Begin Europese lente: massale betogingen voor Griekenland tegen EU-beleid

Oorspronkelijk verschenen op delangemars.nl

Amsterdam – In Rome (gisteren), Londen, Parijs, Kopenhagen, Amsterdam en in België gingen mensen massaal de straat op uit solidariteit met Griekenland in hun strijd tegen de opgelegde bezuinigingsmaatregelen door de Troika (EU-commissie, IMF en de Europese Centrale Bank). Enkele duizenden mensen verzamelden zich vandaag op de dam voor een demonstratie in het centrum.

londen1502
Londen, 15 februari 2015

Het is misschien wat vroeg om deze massale steun voor Griekenland tegen het draconische Europese bezuinigingsbeleid en voor een faire afwikkeling van de door de EU veroorzaakte schulden als Europese lente te beschouwen. Zeker is een ding dat Europa wakker is geworden dankzij de overwinning van het Griekse Syriza.
parijs1502
Parijs, 15 februari 2015

edinburgh
Edinburgh, 14 februari 2015

Veel mensen in Europa lijken hoop te putten uit de eerste forse overwinning van de menselijkheid op de dictatuur van het geld en de rechtse macht die het op het ogenblik overal in Europa met uitzondering van Griekenland nog voor het zeggen heeft. Blijkbaar zijn er ook democratisch gekozen regeringen mogelijk die tegen bezuinigingen zijn en wel oog hebben voor de kommer en kwel van de bevolking. Het begin van de victorie is gelegd in Griekenland net zoals de democratie daar zijn bakermat heeft.
Niet alleen de massale overwinning van Syriza heeft indruk gemaakt, maar ook de menselijkheid die spreekt uit hun verkiezingsprogramma die kiest voor de mens boven de winst en dat zelfs allerlei oude bezuinigingsmaatregelen die de vorige Griekse regering door de strot zijn geduwd teruggedraaid gaan worden.
brussel
Brussel, 15 februari 2015

De Europeaan begint wakker te worden en te beseffen dat bezuinigingen niet noodzakelijk zijn. Het is een kwestie van keuzes maken en niet voor het bankwezen en de multinationals kiezen maar voor de burger en voor waardigheid en respect voor elk.
Support in Europa

Een gedachte over “Begin Europese lente: massale betogingen voor Griekenland tegen EU-beleid

  • 19 februari 2015 om 10:46
    Permalink

    Snappen de mensen niet dat de situatie in Griekenland een andere is dan in Nederland? Beide komt door wanbeleid, maar Nederland en Griekenland hadden nooit in dezelfde EU moeten zitten. Hier de straat op voor Griekenland is van den zotte. De Grieken laten zich bestelen door hun 1%, want die zijn veel rijker dan in Nederland. En vervolgens hebben wij het hier nu slecht, omdat wij als belastingbetalers hier de ellende in Griekenland aan het oplossen zijn.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: