Op school word je dom (gehouden)


Dit artikel verscheen oorspronkelijk op welvaartvooriedereen.nl en werd geschreven door Mia Molenaar.

Onderwijsgoeroe John Taylor Gatto heeft een radicale boodschap: “Haal kinderen van school als je wilt dat ze wat leren. School is het meest ambitieuze stuk social engineering in de moderne geschiedenis en het is in dat opzicht een klinkend ‘succes’ te noemen. Daarvoor hoef je alleen maar om je heen te kijken.”

Op school word je dom – John Taylor Gatto in Nederland

John Taylor Gatto is 30 jaar onderwijzer geweest. Drie keer werd hij onderwijzer van het jaar. Hij zegt: “De essentie van een school is dat leerlingen doen wat er van ze wordt gevraagd met een minimum aan verzet.”

Het onderwijs zoals we dat nu kennen is ontstaan aan het begin van de 19e eeuw in Pruisen. (nvdr: Wikipedia vind ik persoonlijk geen goede bron, dit artikel vind ik beter) Het idee was om burgers…

View original post 888 woorden meer

%d bloggers liken dit: