De “logica” van mondmaskers en social distancing

Boeken werden er ondertussen al geschreven over mondmaskers en social distancing. Zowat iedereen gelooft dat dit nodig is om het coronavirus tegen te gaan. Het is zelfs verplicht. Het werd namelijk gezegd op TV en radio, het staat in de krant.

Maggie-De-BlockMaggie De Block, Belgisch federaal minister van volksgezondheid, zie je hier op de foto. Niet bepaald een toonbeeld van gezondheid. Ze heeft de mondmaskers verplicht. Ook heeft ze beslist dat we 1,5 meter afstand moeten houden van elkaar.

Mondmaskers

Al meermaals vertelde ze in de media dat het dragen van mondmaskers geen enkel nut heeft.

Toen ik per email vroeg waarom het dragen er van dan verplicht werd, bleef het akelig stil. Alsof het hele gebouw van FOD Volksgezondheid leeg was.

BRUGGE -- corona maatregelen binnenstad (Foto Davy Coghe)
Foto ter illustratie

Alles wat je uitademt is eigenlijk afval, waaronder CO². Jouw lichaam wil er zo snel mogelijk van af. Adem je dat weer in, dan kan je ziek worden. Hou je een masker voor je mond, dan zitten er in dat masker na enkele uren dragen alle soorten organismen en andere stoffen die je liever kwijt bent. Ook wordt het na enkele uren moeilijker om deftig te kunnen ademen. Soms kan het zelfs lijden tot acuut zuurstofgebrek.

Iets gelijkaardigs geldt voor plastiek handschoenen die je her en der ziet. Wie deze draagt begint te zweten aan de handen. Ook zweet is afval van je lichaam. Je wil er zo snel mogelijk vanaf. Jouw huid is het grootste orgaan dat je hebt. Alles wat je er op smeert wordt er door opgenomen. Draag je plastiek of rubberen handschoenen, dan wordt dat zweet terug opgenomen door je huid. Of je poriën kunnen verstopt raken. Met mogelijk medische klachten als gevolg.

Een andere reden waarom men mondmaskers invoerde is om de mens van elkaar te doen vervreemden.

Social distancing

Ook hiervan wordt beweert dat het dient om de verspreiding van het zogenaamde coronavirus tegen te gaan.

Ik heb een andere uitleg:

Stel, je hebt twee groepen 100 mensen. Op elke groep staat een camera gericht met gezichtsherkenning. In de eerste groep staat iedereen bijna op elkaar geplakt, zoals op een fuif. In de twee groep staat iedereen netjes verspreid. Met welke groep, denk je, zullen die camera’s het minste moeite hebben om de gezichten te herkennen?

Dat is het ware doel van die onzinnige maatregel.

In London was er vorig jaar zelfs al een test met dergelijke camera’s. Ook in Vlaanderen rukken die ondingen op.

Politiestaat op komst?

politiestaatGaan we binnenkort in een politiestaat leven waarin elk aspect van ons leven gevolgd wordt, inclusief onze gedachten?

Als je dat niet wil, onderneem dan nu actie. Niemand, maar dan ook niemand, heeft het recht om specifiek jouw gezicht ongevraagd te filmen of te fotograferen.

Actie

Ik roep dan ook iedereen uitdrukkelijk op om bovenstaande “maatregelen” straal te negeren. Ga zonder mondmasker op de trein zitten of op de bus. Ga iemand knuffelen op straat of op de markt. Geef mensen de hand.

In elk geval: laat je niet doen door ordervolgers. De meesten zijn niet in staat om zelfstandig te denken. En zet die politiekers met overmaats ego in hun hemd.

En vooral: als iemand jou vraagt om jezelf te identificeren, doe dat dan als mens. Nooit als persoon. De reden vind je in een vorig artikel mens vs persoon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: