen minder kans. Door het behouden van het natuurlijke beschermingslaagje van de huid verminder je rimpelvorming.
  5. Je haar wordt zachter en gezonder doordat het niet meer met chloride belast wordt.
  6. Een douche filter is een van de gemakkelijkste manieren om de dagelijkst blootstelling aan chemicaliën te verminderen.
  7. De luchtkwaliteit in je badkamer en daar omheen wordt beter

De meeste douchefilters bevatten een gepatenteerde Amerikaanse koolstoffilter en zijn dus ook geschikt om tussen je keukenkraan te zetten om beter drinkwater te krijgen. Is dat charmant? Niet echt.. Als je mazzel hebt is er ergens onder je keukenkast ruimte om de filter te plaatsen.
Ik ben zelf eind 2012 begonnen met het testen van douchefilters en ik moet zeggen dat ik vooral aan mijn huid verschil heb gemerkt. Toen het na acht maanden weer tijd was voor een nieuwe wisselfilter ben ik meteen gaan zoeken naar een mooiere filter. De meeste filters zijn gemaakt van wit of gekleurd plastic en het leek mij mooier om een stalen design in de badkamer te plaatsten. Na lang zoeken heb ik een mooi stalen design douchefilter gevonden en deze nu voor jullie allemaal beschikbaar gesteld in de Floraa’s Favorites Webshop!
douchefilter, douche-filterdouchewaterfilter douchefilter aanbieding combinatie bad- en douchefilterkopie
Douchen en baden met een douchefilter is voor iedereen de moeite waard om te proberen. Oordeel zelf en deel jouw ervaringen met Floraa!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: