Doorbraak superefficiënte en volledig schone waterstofenergie in VS

Onderstaand artikel verscheen eerst op Xandernieuws op 21-01-2014.

Het eenvoudige concept bestaat al veel langer, werd zwaar bekritiseerd door de gevestigde wetenschap, maar blijkt nu wel degelijk met groot succes te werken.
De Amerikaanse onderneming BlackLight Power (BLP) heeft een door onafhankelijke experts bevestigde doorbraak bereikt in de ontwikkeling van volledig schone en superefficiënte energie uit waterstof. Met zijn SF-CIHT technologie wist het bedrijf meerdere miljoenen watt electriciteit op te wekken, met slechts een tienduizendste van een liter water.
Terwijl wij hier in Nederland (en België, nvdr) en Europa nog bezig zijn met de extreem kostbare installatie van inefficiënte windmolens, denkt men in Amerika zoals gewoonlijk al veel verder vooruit. Het in Cranbury, New Jersey gevestigde BlackLight Power heeft een jarenlang bekritiseerd energieconcept van uitvinder Randell L. Mills met succes uitgetest.
Uniek concept
Private investeerders stelden Mills $ 60 miljoen ter beschikking om zijn revolutionaire ideeën uit te voeren. Al in 2002 concludeerden wetenschappers van de Rowan Universiteit in New Jersey dat zijn concept ‘uniek’ is. Kort gezegd gaat het om een transformatie van een op water gebaseerde vaste brandstof, waarbij extreem energiearme waterstofatomen, zogenaamde hydrino’s, ontstaan. Bij dat proces komt energie vrij die het midden houdt tussen chemische en nucleaire reacties.
BLP heeft inmiddels patent aangevraagd op zijn Solid Fuel-Catalyst-Induced-Hydrino Transition (SF-CIHT), waarmee met een door twee elektroden opgewekte 12.000 ampère sterke stroom door waterbrandstof wordt gevoerd, waardoor meerdere miljoenen watt worden opgewekt.
Vrijwel oneindige schone energie uit water
Door de in de vochtige lucht aanwezige H2O brandstof komt ongeveer 100 keer meer energie vrij dan bij een analoge hoeveelheid benzine met hoog octaangehalte, en dat zonder schadelijke uitstoot. In de zich met supersonische snelheid uitdijende plasma van de brandstof worden positieve ionen en vrije elektronen geproduceerd. Magnetohydrodynamische omzetters zorgen dan voor de productie van elektriciteit. De gebruikte brandstof wordt simpel aangevuld met een nieuwe voorraad water.
Een speciaal ontwikkelde generator is met dit grotendeels gesloten energiesysteem in staat om 10 miljoen watt op te wekken. Het apparaat heeft een inhoud van slechts 28,3 liter en is in staat om enkele duizenden huishoudens van stroom te voorzien. Nog indrukwekkender is de constatering van BLP, dat er met slechts een tienduizendste liter water meerdere megawatt kunnen worden geproduceerd, en met één liter zelfs 10 gigawatt.
Na scepsis steeds meer bevestiging
Aanvankelijk was er vanuit wetenschappelijke kringen grote scepsis over deze welhaast utopische energiebron, maar inmiddels hebben hetEnser Report, het Copeland Report en ook het Perkin Elmer Report de werking van deze zeer efficiënte technologie bevestigd. Desondanks is de theorie over het opwekken van hydrino’s nog altijd omstreden. Daarom gaan er steeds meer stemmen op om de theorie aan meer grondige onafhankelijke onderzoeken te onderwerpen.
De ENSER Corporation heeft dat reeds gedaan. Onderzoeker dr. Ethirajulu Dayalan bevestigde na 30 testen dat hydrino’s inderdaad het product van een vorm van overschotelektriciteit zijn, en BlackLight Power erin geslaagd is om ‘door elektrodenstabilisering tegen corrosie een 50 keer hogere prestatiedichtheid te bereiken.’ Andere experts kwamen tot vergelijkbare conclusies.
Wat doet de politiek en energiesector?
Grote vraag is nu wat de gevestigde wetenschap en vooral de energiesector en de daaraan gekoppelde politiek en milieubeweging doen. Maken ze de weg vrij voor een volledig schone, zeer efficiënte en extreem goedkope vorm van energie, die in korte tijd ontzettend veel wereldproblemen zou kunnen oplossen? Of kiezen ze voor de al vaker bewandelde weg door ook deze uitvinding te onderdrukken en weg te duwen, zodat de gigantische winsten van de multinationals, de inkomsten uit energie- en milieubelastingen en daarmee de controle van de politiek over de mensen niet in gevaar komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: