Bellingcat

Geschreven door Olav ten Broek
Steeds weer wordt door onze journalisten de “onafhankelijke amateuronderzoeker Bellingcat” serieus genomen. De eenzame Eliott Higgins die door zijn werkeloosheid te veel tijd had en nu allerlei speurwerk doet, “puur uit openbare bronnen op internet”. Opvallend Elliot Higginsgenoeg is zijn conclusie altijd dezelfde. Rusland zit achter alle kwaad in de wereld. En omdat het zo’n eerlijke Engelse huisvader is met goede bedoelingen, gelooft de massa dat zonder meer. Ik niet. Want Bellingcat is allesbehalve onafhankelijk, amateur en onderzoeker.
Want na een minuut of tien zoeken op internet weet ik dat Eliott Higgins eigenlijk Brown Moses heet, een peperduur kantoor heeft (37 New Walk Leicester, Londen) in een monumentaal bankgebouw (en dus helemaal niet in een armetierig vrijgezellenflatje in Londen) en een ruime staf heeft van wel twintig mensen. En die werken echt niet gratis, daar.
Bellingcat wordt gefinancierd door OCCRP, een onderdeel van The Open Society Foundation. Deze is opgericht door George Soros, een miljardair, een crimineel en een Russofoob.
George SorosGeorge Soros financiert ook Hromadske tv, de Oekraiense zender die door de VS en Nederland is opgericht om Euromaidan 24/7 in de Oekraiense woonkamers te brengen. Een lekker gekleurd medium is bij een staatsgreep immers onmisbaar. En wie komen we er tegen? Eliott Higgins.
Dwalen we nu niet te ver van Bellingcat af? Nee, want onze Eliot Higgins zit ook bij de Heinrich Boll Stichting, een andere Soros-organisatie die nauw samenwerkt met The Atlantic Council.
Atlantic Council
Alina PolyakovaBij The Atlantic Council heeft Eliott Higgins vrolijke banden met ene mevrouw Alina Polyakova (Twitter: Alinasphere). Alina is behalve lid van The Atlantic Council ook journaliste van Kyiv Post waar ze rabiate anti-Russische stukken aanlevert. Ook komen we haar overal tegen met lezingen in de trend van “bevrijd Rusland van Poetin” en dergelijke.
conversatie Alina - GeoffreyHet wordt nog grappiger als we op Twitter een conversatie zien tussen Alina Polyatnova en Geoffrey Pyatt, de Amerikaanse ambassadeur in Kiev die zowel Hromadske tv financierde en Euromaidan. Voor een half miljard welteverstaan.
Kortom: Bellingcat = Brown Moses = Zwaar Gesponsord = George Soros = Atlantic Council = de Oekraiense regering en = Oekraiense media. Is het vreemd dat Oekraïne nooit wordt onderzocht en Rusland / Poetin wel?
Zeg eens, Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen Pauw en eindredactie NOS-journaal, dit heeft me nog geen twintig klikjes op Google gekost. Waarom kunnen jullie dat niet?
Ergo: Bellingcat is niet te vertrouwen, maar de Nederlandse tv net zo min.
Sterker nog: de inhoud van ons “nieuws” wordt door de Atlantic Council, George Soros en de regering in Kiev bepaald.
En het is nog idioter als je weet dat Bellingcat “bewijsstukken” aanlevert voor het Joint Investigation Team dat MH17 onderzoekt.
Fijn land is dit toch.
(Bron)

2 gedachten over “Bellingcat

 • 17 maart 2016 om 12:14
  Permalink

  Je weet niet wat je zegt, Olav, bekijk het werk van het onderzoekscollectief Bellingcat en oordeel dan als je tenminste nog regens objectief kan zijn.
  Dit stukje is niet meer dan een poging om de pianist te wurgen maar te weigeren om naar de muziek te luisteren.
  Heb je ooit al naar Hromdadske geluisterd? Rapporten van de Atlantic Counsel gelezen? Hun feiten vergeleken met de berichtgeving van onderzoeksjounalisten im Oekraiene en Rusland?

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: