Waarom het basisinkomen de weg van de toekomst is


De voorwaarde om staatsburger te worden zoals Sarah het stelt, vind ik niet nodig. Ik vind dat 5 jaar inwoner zijn van het land in kwestie al voldoende moet zijn.

piratesse

Nieuwe tijden vragen om nieuwe antwoorden. Door globalisering, digitalisering en automatisering verandert de wereld steeds sneller. We zien hoe ook ongelijkheid, polarisering en radicalisering toenemen. Als we krampachtig vasthouden aan oude instellingen, denkbeelden en gewoontes, dan zullen deze onvermijdelijk botsen met de nieuwe mogelijkheden die de digitale omwenteling ons te bieden heeft.

Het basisinkomen is geen wondermiddel. Maar het concept, indien juist ingevuld (€1200 à 1500 in België), biedt wel antwoorden op een aantal uitdagingen waar we momenteel mee geconfronteerd worden.

“De onzekerheid en de stress die de huidige stand van zaken genereert, is ongezond voor mens en maatschappij.”

Zo levert het basisinkomen een alternatief voor de falende arbeidsmarkt en de stijgende werkloosheid. Door robotisering en outsourcing naar lageloonlanden is er onvoldoende betaald werk. Deze trend valt niet te stoppen. We moeten het vinden van een betaalde job dan ook loskoppelen van het recht op een inkomen en…

View original post 837 woorden meer

%d bloggers liken dit: