De fabeltjes over fluoride

Geschreven door Jozeph Muntenbergh van Familie Blij
Op de redactie van de Familie Blij kwam een tip binnen over fluoride. De tipgever schreef dat fluoride niet goed is voor de mens, flora en fauna. De Familie Blij staat voor “een gezond en blij leven”. Reden genoeg om deze tip eens nader te onderzoeken.
Als je via Google zoekt op de woorden “effecten fluoride”, dan gaat er al snel een (nieuwe) wereld voor je open. Na het lezen van alle linkjes die Google gaf, was het voor ons niet meer dan normaal om dit artikel te publiceren. Ondertussen zijn alle Familie Blij leden gestopt met het gebruik en innemen van producten die fluoride bevatten.

De-waarheid-wordt-uitgelachWij begrijpen nu ook beter waarom de mensen over het algemeen zo gedwee zijn in het leven. Fluoride maakt de mensen gehoorzaam, gewillig, handelbaar, inschikkelijk, mak, meegaand, onderdanig, onderworpen en soepel. Met andere woorden, mensen slapen terwijl ze wakker zijn. Zo was er een tijdje geleden bijvoorbeeld geen levensbedreigende wereldwijde Mexicaanse grieppandemie. Toch liet bijna 76 % van de opgeroepen mensen zich braaf vaccineren tegen de Mexicaanse griep (influenza A-H1N1). Dit, ondanks het feit dat de vaccinaties niet of zeer onvoldoende waren getest op zwangere vrouwen, kinderen tot 18 jaar en ouderen boven de 60 jaar. Wil je hierover meer weten? Klik dan hier! Wil je nog andere voorbeelden lezen? Klik dan hier!

Al  tientallen jaren is fluoride in de tandheelkunde aanwezig middels fluoridetabletjes (voornamelijk aan kinderen), fluorideapplicaties en veel tandheelkundige vulmaterialen. In de meeste mondspoelingen voor zowel volwassenen als  kinderen zitten ook fluorideoplossing. Dus ook in de spoelingen die op scholen worden gegeven. Er zijn zelfs landen die het drinkwater kunstmatig gefluorideerd hebben. Dit alles om gaatjes (cariës) in je tanden te voorkomen. Althans, dat is wat men nog steeds veelvuldig beweert. Gaandeweg dit artikel zal je ontdekken dat dit fabeltje in de jaren dertig van de vorige eeuw is ontstaan.

Zo kan je jezelf ook afvragen waarom er per 19 januari 2009 een verplichte waarschuwingstekst dient te worden vermeld op fluoride bevattende tandpasta’s voor kinderen tot en met 6 jaar. De tekst luidt: “gebruik voor kinderen van zes jaar of jonger niet meer tandpasta dan de grootte van een erwt. Zorg dat ze zo weinig mogelijk tandpasta inslikken. Raadpleeg een arts als uw kind fluoride in een andere vorm gebruikt”. Fluoride tandpasta die verpakt wordt in aluminium tubes versterken de negatieve effecten van de hieronderstaande feiten ook nog eens extra.

Wetenschappelijke feiten over de biologische effecten van fluorideEpifyse-Pijnappelklier

  • fluoride verwart het immuunsysteem en veroorzaakt het aanvallen van eigen lichaamscellen
  • fluoride onderdrukt de werking van de schildklier
  • fluoride remt antilichamenproductie in het bloed
  • fluoride veroorzaakt vroegtijdige veroudering van het lichaam
  • fluoride versterkt de groei van tumoren (kanker)
  • fluoride consumptie verhoogt daarmee tevens de sterfte door kanker
  • fluoride tast de pijnappelklier in de hersenen aan
  • de fluorinhoud van één tube tandpasta is genoeg OM EEN KLEIN KIND TE DODEN
Multifunctionaliteit van de pijnappelklier

De pijnappelklier (epifyse) wordt in oosterse filosofieën beschouwd als de zetel van de ziel. In sommige spiritualiteit benoemd als de zevende chakra, waarmee onze geest en ziel zich kan openen voor de transcendente dimensies en de Creator (God). Volgens Descartes speelt de pijnappelklier een rol bij de interactie tussen lichaam en geest. De pijnappelklier is een soort van allesomvattend verbindingscentrum met een antenne op zijn dak, die vele lagen en functies heeft. De wetenschap begint fascinerende inzichten te krijgen over de multifunctionaliteit van de pijnappelklier die in de neurowetenschappen bekend staat als hormoonklier. Deze bevordert onder andere de werking van het immuunsysteem, stuurt cellen met antikanker eigenschappen op pad en bevordert de groei van beenmergcellen. Google zelf eens op: wetenschap pijnappelklier epifyse om meer te ontdekken over het belang van onze pijnappelklier.

Nog meer feiten over fluoride

Aan de tandpasta VIOFLUOR van de Aldi wordt zelfs aluminium toegevoegd aan de tandpasta zelf. Dr. D. Allman en andere van Indiana University School of Medicine concludeerde dat 1 ppm fluoride in combinatie met 0,02 ppm aluminum (hoeveelheden die je binnenkrijgt met tandpasta, een grote toename van CYCLISCH AMP veroorzaakt.

Door 2 maal per dag de tanden te poetsen met fluortandpasta komt minimaal al 1 milligram fluoride door het slijmvlies in het bloed. De absorptie onder de tong is namelijk heel hoog. Denk hierin bijvoorbeeld aan sommige medicijnen die heel snel moeten werken, zoals bij een hartaanval. Deze worden altijd onder de tong gelegd.

In 1975 publiceerde Dr. John Yiamouyiannis een rapport, waaruit duidelijk werd, dat in gebieden met gefluorideerd drinkwater, een duidelijk hogere sterfte door kanker was dan in andere gebieden.

In 1979 kwam in het kunstmatig gefluorideerde drinkwater van de stad Annapolis in Amerika per ongeluk 50 ppm fluoride in plaats van de gebruikelijke 1 ppm. Hierdoor werden 50.000 mensen vergiftigd.

Hoe is het gebruik van fluoride ontstaan?
Gigtige-stof-fluoride
Het gebruik van fluoride ter voorkoming van gaatjes in je tanden (cariës) start in Amerika in de dertiger jaren van de vorige eeuw. Twee feiten speelden hierbij een rol.

  • De fluorverbindingen die als afvalstoffen vrij kwamen bij de staal- en aluminiumindustrie. Deze afvalstoffen veroorzaakten massale vissterfte, degeneratie van gewrichten bij koeien en bij mensen hoofdpijn, buikpijn, huidklachten, pijn aan de ogen en algemene malaise.
  • Men constateerde dat kinderen die water dronken uit bronnen met een hoger fluoride gehalte lelijke, bruinverkleurde tanden kregen. Men had bovendien de indruk dat deze tanden harder waren.
Deze twee feiten bij elkaar gebracht zorgde ervoor dat de fluorideverbindingen van de metaalindustrie gebruikt gingen worden in de strijd tegen gaatjes in je tanden. Er kwam hoegenaamd geen protest. Al snel constateerden wetenschappers dat er wel degelijk ernstige bijverschijnselen gevonden konden worden bij de mensen die fluoride gebruikten. Fluorzouten (zeker het vaak gebruikte natriumfluoride) zijn hoogst giftig en te vergelijken met arseen. Bovendien zijn fluorzouten stapelgiften. Ze hopen zich op in het lichaam met alle gevolgen van dien.

Fluoride aan drinkwater toevoegen

Al in de jaren dertig van de vorige eeuw voegde de Russische overheid fluoride toe aan het water dat de gevangenen in de Gulag van Siberië dronken. Dat maakte ze namelijk zeer gedwee. Hitler had om die reden ook plannen om fluoride aan het drinkwater toe te voegen. Er zijn op dit ogenblik nog steeds (veel) landen in de wereld die het drinkwater kunstmatig gefluorideerd hebben. Maar het kan nog gekker en dat blijkt ook wel. Binnen de Europese Unie is het inmiddels toegestaan om fluoride  aan ons voedsel toe te voegen.

Fluoride is goedgekeurd als voedingssupplement

De Europese Voedsel Autoriteit (EFSA) heeft goedkeuring verleend om het giftige natriummonofluorfosfaat (fluoride) toe te voegen aan de in Europa geproduceerde en verhandelde voeding. De tanden poetsen met fluoridehoudende tandpasta is al erg genoeg, maar het toevoegen van deze stof aan voedsel, zonder enige controle over de hoeveelheid die een individu binnen krijgt, is totaal onverantwoordelijk, aldus een boze woordvoerder van de Alliance for Natural Health, een groep die opkomt voor de belangen van consumenten.

Fluoride is geen essentieel nutriënt, en staat erom bekend reeds in zeer lage concentraties giftig te zijn. Goedgekeurd als voedingssupplement is bizar, onverantwoordelijk en misdadig.

logo advertentie le

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: