De mythes van werkzekerheid en economische groei

Het was mijn bedoeling om een eigen visie neer te schrijven over de mythe van werkzekerheid. Tot ik onderstaande facebookpost tegenkwam van  Tim IJkelenstam:
Werken moet, maar is dat ook écht zo? We moeten werken tot we 65 jaar zijn. Als we logisch na gaan denken, is er helemaal geen werk meer voor ons allen, omdat steeds meer werk geautomatiseerd wordt. Dus dat doorwerken tot 65 jaar, gaat binnenkort ook niet meer op. We moeten veel minder gaan werken en meer gaan bezig houden met zaken waar het leven echt toe dient. Het systeem is al lang niet meer geschikt en volledig achterhaald.
In Japan kun je goed zien wat er mis is. In Japan staan mensen de hele dag met een verkeersbord in de hand als baan en zijn ook nog heel erg trots op deze baan. Ook wordt gras van sportvelden er vaak met kleine schaartjes geknipt.
Wie denkt, dat er over 5 jaar nog zo veel leerkrachten nodig zijn, met de huidige computers, iPad en tablet’s, die moet nog een keer denken. Dingen veranderen nu heel snel en mensen ontwikkelen zich door internet, nu in de richting, die ze écht interesseert. Hiermee wil ik aangeven, dat er over de hele wereld, banen gecreëerd worden die eigenlijk geen echt nut hebben en het wordt de hoogste tijd, dat we even na gaan denken over wat we eigenlijk aan het doen zijn.
Door het feit dat inkomen aan werk verbonden is, kan het op dit moment niet anders, dat er banen verzonnen worden om dit compleet verouderde systeem in stand te houden. Er worden door mensen bij de overheid, wetten gemaakt en die moeten weer gecontroleerd worden en zo worden banen gecreëerd. Ook worden veel banen in stand gehouden, door producten een korte levensduur te geven, door deze van slechte materialen te maken terwijl er genoeg duurzame alternatieven zijn.
Als je kijkt welke banen echt nuttig voor ons mensen zijn, dan kun je 80% van de banen schrappen. Een groot deel hiervan bestaat uit het onder controle houden van ons, de bevolking. De heersende machten moeten ons dom houden, en daar krijg je ook arbeidsplaatsen door. Denk aan media, politie en gemeenten. Tevens is het zo, dat het systeem er voor zorgt, dat veel geld naar boven geschoven wordt, door dit systeem. Banken, corporaties, defensie( wapenindustrie), verzekeringen en nog veel meer groot kapitaal bezitters, zijn erbij gebaat, dit systeem in stand te houden. Zo wordt er steeds meer macht naar boven geschoven en worden wij steeds meer slaaf gemaakt en gehouden. En we worden druk gehouden, waardoor we niet de tijd hebben, om te ontdekken, wat voor een spelletje er met ons gespeeld wordt. Het is dan ook erg belangrijk voor die gene die aan de macht zijn, dat we hard blijven werken, ook al is het eigenlijk nutteloos. Eigenlijk zegt de NWO (New World Order) het zelf. 90% van de mensen is voor hun overbodig. De overgebleven 10% is makkelijk in staat alles te produceren, wat er nodig is. Gelukkig zijn we nog niet helemaal aan de NWO overgeleverd en ontwaken we nu met grote aantallen. Het is wel 5 voor 12 nu! Één dag in de week werken voor iedereen! Meer werk is er niet.
Mensen zullen nu zeggen, dat als ze geen werk meer hoeven te verzetten om ons in alle behoeftes te voorzien, dat ze niet weten, wat ze dan zouden moeten doen. We zullen dus moeten gaan wennen aan zaken als, kinderen te leren wat er echt toe doet en een geweldige opvoeding te geven, ouderen helpen en hun een echte goede oude dag te geven. Ook zaken als spirituele ontwikkeling, spelletjes, sporten, natuur dienende werkzaamheden, het verbouwen van groenten en fruit en vele andere activiteiten zullen we dan kunnen gaan ontwikkelen. Het is natuurlijk een heel vreemde gedachte om werk te zien als een bezigheid, tot je oud bent en dood gaat. Er zijn tal van zaken die we heel goed kunnen gaan doen. De aarde zal snel een paradijs worden, als we al onze energie in het bevorderen en creëren van een prachtige planeet zouden stoppen.
Ook het verbinden van mensen onderling zal een zeer positieve uitwerking hebben. We zijn creatief genoeg, om dan leuke en nuttige dingen te kunnen gaan doen. En we gaan erg mooie dingen ontwikkelen die ons een heel ander gevoel op aarde laat beleven. Dieren kunnen de aandacht en zorg krijgen die ze verdienen en zo kan ik nog een tijdje door gaan. Het wordt dus echt tijd, dat we gaan wennen aan een wereld, waar we veel tijd over gaan houden en we ons met onze echte ontwikkeling bezig kunnen gaan houden. Er zullen dit jaar tal van nieuwe ontwikkelingen aan jullie gepresenteerd worden, zoals gratis energie, een ander kijk op gezondheidszorg en voeding, de ziek-maken-en-ziek-houden tactiek van de farmaceutische industrie, de echte reden voor oorlogsvoering, de frauderende banken gaan met de billen bloot, de echte intenties van de overheden wereldwijd ( NWO slaves) enz …  
Laat dit allemaal eens goed tot je doordringen mensen. Je hoeft niet slim te zijn om te snappen, dat we aan een eind zitten van een oud systeem, simpelweg omdat de technieken (automatiseringen) ons bevrijd hebben van het “werken tot je dood” systeem. Banen, die je duidelijk op een foto vast kunt leggen, zijn de banen die er toe doen. De rest is voor het grootste deel, onnodig bezig houden van mensen. Het systeem houdt ons aan het werk. Niet het nut, van dit werk.
En dan is er ook nog economische groei.
Om groei te hebben is er winst nodig. Om elk jaar opnieuw winst te hebben, moet er continue meer en meer verkocht worden. Door de toenemende automatisatie wordt alles alsmaar goedkoper, waardoor er nog meer moet verkocht worden om dezelfde winst te halen.
Door diezelfde automatisatie is er almaar minder werk voor de toenemende bevolking, waardoor meer en meer mensen zonder werk komen te zitten. Geen werk is minder inkomen, wat wil zeggen dat men minder en/of goedkoper gaat kopen.
Om meer te kunnen produceren zijn er ook meer en meer grondstoffen nodig. Maar dat gaat niet. We hebben op aarde een gelimiteerde hoeveelheid grondstoffen. Kort gezegd: Constante groei is onmogelijk op een beperkte planeet.
Begint er een belletje te rinkelen?
Dat is nog niet alles: Door dat er meer en meer zonder werk komen te zitten, stijgt de factuur voor de overheid. De babyboom generatie van net na WOII gaat nu massaal op pensioen. Nog een zware factuur. Wie gaat dat betalen? Juist, u en ik. Door nog meer belastingen en minder aftrekbare uitgaven. En ook nóg meer regels en wetten die overtreden kunnen worden.
Zoals ik in een vorig bericht al schreef: België, en met uitbreiding heel Europa, is een politiestaat aan het worden. Waar alles verboden is behalve wat mag en dat is verplicht.
In de mainstream media (TV, radio, krant, boekjes) zul je dit niet gauw tegenkomen, omdat die net de elite of NWO dienen of er door gecontroleerd worden. Overheidsdiensten zullen het u ook niet vertellen. Noch de multinationals.
Voor wie nog in dromenland verkeerd: WAKKER WORDEN!!!
Beleefde reacties zijn ten strengste verboden.

Een gedachte over “De mythes van werkzekerheid en economische groei

 • 25 januari 2014 om 13:39
  Permalink

  Zolang we nog werk hebben , zolang er nog werk is , hebben we een belangrijk wapen in handen : de staking !
  Nu het nog kan zou ik daarom oproepen om volgend voorstel te steunen :
  Gezien de klimaattoestand
  Gezien de dringende noodzaak om de uitstoot van CO2 drastisch te beperken
  Gezien een reductie van 10% van deze uitstoot aangewezen is om de kans tot een leefbaar klimaat te behouden
  Gezien de ongebreidelde energie- en materiaalverspilling van ons huidig economisch systeem
  Gezien de onmacht of onwil van Europa om hier de nodige maatregelen te nemen
  Besluiten wij gewetensbezwaarden van de groei hierbij om vanaf dit jaar elke 10° werkdag elke economische taak te staken , zolang er geen bewijzen worden geleverd dat de nodige en voldoende maatregelen worden getroffen om deze uitstootreductie te realiseren .
  Het is de bedoeling hier ieder jaar een dag aan toe te voegen zolang het nodig blijkt .
  We roepen hierbij de vakbonden op om deze activiteiten te erkennen en te ondersteunen

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: